Příjem peněz byl přes Wallicha a bylo to jen jednou, odesílám přes REOL (Wallich chce 190 Kč, ale zase má lepší kurzy, tak ho využívám u větších částek - když si kupuji dovolenou u německé cestovky) a to vícekrát do měsíce (známý kupuje na německé eBay vláčky). Nejplodnější byl asi říjen, kdy jsem měl asi 8 plateb v celkové výši cca 26 000 Kč, ale v listopadu to už byly jen 2 platby (100 a 650 EUR) a za prosinec zatím nic.
Základem je uzavřít smlouvu, poslali mi jí poštou, podepsal jsem a poslal zpět (ale první obchod proběhl ještě předtím, stačilo jim to nascannované poslat mailem).
Jednotlivé příkazy zadávám vyplněním
formuláře, vytisknu, podepíšu, naskenuju a pošlu e-mailem. Oni mi zpátky pošlou
konfirmaci (kde je uveden kurz), tu rovněž vytisknu a podepíšu, naskenuju a e-mailem pošlu zpátky. Potom převedu příslušný počet CZK na jejich účet.
Samozřejmě lze i telefonicky, ale mě to vyhovuje takto.
V mé minulé firmě (velkoobchod s hodinkami) jsme měli smlouvu s Citco, Rüesch, WallichFx, Divíšek a Aktivchange. Naše dodavatelé jsme měli již zaregistrované, takže stačilo jen nahlásit 50 000 CHF na dodavatele XY a příslušná devizová společnost (podle toho, která zrovna nabízela nejlepší kurz

) již vše ostatní doplnila (IBAN, SWIFT, banku, jméno a adresu příjemce), ale to u mě nepřichází v úvahu, příjemce je (téměř) pokaždé jiný a diktovat tyhle údaje do telefonu se mi nechce - to je raději s pomocí ctrl+c a ctrl+v "přepíšu" z potvrzení o vyhrané aukci

Posílají to z českého účtu, předpokládám, že mají od své banky nějaké speciální podmínky, ale to je jejich problém, mě zajímá kolik účtují mě

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.