Wüstenrot (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mdop 30. 1. 2020 21:20

Zakládal jsem účet v neděli večer (26.) a v úterý (28.) jsem již měl ve schránce potvrzení o uzavření smlouvy.
mdop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 1. 2020 23:39

@Mimonik: Pokud do 2-3 pracovních dní od založení nedostaneš do schránky dopis, klidně jim hned zavolej nebo napiš email. Já kolem Vánoc čekal zbytečně cca 10 dní, přitom mi pak v reakci na můj email zavolali, že jejich automat (robot) co analyzuje přiložené doklady online žádostí nerozpoznal zadní stranu mého ŘP (protože jsem vložil sken obou stran v jednom souboru a jejich robot si to neumí sám "posunout" pro OCR rozpoznání zadní strany, netušil jsem že jsou pokrokoví a nedělají ověření dokladů ručně). Mo a nedal jim (ani mně) ten robot o tom ani vědět, proto to v systému celou dobu viselo a já jsem nic nedostal. Udělali to hned druhý den po odeslání mého emailu ručně (a tím telefonátem mi to vysvětlili) a hned druhý den byl dopis ve schránce. Tedy třeba jsi na tom podobně, fakt jim to běžně trvá max. 2-3 pracovní dny, když to ten robot (s OCR rozpoznáváním dokladů) zanalyzuje správně.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Dandík 31. 1. 2020 14:30

Dneska poslední šance na 1,7 %, od února míň. https://www.penize.cz/sporici-ucty/4124 ... prodluzuje
Dandík
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pivinecek 1. 2. 2020 08:17

Ahoj, mam prvni mesic sporak Wustenrotu, kdy pripisuji uroky? Ted rano v IB nic neni. Bude to az v pracovni den? Nebo kdy to pripisuji, diky za info
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pivinecek 1. 2. 2020 13:45

Tak uz tam jsou uroky, vse v poradku
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 5. 2. 2020 08:42

Tak jsem si dnes aktivoval IB a spořící účet H a mám pár dotazů.
Aplikaci pro Android nemají?
Nastavení notifikací najdu v IB kde?
Lze vypnout posílání SMS při přihlášení?

Povedlo se vám přidat Wustenrot do Richee? Mě to přesměruje na stránku na které mám zadat email a heslo, přitom se přihlašuji pomocí přidělěného ID čísla. Zkoušel jsem obojí a neúspěšně.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 2. 2020 12:06

@myšpulín:
Obávám se, že odpověď na tvé první tři otázky je NE, nelze (Richee nemám, k tomu se nemohu vyjádřit). Wustenrot je v tomto trochu zpátečnická podobně jako ING (ta sice appku má, ale ta v podstatě jen zobrazuje mobilní verzi ING bankovnictví, tak jak si ji lze zobrazit ve web prohlížeči, nic navíc nepřináší a je tedy nadbytečná).
A zabezpečení IB přihlášení/autorizace plateb skrz SMS je dnes vesměs už povinné, v tom není W. sama. Souhlasím ale, že její desetimístné číselné SMS kódy jsou oproti konkurenci atypicky dlouhé :(.
A dotaz: když sis to IB aktivoval až dnes, dali ti na rok ještě tu garancí sazby 1,7%, nebo už tu nižší platnou od února? Rozhodující by mělo být datum schválení účtu na jejich centrále, ne datum tvého prvního přihlášení. Dozvíš se to snadno: v IB v záložce Spoření je pod tvým spořícím účtem řádek s tou akční úrokovou sazbou a jejími detaily. V něm je uvedeno, kolik úroková sazba je a do kdy platí její garance. Tam si to snadno můžeš ověřit.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod chrudimi 5. 2. 2020 12:21

Richee jsem zkoušel a také neúspěšně, je tu někdo, komu se to podařilo?

minarjo: Zakládal jsem minulý týden, dopis přišel v pondělí, hned jsem aktivoval a poslal platbu, sazbu mám 1,7%, takže rozhodný je den podání žádosti.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DDD22 5. 2. 2020 16:26

@myšpulín, @chrudimi
Taky jsem s připojením do Richee bojoval. A zde na fóru (omlouvám se už nevím kdo) napsal, že se stačí přihlásit svojim ID číslem a ne požadovaným mailem. Zkusil jsem to a povedlo se.
DDD22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chrudimi 5. 2. 2020 18:39

DDD22: Díky, je to opravdu tak, s ID už to prošlo.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 5. 2. 2020 19:00

Tak já žádal online někdy začátkem minulého týdne, jelikož jsem jim poslal doklady na jednom skenu tak jsem tam v pátek volal a vyřešilo se to po telefonu. Včera přišel dopis s ID a dnes jsem to ráno aktivoval. Teď zrovna IB nejde, ale bylo tam 1,7 % do 31.1.2021.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 2. 2020 22:35

@myšpulín:
S těmi doklady přesně jako já, ŘP jsem také poslal obě strany jako jeden sken a jejich robot co to automaticky rozpoznává toto neumí si to pro zadní stranu virtuálně posunout (a navíc jim to nerozpoznání ani nehlásí, je pak třeba napsat email či volat, že jim to tam visí). Robot zkrátka potřebuje každou stranu jako samostatný dokument.
Tedy rada pro ostatní co chtějí online založit - každou stranu dokladu vložit zvlášť, tak jak k tomu formulář zakládání i vybízí (políčka pro předek/zadek obou dokladů). Pak vám to robot schválí stejný den a další den už je k doručení obálka s pokyny na přihlášení.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Stileth 6. 2. 2020 04:49

Komu se povedlo pridat banku to Richee jaky prohlizec jste pouzili? Protoze at zkousim cokoliv, tak mi to nejde. Bud to chce po mne nejaky certifikat (ktery nemam) a nebo kdyz odmitnu, tak mam prihlasovaci dialog Wustenrot, ale at zadam ID nebo email, tak se jen zobrazi chybova zprava.
Pripadne jestli nekdo z vas muzete nasdilet jednotlive screenshoty z prubehu registrace do apky.
Diky
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod __Pavel 6. 2. 2020 06:27

Já teda WU do Richee přidám (na Androidu a defaultním Chrome), s odmítnutím certifikátu, zadáním id a hesla do Wurstu a následné SMS. Pak dojde k připojení banky, ale to je asi tak všechno, ten spořící účet H stejně nikde nevidím.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 6. 2. 2020 08:24

Tak teď mi přidání do Richee šlo, jako výchozí prohlížeč používám Samsung Internet.
Do kolonky email jsem zadal ID, zadal heslo a po potvrzení následoval krok 2 zadání zaslané SMS. Potom mě to vrátilo do aplikace, ta se sice odhlásila, ale po přihlášení tam byla hláška hotovo a ve skupině spoření mám spořící účet.
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka