expres linka KB se platí?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 22. 1. 2009 10:48

tak se kluci pochlapte, kde máte vy účet? :nenapadne ;-)
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 22. 1. 2009 10:48

Mischelinka.OK: osobne preferuji FIO pred mBank, ktera je spis bandou amateru. Ale je to i o tom, jak casto vybiras penize z bankomatu.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 1. 2009 10:56

Záleží na tom, co za služby potřebuješ a z jakého jsi města.
Aktuálně jsou 3 finanční ústavy, kde jsou základní služby zdarma a to:

1) mBank - zdarma založení a vedení účtu a všechny (tuzemské) odchozí a příchozí platby, vydání karty zdarma (Visa classic embossovaná) k tomu 3 výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR (4. a další v měsíci za 19 Kč) a neomezený počet v zahraničí
neumí: zahraniční platby, hotovostí operace na přepážce (takže vklad na účet je možné dělat jen poštovní poukázkou nebo prostřednictvím různých obezliček, jako sázkové kanceláře nebo termínované vklady v jiných bankách)
Platby kartou v zahraničí v jiné měně než EUR jsou zatíženy 2 % poplatkem. Ovládání účtu je možné jen přes Internet (zdarma) nebo přes tel. linku (zpoplatněno).

2) FIO - vstup do družstva 1 Kč, při založení účtu jsi povinna držet na něm nevybratelný zůstatek 100 Kč (po zrušení lze vybrat). Vedení zdarma, tuzemské transakce zdarma, platební karta zdarma (Maestro), používání dle ceníku ČSOB (výběry z bankomatů ČSOB za 6 Kč, z ostatních za 30 Kč).
Hotovostní vklady a výběry na pobočkách jsou možné a zdarma, ovšem provozní doba pokladen je zoufalá, takže praktická využitelnost je nízká.
Zahraniční transakce jsou možné a to dle ceníku ČSOB. Od dubna slibují v této oblasti nějakou (pozitivní) změnu.
S účtem je možno manipulovat i na přepážkách, ale je to zpoplatněno

3) Poštovní spořitelna a jejich účet zdarma
Založení účtu 100 Kč (po zrušení nelze vybrat), vedení zdarma, plat. karta (Visa electron) zdarma. Neomezený počet výběrů z bankomatu ČSOB zdarma, z jiných 39 Kč, v zahraničí 80 Kč + 0.5 % z částky. Tuzemské příchozí a odchozí platby zdarma (zadané přes Internet).
Hotovostní operace na pobočkách jsou možné, ale jsou vysoce zpoplatněné.

Co se Internetového bankovnictví týče mám osobní zkušenost s mBank a FIO. Obě varianty jsou platformě nezávislé, na počítač není nutné nic instalovat, fungují v každém "normálním" prohlížeči. Zabezpečení je pomocí příchozích SMS (zdarma) na mobil. U Fio je možná i jiná varianta pomocí el. klíče v počítači, popř. kombinace obojího.
Internetové bankovnictví mBank je jednodušší, internetové bankovnictví FIO je propracovanější.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 22. 1. 2009 10:59

Podrobnější informace o účtech zdarma - viz článek:

Běžný účet zadarmo. Ano, pokud dodržíte pravidla hry
http://www.mesec.cz/clanky/bezny-ucet-z ... io-unibon/

To Mischelinka.OK : Tady jsou to samí Fiáci a mBankáči. Dobrá je kombinace obou těchto účtů (FIO + mBank).
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 22. 1. 2009 11:01

z bankomatu vybírám asi tak jednou měsíčně - někdy ani to ne), v zahraničí jsem nikdy platební kartou neplatila a jak už jsem psala hotovost už do banky dávat nebudu.
Kdyby ING chystalo něco podobného jako mBank bylo by to skvělý, protože u nich mám účet - jenže z něj nejde peníze vybrat že!
Tak nevím zvážím to a uvidím. Můj bude jistě proti, protože vymýšlím zase nějaké kraviny, radši ať zůstaneme tam kde jsme, nehledě k tomu, že on má tolik trvalých příkazů, že mu chodí i čtyřstránkové výpisy - dost by ušetřil - jenže já ho k tomuto 100% neukecám! :oops:
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 1. 2009 11:03

Havers: a do kombinace není špatné přidat i tu Poštovní spořitelnu. Jediná totiž vydává Visu Electron a to je jediná karta se kterou je možné u Ryanair platit letenky bez poplatku :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 1. 2009 11:08

No vzhledem k tomu, že ty účty jsou zdarma, není problém (alespoň zpočátku) ho mít jako "paralelní" a ty platby na něj postupně navádět.

