GE Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Havers 17. 3. 2014 15:59

Nový účet z dílny GE Money.

Genius Free & Flexi
https://www.gemoney.cz/servis-pro-media ... ?id=166072
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 3. 2014 20:25

Boďa píše:Pro:marvyho
... nicméně je třeba zdůraznit,ze platby s platební nalebkou jsou pouze platby. Nelze vybírat hotovost a nelze měnit PIN ...

Bez urážky ... krásnej překlep. Již název napovídá, kam se to má nalepit. :-)

Havers píše:Platební karta k účtu Genius Gratis je kartou debetní!

Jinak platí to, co jsem napsal. Pracovníci banky ti tudíž podali chybné informace.

Nebo je tu druhá možnost, že Bóďovi pracovníci banky jako bonus zařídili kreditku.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Denny-04 17. 3. 2014 21:42

Tak jak jsem dosud byl maximálně spokojenej s účtem Genius Gratis, tak teď je to přesně naopak. Koho proboha napadlo, že příkaz k úhradě s použitím šablony se nebude podepisovat ?!
Nebo OK, ale ať je někde volba, že chci převod s použitím šablony podepsat kódem ze sms.
Ach jo, to je zase vylepšení :-[
Denny-04
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Boďa 17. 3. 2014 21:46

Trošku suché ho humoru neuškodí, ne?Za překlepy se omlouvám. Telefon si někdy dělá věci sám, S debetkou,jsem měl na mysli kartu na půjčku. Sorac,sypu si popel na hlavu...
Boďa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 3. 2014 06:48

Denny-04 píše:Tak jak jsem dosud byl maximálně spokojenej s účtem Genius Gratis, tak teď je to přesně naopak. Koho proboha napadlo, že příkaz k úhradě s použitím šablony se nebude podepisovat ?!
Nebo OK, ale ať je někde volba, že chci převod s použitím šablony podepsat kódem ze sms.
Ach jo, to je zase vylepšení :-[

Co bych ja dal za to, abych naopak nemusel autorizovat kazdy prikaz s pomoci sablony u Equa,dokonce mezi vlastnim i ucty, hroznej opruz. IMHO staci jedna autorizace na zacatku.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 18. 3. 2014 09:33

Správným řešením by bylo to, aby si člověk u šablony mohl sám zvolit, jestli podepíše 1x šablonu a dál ji bude používat bez podpisu, nebo jestli bude šablona jen pomůckou, která se pak bude podepisovat vždycky. Je divné, že to dosud žádná banka neimplementovala.

-- 18. 3. 2014 10:15 --

Free a Flexi je dobrej fór. Ani flexi, a už v žádným případně ne free. Další vítězství marketingu nad zdravým rozumem.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 3. 2014 10:27

implementovala, mBank, tam je to na tobe, podepisujes sablonu a muzes jsi vybrat, zda to pote je bez/s autorizaci
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 18. 3. 2014 11:36

xls: já ten účet "Free" chápu jako, že když splnim podmínky u GE ,můžu mít služby zdarma.Na druhou stranu,nevidim důvod si ho zřizovat pokud je tu možnost Gratis účtu. ;-)
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod gekkon 18. 3. 2014 12:06

Sice jsem nevidel cenik toho Free & ..., ale z popisu uctu na webu GE to vypada na zpoplatneni provedeni trvalych prikazu a inkas. Zdarma jsou jen elektronicke jednorazove prevody...

https://www.gemoney.cz/lide/ucty/bezne- ... -and-flexi
Naposledy upravil gekkon dne 18. 3. 2014 12:43, celkově upraveno 2
gekkon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 18. 3. 2014 12:38

Tak to dost pochybuju, že by to takhle prapodivně GE nastavila.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 3. 2014 12:58

Vůbec je zvláštní důvod uvedení nějakého "nového" účtu, když některé z těchto parametrů měla GEMB v minulosti u jiných účtů (např. Benefit - podmínka pro bezplatné vedení byla taky při kreditním obratu nad 7.000 Kč v měsíci, ten myslím poskytovali pouze jako retenční nabídku), až nakonec tyto účty sloučili před nedávnem na jednotný typ Genius Gratis Solo (vedení při kreditním obratu 7.000 Kč měsíčně zdarma, jinak 149 Kč měsíčně) a jiné typy (např. Gratis Plus, který šlo sjednat na pobočkách v Globusech bez podmínky doporučení 2 novým klientům) opět převedli na klasické Gratis účty. Už takhle může být problém pro některé klienty zjistit, co vlastně za účet má nyní...

Jinak nemyslím, že by GE chtěla zpoplatňovat transakce u toho nového účtu, když právě z toho důvodu převáděla účty Genius Start s transakčními balíčky na Genius Gratis Solo k 1. listopadu 2013. Sazebník s tím novým účtem jsem na stránkách ovšem nenašel.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 18. 3. 2014 13:16

Tak GEMB se klasicky snaží překopávat často produkty jen z toho důvodu, aby napálila a obrala další ovečky, evidentní je to např. u jejich spořicích účtů. Já se pokoušel v sazebníku to "Free" dohledat, všechno je natolik nepřehledné, že ví bůh, co a za kolik to obsahuje. Nacpat do názvu "Free" a do sazebníku vedení za 149,- mi přijde jako maxiojeb.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 18. 3. 2014 13:52

xls píše:Tak GEMB se klasicky snaží překopávat často produkty jen z toho důvodu, aby napálila a obrala další ovečky

Co je těžkého jeden spořící účet vypovědět a druhý založit ? Vše je hotové za 5 minut. Když to srovnám s tím, že většina tady mění City kartu tak jednou týdně na Life pak na mall a nakonec na O2 .... tak toto je brnkačka :-)
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 18. 3. 2014 15:29

Tak u těch kreditek je ve srovnání s GE těch změn minimálně, jednu mám v podstatě beze změn tak 7 let, u druhé to budou tak 2 roky.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod audiobullys 18. 3. 2014 23:31

přidám svoje zkušenosti s Ge.
karta max výběr 20 tisíc bankomatem, no naštěstí to jde změnit v inetbankingu na 50 tisíc. ovšem po pár výběrech naskočil záhadný limit který mi nebyl nikdo schopen vysvětlit , zkoušel jsem 2 různé bankomaty , i po 24 hod od posledního výběru a nic.
co je další zádrhel je limit na transakce v inetbankingu 50 tisíc na den. to jsem si myslel že KB se 100 na den je nejhůř. tam se to naštěstí během 3 minut dá změnit na pobočce, u GE to bude na dýl
účet u airbank je otevřenej i s kartou za pět minut a jinde -GE to trvá hodinu a půl. a nejen v GE i v KB je to porod na hodinu a půl.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka