PatrikChrz: je to jako s pojistenim celniho skla, mam vse pojistene a dnes jsem stejne zacaloval opravu ze sveho protoze je to za par susnu (1000 czk, ty starosti s pojistkou bonusy/malusy grrr) stejne tak havarijni mam pro pripad ze mi auto opravdu ukradnou nebo na nej spadne strom nebo do me nabori cizinec etc etc. Stejne tak das je pojisteni NEMUZE se nikdy vyplacet, je to pojistka co kdyby. rozhodne mi prijde dat 5000 rocne lepsi investice (zvlast kdyz je pojistena nemovitost v hodnote vim ja 8-10m), jako pripad kdy se neco semele a regulerni pojistovna odmitne plnit. DAS je komercni instituce a prave drobne nahrady a zabomysi spor (uz vidim jak vycislujete nahradu skody za 2 dny spozdeni banky) verim kvuli palmare neresi, nahrady skody ublizeni na zdravi, velke skody tam si radi smlsnou. A jen to pitome znalecne se sakra vyplatilo (zpracovan posudek ktery by me normalne stal cca 15-20 tisic takze jsem 15k v plusu pro rok 2008).
takze tak to mam s DASem, max+znalecne v cene 2 ridici, jedna domacnost, pozemek (cesta), sousedske spory cca 500 mesicne. Vzdy mi vysli vstric a zacali to resit i se sebemensi prkotinou. Napr nahrada skody 6500 czk za fyzicke a slovni napadeni (no trosku komedie pro kamery ale ..). Delal jsem to proto aby dotycny /je to delnik na stavbe/ vedel ze 30m a bliz a je v problemech a je klid (uzivaji soukromou cestu protipravne) takze nakonec zadnej soud nebude (po dobrem to samozrejme dat nechce).