Já mám jako "univerzální příjmový účet" ING konto (peníze, které na něj přijdou pak podle potřeby "rozesílám" na příslušné "transakční" účty). Je to můj nejstarší účet, od začátku byly příchozí platby zdarma (tedy co byly umožněny) a číslo účtu se mi dobře pamatuje (6 číslic), takže když na mě někdo vybafne, abych mu řekl čístlo účtu, řeknu mu to u ING.

Trvalé platby mám zase navedeny na SIPO. Pokud tedy potřebuji "stěhovat" účet, tak jen nahlásím změnu SIPO a je "přestěhováno".
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 22. 1. 2009 11:13

ale na ING mohou přicházet peníze jen z účtu, který nahlásíte při zakládání, ne? Aspoň tak mi to řekla kamarádka, že je to i z bezpečnostních důvodů. Z ING jdou peníze poslat jen na svůj osobní účet a z něj následně vybrat a nebo posílat peníze max. do 3 dalších ústavů formou trvalého příkazu.
Mischelinka.OK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 1. 2009 11:13

já odpískal ČSOB, i když byla zdarma, jen kvůli příchozím platbám, žádná z bank nedrží peníze tak dlouho někde v meziprostoru jako ČSOB. U spořky i GE Money je taky připisujou hned, u mBank to samé. Takže mám mBank a držím si ještě GE Money, ale tu pustím v březnu k vodě už taky asi.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 1. 2009 11:21

Mischelinka.OK píše:ale na ING mohou přicházet peníze jen z účtu, který nahlásíte při zakládání, ne?

To platilo před lety. Dnes je možné na ING konto přijímat jakoukoliv tuzemskou platbu. Odesílat peníze jde ale stále jen na 3 definované účty (a to jak trvalým, tak jednorázovým příkazem).í

Dokonce jde tímto způsobem z ING konta zdarma vybírat. Stačí si dát jako jeden z registrovaných účtu vkladní knížku Poštovní spořitelny (která je zdarma) a peníze si přeposílat na ní. S tou pak lze zdarma vybrat na jakékoliv přepážce České pošty. Jen to trvá týden než prachy přijdou :-/
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod SocPredator 22. 1. 2009 11:31

Mischelinka.OK píše:z bankomatu vybírám asi tak jednou měsíčně - někdy ani to ne), v zahraničí jsem nikdy platební kartou neplatila a jak už jsem psala hotovost už do banky dávat nebudu.
...
Můj bude jistě proti, protože vymýšlím zase nějaké kraviny, radši ať zůstaneme tam kde jsme, nehledě k tomu, že on má tolik trvalých příkazů, že mu chodí i čtyřstránkové výpisy - dost by ušetřil - jenže já ho k tomuto 100% neukecám! :oops:

v KB z Vás jistě budou mít radost a min. 1500 ročně jistých ;-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 22. 1. 2009 11:35

nějak nechápu... :nenapadne

Doplněno: příspěvek pan SocPredatora :-[
Naposledy upravil Mischelinka.OK dne 22. 1. 2009 11:49, celkově upraveno 1
Mischelinka.OK
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 1. 2009 11:43

Mischelinka.OK píše:nějak nechápu... :nenapadne

Co :?:
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod SocPredator 22. 1. 2009 12:01

No v KB budou mít radost z toho, že nakonec zůstanete u nich. Za vedení účtu v KB se platí - pokud tedy nemáte nějaké prázdniny nebo výhody, ale to byste neřešila změnu banky. Těch nejméně 1500 vás to tam ročně bude stát.

Já jsem zase nepochopil toho Vašeho, myslím, že byste to měli při čtyřstránkových výpisech spolu konzultovat, pokud je účet i "jeho" :-)

Z vašeho zadání je pro vás účet v KB jasný luxus, ale z těch výpisů je zřejmé, že je využíván dost.
Naposledy upravil SocPredator dne 22. 1. 2009 12:07, celkově upraveno 1
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 22. 1. 2009 12:06

My máme každý svůj účet, už z toho důvodu, že já šetřím a on ne :-))
Určitě to s ním zkusím probrat, protože když se podívám kolik platí už jen za ty trvalé příkazy...
Děkuji všem! ;-)
Mischelinka.OK
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka