Wüstenrot (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 29. 12. 2010 09:40

ano v tomto případě máš pravdu :-) Ale Axa jde hodně dolů... Třeba se dočkáme i normálního běžného účtu u WurstBanky
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod ALF6 29. 12. 2010 21:21

myšpulín píše:Kdy tohle zveřejnili? Dnes?
Já mám zatím na účtu jen pár kč, takže mám aktuální úrokovou sazbu 0,1%, převést je tam chci až v lednu, takže uvidím co se mi v IB zobrazí.

Tak to by me take zajimalo. Mam na ucte jen par korun s tim, ze z AXY tam prevedu na zacatku ledna penize.Ucet mam zalozen pred 27.12, ale kdyz jsem se kouknul do IB sazebniku, tak se zobrazil novy sazebnik. Ucet jsem si zalozil kvuli 3% a nerad bych o ne ted prisel :-l
ALF6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wuestenrot 29. 12. 2010 22:33

ALF6 píše:
myšpulín píše:Kdy tohle zveřejnili? Dnes?
Já mám zatím na účtu jen pár kč, takže mám aktuální úrokovou sazbu 0,1%, převést je tam chci až v lednu, takže uvidím co se mi v IB zobrazí.

Tak to by me take zajimalo. Mam na ucte jen par korun s tim, ze z AXY tam prevedu na zacatku ledna penize.Ucet mam zalozen pred 27.12, ale kdyz jsem se kouknul do IB sazebniku, tak se zobrazil novy sazebnik. Ucet jsem si zalozil kvuli 3% a nerad bych o ne ted prisel :-l

V kompletní PDF-verzi sazebníku jsou sazby pro obě generace spořicího účtu. U žádného existujícího účtu se sazby nemění (tj. zůstává Vám původní sazba 3 % při fixaci na 1 rok), nové sazby platí pro nové žádosti o účty podané od 28.12.
wuestenrot
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 29. 12. 2010 23:26

A co běžné účty, můžete něco prozradit, jestli budou běžné transakce přes IB zdarma, jak budou zpoplatněné platební karty a výběry z bankomatu, zobrazení disponibilního zůstatku online?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod kerryblue 30. 12. 2010 09:34

Ve smlouvě o spořícím účtu v bodě 2 se píše, že zůstatek je úročen vyhlašovanou úrokovou sazbou , a to za období ode dne připsání finančních prostředků na účet. O tom , kdy byl spořící účet založen se nic nepíše. Podle mne odporuje zdravému selskému rozumu, aby někdo vložil peníze na účet za třeba půl roku (když to přeženu) a měl zaručenou sazbu danou jenom při prostém založení účtu s částkou nula nula nic.
kerryblue
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wuestenrot 30. 12. 2010 12:10

kerryblue: Vámi zmíněná věta se týká situace, kdy se mění úroková sazba u již existujících účtů. Nyní ovšem nastává něco jiného: přestala se prodávat první generace spořicího účtu (ovšem zůstává u něj i nadále stále stejná úroková sazba) a začala se prodávat druhá generace spořicího účtu (která má už jinou úrokovou sazbu). Momentálně máme tedy vyhlašované sazby dvě, pro každou generaci účtu jinou. Odlišení jednotlivých generací je podle data žádosti.
Pokud se někdy bude měnit sazba i u první generace účtu, pak se změní vyhlašovaná sazba pro tuto generaci a bude se postupovat podle Vámi citované věty.
wuestenrot
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 12. 2010 12:34

Nové číslo mobilního telefonu
Pokud chcete změnit číslo Vašeho mobilního telefonu, zde zadejte nové číslo. Pozor, nejedná se o změnu čísla pro zasílání SMS klíče.
V případě, že chcete změnit číslo pro zasílání SMS klíče, volejte naši informační linku 800 225 555
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Toto se píše v IB, když chci změnit tel. číslo pro zaslání SMS klíče... bohužel při dovolání jsem se dozvěděl, že je potřeba vyplnit papír, nechat notářský ověřit podpis a zaslat... tato sranda vyjde na nějakých 70,- včetně doporučeného dopisu... na pobočce s finančním poradcem to nelze.. děláte si srandu, nebo Wüstenrot žije v pravěku???
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod technosmazka 30. 12. 2010 13:54

wuestenrot: a kdyz mam fixaxi dejme tomu na 50 tisic a vy zmenite urokove sazby i pro prvni generaci uctu, tak budu mit garantovany urok 3% po celou dobu fixace? nebo se ta zakladni sazba snizi a k ni se pricte tech 0,4% jako fixace? dekuji za odpoved
technosmazka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 30. 12. 2010 13:54

technosmazka: pokud mas fixaci, tak plati to, v jake dobe a za jakych podminek sis to sjednal. Proto se to jmenuje fixace :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod technosmazka 30. 12. 2010 14:05

S474N: no jo, ale fixace je jen zaruka bonusu 0,4%...tudiz tu ti klidne po roce pripisi ale mohou okrouhnout ten zaklad, ze kteryho dostavas mesicni uroky.....snad se teda mylim
technosmazka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 30. 12. 2010 14:09

technosmazka: fixace je na tve strane fixace peneznich prostredku a na strane dane instituce fixace podminek :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod kalamancharo 30. 12. 2010 14:43

dr._lukas píše:... tato sranda vyjde na nějakých 70,- včetně doporučeného dopisu... na pobočce s finančním poradcem to nelze.. děláte si srandu, nebo Wüstenrot žije v pravěku???

Toto je celkem běžná situace. WU se od jiných subjektů moc neodlišuje ... ;)

technosmazka píše:...
Jak píše S474N, už z podstaty fixace znamená, že sazba zůstane 2,6%...3%. Sám WU to zde již prezentoval - i když fixovanou částku odfixujete, min. 2,6% vám zůstane ;)
kalamancharo

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 12. 2010 15:04

No nevím u mBanky stačilo zavolat, FIO, PS či KB mám ve městě..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod kalamancharo 30. 12. 2010 16:14

Tak to zase nevím já ... každopádně potvrdit podpis stojí 30kč a zaslat (obyčejně mnohdy stačí - 10,-; doporučeně cca 20,-) = 40-50kč. A na pobočce WU vám to snad také změní :)
kalamancharo

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 12. 2010 18:34

Právě, že přes finančního poradce to údajně změnit nelze. Byl bych rád, kdyby se k tomu vyjádřil zástupce Wurstu ;-) Také by mě zajímalo, jak probíhá převod přes telefonické bankovnictví, když jde vlastně o jedno a totéž- ochranu klienta. Platit samozřejmě nic nehodlám, vybral jsem si spořící účet zdarma a něco jako je blbý přepis čísla pro sms zasílání financovat nebudu..

Teď jedna zamýšlející otázka. Někdo mě vykrade byt, dostane se k údajům IB, ukradne mě i telefon.. Než dostanu nový se stejným tel číslem, všechno potrvá.. a protože na nákup nového přístroje budu mít peníze na spoř. účtu, tak si nebudu moct nový přístroj pořídit. Abych na rychlovku změnil třeba smsky na telefon rodičů.. myslel jsem, že končí rok 2010, ale některé banky spí, jak kdyby bylo po 89 >:-(
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka