GE Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 4. 5. 2009 07:54

Mě to připadá, že GE Money sice má o svátcích a víkendech puštěné počítače, ale bankovní software spouštějí jen občas, zřejmě, aby se jim moc neopotřeboval :-D
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 4. 5. 2009 08:33

Já už jo. :-) Nepřepočítával jsem to, ale věřím, že jsou spočteny správně.
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dvzd 4. 5. 2009 10:09

Ruprecht001 píše:Mě to připadá, že GE Money sice má o svátcích a víkendech puštěné počítače, ale bankovní software spouštějí jen občas, zřejmě, aby se jim moc neopotřeboval :-D

... a to samé i v pracovních dnech.
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SocPredator 4. 5. 2009 10:40

Celkem nechápu, že někdo ty úroky připsané má a někdo ne. To je docela hardcore v bankovnictví :-)

P.S.: Ten sazebník už opravili
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 4. 5. 2009 12:42

Z fora mBank:

Od 1.6. úroková sazba na Spořícím účtu Genius+ 3,0%

http://img9.imageshack.us/img9/2439/imag0003rkz.jpg
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod lenka2003 4. 5. 2009 13:02

No jo, tak mi ten dopis také přišel. Ale aspoň to dali vědět včas a písemně. Ale kam dát peníze, to už vážně nevím...
lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dvzd 4. 5. 2009 13:25

No v tom ofoceném listu to ale formulují tak, že tu úrokovou sazbu snižují pouze adresátovi toho dopisu.
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 5. 2009 13:34

lenka2003 píše:No jo, tak mi ten dopis také přišel. Ale aspoň to dali vědět včas a písemně. Ale kam dát peníze, to už vážně nevím...

Unibon - 3,5 %, nemá IB, pobočka jen v Ostravě (v létě prý i v Praze), lze ovládat poštovním stykem
Akcenta - 3,3 % - 5 denní výpovědní lhůta
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod lenka2003 4. 5. 2009 13:44

Díky za info. To jsou obě záložny a k těm já nemám důvěru...možná zbytečně.
lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dvzd 4. 5. 2009 14:03

Z bank nemá momentálně žádná vyšší úrok na spořícím účtu než GE a asi ani v dohledné době mít nebude.
dvzd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lenka2003 4. 5. 2009 14:12

A možná bude ještě hůř...
lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 4. 5. 2009 17:02

Bude, ve čtvrtek se očekává snížení úrokové sazby ČNB na nejnižší úroveň v historii. Já osobně si jdu zítra směnit poslední drobné za euráče, protože jestlu to opravdu sníží, tak kurz eura vůči Kč poletí nahoru. Zvlášť v návaznosti na vývoj schodku rozpočtu :-/
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bernhard 4. 5. 2009 18:26

Nejedna ve stejnou dobu take ECB ohledne dalsiho snizovani sazeb eurozony? Takze ten efekt nemusi byt az tak velky.
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 6. 5. 2009 15:06

Tak to zatím vypadá tak, že GE se stáhne pouze ze Slovenska. V ČR také zeštíhlí (propustí lidi z oboru hypoték a sloučí Multiservis a GE Auto), ale zůstává.

http://hn.ihned.cz/c1-36929540-ge-money ... sitky-lidi

Jinak od 1.5 snížili i úrokové sazby u termínovaných vkladů, ale i tak stále nabízejí nejvyšší sazby. Včetně spořícího účtu (až 3%, pokud si klient zřídí i jejich BÚ Genius Active, jinak "pouze" 2,8%).
Od února si určitě výrazně zlepšili i poměr úvěrů ke vkladům (za rok 2008 byl 128,25%), když přibrali cca 25 tisíc nových klinetů (předpokládám, že většina z nich nalila peníze na spořící účet a povětšinou asi pocházejí z mBank).
Pokud vezmu poměr čistého zisku vůči aktivům, tak jsou na tom v ČR nejlépe. Rentability vlastního kapitálu je také dobrá, ikdyž ne nejlepší. Kapitálová přiměřenost je ale přímo skvělá - 19,84%.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod zadirr 6. 5. 2009 21:11

Nevěděl by někdo, jak dlouho trvá převod mezi dvěma účty v rámci GE Money?
zadirr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka