ČS nepotřebuji protože:
1. nemám hotovostní příjem (a i kdybych měl, tak od září se budu pohybovat kousek od FIO pobočky)
2. neposílám peníze do/ze zahraniční (EURO zónu třeba vyřeší on nového roku FIO na slovensku ... děti to by byl luxus který by do FIA přitáhnul na období kdy ČR ještě nebude v EURO zóně kupu lidí)
3. nepotřebuji nadstandardní bankovní operace, nesnáším pobočky (i když v místní ČS jsem i jako studentík byl váženým zákazníkem ... přeci jenom třeba IB jsem měl první ve městě ... a když jsem přišel tak jsem věděl co chci ... takže třeba s lákadlem jejich fondů v době kdy byli skoro v mínusu moc neuspěli

)
4. a teď zacituji jednu z pracovnic jedné nejmenované pobočky ČS (mimochodem luxusní roštěnka) ... Lidi u ČS budou pořád ... a dokud nebudou finančně více gramotní tak budou i velké poplatky ....
5. od začátku roku 2008 jsem na bankovních poplatcích (u FIA a mBank) zaplatil 0 Kč .... za stejnou dobu v ČS za maximálně dvě transakce měsíčně (inkasa) jsem zaplatil 102,50 Kč ... moje předcházející poplatky byli 50 - 100 Kč měsíčně ...
6. v listopadu by mně z programu Student+ udělali Osobní účet ... takže prakticky za to samé co mám u mBank zdarma bych platit 228 Kč měsíčně ... což ročně dělá 2736 Kč ... to je každé dva roky ušetřeno na rozumný mobilní telefon
Jedinou službou kterou využívám u ČS je krom jejího bankomatu je Vkladní knížka bez výpovědní lhůty (tzn. historický Cash Advance

)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.