Wüstenrot (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 2. 2011 17:10

poplatky asi žádné, ale zálaží i na délce těch fixací.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 3. 2. 2011 19:14

coto? Kdo požádal o ucet do 27.12. o účet, má možnost 3% úroku (oproti novým s 2% max.):
http://www.wuestenrot.cz/file.php?type= ... ENERAL.pdf

-- 3. 2. 2011 18:27 --

technosmazka píše:...Jak píše S474N, už z podstaty fixace znamená, že sazba zůstane 2,6%...3%. Sám WU to zde již prezentoval - i když fixovanou částku odfixujete, min. 2,6% vám zůstane ;)

možná to zapomněli uvést v sazebníku, podle sazebníku fixace garantuje Věrnostní bonus – dodatečná úroková sazba2) a nic jiného.

Kód: Vybrat vše
Základní úroková sazba1)
Při zůstatku od 0 Kč do 29.999,99 Kč 0,1 %
Při zůstatku od 30.000 Kč do 5 mil. Kč (celý zůstatek účtu je úročen 2,6% p.a.) 2,6 %

1) Zůstatek Wüstenrot Spořicího účtu je úročen variabilní vyhlašovanou úrokovou sazbou, jejíž aktuální výše je uvedena v tomto platném Sazebníku a úrokovém lístku k produktům retailového bankovnictví, které jsou ovládány prostřednictvím internet banky (dále
„IB“).

Ještě že tu máme oficiální odpověď:-)

viewtopic.php?p=7819658#p7819658

Z lístku také neplyne, zda při dosažení 5M je úrok na celý zůstatek snížen anebo jen nad část vyšší jak 5M?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xtonda 3. 2. 2011 23:51

Stejně jako je nad 30k úrok na celou částku 2,6%, tak je nad 5M na celou částku 0,1%, tedy aspoň tak to tu zaznělo od uživatele wuestenrot, otázka je nakolik je to směroplatné :-)
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Senty 4. 2. 2011 00:36

Můžete mi prosím napsat jak vypočítat naspořenou částku při určitém úroku.Za měsíc a za rok.Děkuji předem
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stepano 4. 2. 2011 09:22

Senty píše:Můžete mi prosím napsat jak vypočítat naspořenou částku při určitém úroku.Za měsíc a za rok.Děkuji předem

Stačí použít násobení (a dělení - pokud chceš i za měsíc) a trochu logického uvažování ;-)
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 4. 2. 2011 12:29

případně se hodí znalost práce s procenty a trojčlenka... Celé to bude tak zhruba látka do 6 třídy ZŠ...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 4. 2. 2011 19:56

xtonda píše:Stejně jako je nad 30k úrok na celou částku 2,6%, tak je nad 5M na celou částku 0,1%, tedy aspoň tak to tu zaznělo od uživatele wuestenrot, otázka je nakolik je to směroplatné :-)

To znamena ze pri prekroceni 5.000.000 Kc (napr. urokem apod.) najednou mate zhodnoceni 5000 Kc/rok. Mensi zhodnoceni jak pri 200KKc zustatku...

Takze kdo tam mate 4 999 000 Kc? Nekdo vam posle litr a znehodnoti Vam zhodnoceni - fakt dobry :tleskani
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod SocPredator 4. 2. 2011 20:38

A já pořád pro koho jsou na www ty kalkulátory?
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milestone 6. 2. 2011 10:02

Chtěl bych se Vás zeptat, který spořící účet byste zvolili,rozhoduji se mezi Wustenrot 1,8% a Axa 1,85%. Který má lepší IB,... Dík
Milestone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 2. 2011 10:12

Lepší IB? No Axa má rozhodně nejhorší IB jaké jsem kdy viděl :), horší už neexistuje, cokoliv je tedy lepší, než Axa. Na druhou stranu jejich platební karta se super kurzy cizích měn je natolik výhodná, že budu klidně tančit kozáčka před každým přihlášením do IB, když to holt jinak nejde :D
Wüstenrot je takový průměr. Přijde mi trošičku jméně přehledný, ale pravděpodobně je to tím, že je tam počítáno s více službami, které zatím nejsou zavedeny.
Ještě je tu ING - velmi svižné a jednoduché IB (blbé je, že neozobrazuje jméno majitele protiúčtu a zprávu pro příjemce), neotravuje s potvrzovacími SMSkami. Aktuální úrok 1,75 %. Na rozdíl od zmíněných dvou nemá pásmové úročení. Navíc jde kompletně ovládat přes telefon - volá se na bezplatnou linku, transakce jsou rovněž zdarma.

-- 6. 2. 2011 09:15 --

Tady jsem testoval IB spořicích účtů a to jak na PC, tak na mobilu.
http://www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-s ... t-zadarmo/
Axa byla jediná, kde se mi nepodařilo na mobilu ani přihlásit.

-- 6. 2. 2011 09:21 --

Pak ještě Červené konto od Poštovní spořitelny (úrok 1,7%). IB celkem dobré, na slabším PC může být dost pomalé (vypadá, jako by nebylo v čistém html, ale v Javascriptu). Opět má pásmové úročení (do 40 000 Kč zůstatku je úrok jen 0,1 %)

-- 6. 2. 2011 09:23 --

Nejlepší IB má FIO konto, ovšem úrok je pouze 1,25 %.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2011 12:12

Milestone píše:Chtěl bych se Vás zeptat, který spořící účet byste zvolili,rozhoduji se mezi Wustenrot 1,8% a Axa 1,85%. Který má lepší IB,... Dík

Na IB se vykašli a rozhoduj se podle úroků (s fixací rok až 2% u WU) a služeb (karta k účtu zdarma Axa). Při menší sumě a využití karty a pořadavku na větší disponibilitu Axa.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 2. 2011 12:22

No kdyby ses měl rozhodovat jen podle úroků a obešel by ses úplně bez IB, tak co třeba MSD s úrokem 2,8 % ? Ovšem jsou jen v Praze a v Brně.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2011 14:07

to už si to může rovnou šupnout k někomu kdo má loňský WU účet, za 3% :)

chodit do záložny, když chci zaplatit/vybrat, to není asi moc trendy, v roce 2011 :tleskani
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod T.E.CH 8. 2. 2011 19:09

Můžu po registrační platbě u WU už posílat na spořák peníze z jakékoli banky, nebo musím jen z transakčního účtu?
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 8. 2. 2011 19:14

Na WU z jakéhokoliv účtu. Z WU na 3 definované transakční účty.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka