Neteller a účet v ČR v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 7. 2008 11:26

Možná znáte tuto net peněženku a chtěl bych se zeptat, jak co nejvýhodněji převést EURa z netelleru na účet vedený v ČR v EUR. To proto, že je dosud nechci směnit za CZK, ale rád bych jimi disponoval buď na patební kartě nebo je hotovostně vybral a směnil v kamenné směnárně s lepším kurzem.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 7. 2008 11:49

Platba provedené v jiné měně, než CZK je našimi bankami účtována jako zahraniční platba.
Tuhle službu neznám, kde má sídlo, tedy přesněji účet, ze kterého bude peníze posílat? Jestli v EU (jedno jestli v ČR nebo jiné zemi v EU) tak by to bylo za zvýhodněný poplatek - dle banky 150 - 250 Kč, pokud má sídlo mimo EU tak je to za standardní zahraniční poplatek - tedy 0,75 až 1 % z částky, minimálně cca 250 až 500 Kč, maximálně cca 1500 až 2500 Kč.
Pokud je to nějaký vyšší částka, je možné se domluvit s některou z devizových společností - WallichFx, Divíšek, Citco, Aktiv Change, Rüesch, mají lepší kurzy než banky (přibližně na úrovni dobrých směnáren) a i poplatky jsou akceptovatelné - např. WallichFx od 190 Kč. Pak jsem na Internetu četl ještě o REOL, ale s těmi nemám vlastní zkušenost, prý chtějí jen 100 Kč.
Další možností je založit si účet v nějaké zemi v EU, tam by to bylo za "místní" poplatky - zpravidla pár EUR, některé Internetové banky i zdarma. Pokud nemluvíš německy zkus banku v Žitavě, mají stránky v češtině a české bankéře. Vedení je zdarma, poplatek za pohyb je v řádu několika centů. Za platební kartu chtějí 5 EUR. Jsou i levnější banky, ale speciálně v Německu často požadují trvalé bydliště nebo příjem na území SRN.
Druhou
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 7. 2008 12:21

Účet netelleru je v Británii, čili v EU.
S devizovou společností asi bude problém, protože k vyplacení částky je třeba účet na netelleru oveřit fotokopií výpisu z banky.
Německá banka mě napadla, nicmeně poplatky (výpis na požádání pro účely ověření, poplatky za kartu, zrušení účtu apod.) a delší čekání mě od toho odrazují.

Šlo mi spíš o to, zda je možné mít běžný účet u nás v eurech, např. u FIO, tam si peníze v EUR poslat a vybrat; směnit je pak někde v dobré směnárně.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 7. 2008 19:22

Pokud vím, FIO devizové účty neposkytuje, stejně jako mBank, takže zbývá jen nějaká "normální" banka - ovšem s těmi "normálními" poplatky jak jsem uvedl výše.
Pozor, někdy si může banka účtovat i poplatek za výběr hotovosti z devizového účtu, třeba Komerční banka si účtuje 0,5 %, minimálně 50 Kč.

Zkusil bych kontaktovat ty devizové společnosti, některé z nich jsou schopny vytvořit jakýsi "virtuální účet" - rozlišený specifickým symbolem - jako byly dříve účty u České spořitelny, určitě by na to vystavily nějaké potvrzení - třeba to ti angláni "zbaští" :-). Já jsem platil dovolenou v zahraničí přes Wallicha a ta jejich smlouva vypadala docela profesionálně, třeba by tak vypadal i ten jejich "výpis" :-)

Jo, ještě je jedna možnost jak přijmout peníze ze zahraničí bez poplatků - na vkladní knížku Poštovní spořitelny, nějak to asi zapomněli dát do sazebníku :-), nevýhodou jsou poměrně nevýhodné kurzy ČSOB.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor