GE Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Bernhard 1. 5. 2009 10:24

Na foru mBank resi i to,ze urok nebyl pripsan i tem,kteri urok za brezen dostali.
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lenka2003 1. 5. 2009 10:28

Tak na nic takového mně nikdo neupozornil. Peníze jsem tam dávala 2.4. Takže tam jsou téměř celý měcíc. Znamenalo by to, že mi je připíší až 1.6.?? To snad ne? Pokud by te´d snížili úrok a chtěla bych je převést jinam, tak ta duben nedostanu nic? Tomu se mi nechce věřit...
lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 1. 5. 2009 10:45

Me take stale nic.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 1. 5. 2009 10:55

Bych rek, že uroky se objevi 4.5., zauctovane budou k 1.5. (ale to jen muj odhad, je to kvuli svatku)

Co mě ale štve je sazebník od 1.6., který je dokonale sprasený - nechápu, že něco takového dají na web - podívejte se na Spořící účet Genius, co tam je za položku 11.1 a za ní písmeno f) :oops:

Že zdražili příkaz na pobočce z 39 na 45 Kč asi vadí málokomu.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 1. 5. 2009 11:30

SocPredator: Zřejmě někdo posílal peníze ze zahraničí na tento účet. Docela zajímavá finta. DOvedu si představit, že někdo v ČR založil tenhle účet, kde je VŠE zdarma (i když ani to už není pravda, protože zdarma jsou jen 3 odchozí převody a další jsou zpoplatněny 4 Kč), poslal na něj peníze ze zahraničí a pak si je v rámci ČR převedl jinam. Obvykle je poplatek za takovou platbu kolem 0,1%, min 150 Kč :-) tak možná proto...
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod SocPredator 1. 5. 2009 12:25

Ne, ta restrukturalizace tam nemá být. Písmeno f) tam není stejně vysvětlené - je až u těch zahraničních plateb a tam se to týká šeků. V dřívějším (současném) sazebníku to je správně.

Prostě jim zmizelo, že první tři odchozí platby jsou zdarma. Pak se jim to ještě objevilo u podílových fondů - to je ten bordel, dělá to tam nějaká lama.
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 2. 5. 2009 09:54

lenka2003: Hlásím, že mi byly připsány úroky. Sranda je, že ke 30.4.2009!!! Přestože 1.5.2009 nic připsáno nebylo. Zajímalo by mne PROČ?! Copak v GE na státní svátky vypínají počítače? Nebo snad chodí v GE někdo z úředníků v sobotu do práce a schvaluje přípis úroků??? Doteď jsem žil v bludu, že se jedná o zcela automatickou operaci, kterou zajišťuje bankovní software bez přítomnosti lidské obsluhy.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod lenka2003 2. 5. 2009 14:47

Tak také hlásím připsání úroků...ovšem nějak se nemůžu dopočítat. Existuje prosím nějaký obecný vzorec podle kterého se úroky dají spočítat??
lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SocPredator 2. 5. 2009 18:45

obecně a rychle (ne úplně přesně, sedí to na desítky), čisté úroky:

ulozená částka /100 * 3,06 / 12
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod LGA 3. 5. 2009 07:57

úroky připsány :-)

S podivem až dnes jsem zjistil, že výpisy z účtu mám cca od/do 19. dne v měsíci.
Účet jsem si založil posledního února, kde na toho 19. přišli to by mě opravdu zajímalo :hm
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dvzd 3. 5. 2009 13:51

No a ty tři prevody měsíčně zdarma tam jsou v kalendářním měsíci nebo od výpisu do výpisu, když se datum výpisu neshoduje s datem začátku kalendářního měsíce?
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 3. 5. 2009 23:01

V GE pracuje systém naposledy o půlnoci z pátka na sobotu, pak až v pondělí ráno :-) Takže tím se vysvětluje připsání úroků v sobotu ráno místo státního svátku. To je, věřím, děsný problém :-)

LGA: to je zvláštní, vždy je to od založení účtu, takže by sis ho podle toho měl založit 19. v měsíci.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 4. 5. 2009 06:09

snowboarder: Není to problém, ale podle mého je antidatování finančních operací nezákoné, je to podvod. Jde o princip, ne o pár korun, které se připíší později, než je tvrzeno.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod dvzd 4. 5. 2009 06:59

snowboarder píše:V GE pracuje systém naposledy o půlnoci z pátka na sobotu, pak až v pondělí ráno :-) Takže tím se vysvětluje připsání úroků v sobotu ráno místo státního svátku. To je, věřím, děsný problém :-)

No a jak vysvětlíš to, že já tam nemám připsané úroky doteď?
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 4. 5. 2009 07:08

dvzd: tak, ze u nich nemas ucet? :mrgreen: :mrgreen:

BTW ted vazne, taky tam nic nemam pripsane :roll:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka