MPÚ už několikrát dával možnost svým členům dobrovolně navýšit základní vklad, každopádně to není nic pro mě, já do toho nešel, ale zájemců z řad klientů bylo vždy dost.
https://www.mpu.cz/cs/aktualne/detail?NewsItemID=214&List=1&i=5Já v MPÚ už ukončil členství, ale bylo to jen proto, že snížili úroky na v té době aktuálních vkladových produktech, jiné banky měly v té době lepší nebo srovnatelné úroky a zakládání nových akčních vkladových produktů nešlo u MPÚ dělat přes IB, muselo se jet podepsat smlouvu na pobočku, což je u mě 80 km cesta. Hlavně kvůli tomu, že to nešlo dělat na dálku, jsem s nimi skončil.
A pozor na to, když budeš chtít ukončit členství, tak ti základní členský vklad pošlou až 3 měsíce od schválení účetní uzávěrky za rok, kdy jsi podal žádost o ukončení členství, takže já jsem např. podal žádost v lednu 2014 a základní členský vklad mi vyplatili až v září 2015, protože účetní uzávěrku za rok 2014 schválili někdy v červnu 2015 na výroční schůzi. A ten základní členský vklad 1000 Kč tedy zrovna moc zhodnocen nebyl. Vrátili mi jen 1064 Kč, dokázali ho tedy za několik let zhodnotit jen o nějakých 6,4 % (nikoliv p.a.), to jejich úrokové sazby na vkladových produktech byly v té době vyšší, protože byly p.a.