Wüstenrot (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dinkylinky 30. 4. 2012 01:38

A proč? Je to garantovaný do konce roku u Unicredit. A že to pak klesne dolu, je jasný, ale to se bude řešit v lednu.
dinkylinky
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod franko_cz 30. 4. 2012 06:15

dinkylinky píše:A proč? Je to garantovaný do konce roku u Unicredit. A že to pak klesne dolu, je jasný, ale to se bude řešit v lednu.

Přesně tak. Úrok mají dobrý a dvě bezplatný odchozí platby měsíčně k tomu. Pro moje potřeby to je řešení. Emoce stranou, v týdnu pro něj skočím na pobočku.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 4. 2012 06:38

ad ke spoř. účtu u UCB:

- úročení čtvrtletně
- odchozí platby jen dvě zdarma, další za lichvářský poplatek 45,-
- pro někoho omezující, 2,5% p.a. platí jen do částky 500 tisíc
- přihlášení do IB lze pomocí mobilního bezpečnostního klíče (100 sms) - 90,- KČ či bezpečnostního klíče za 490,-
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod filip893 30. 4. 2012 11:07

dr._lukas píše:Je to škoda, na druhou stranu nebrečím..v AirBank mám stále 2,7% :-) Uvidíme na jak dlouho.. každopádně díky sjednocení úroků u všech účtů od A po E mohu zrušit další z nepoužívaných účtů na kterých držím zbytečné blokované částky.

Fixovat v dnešní době na jeden rok, abych získal úrok 2,5% není vážně žádné terno. Ale účty A až D mají pro nefixované vklady úrok 2,3%, kdežto nový typ účtu jen 2,1%. Takže stále rozdíl tu je. Mluvíš o Airbank s 2,7%. Ta jasně dala najevo, že bude pouze TOP3. Že je dnes TOP1 je dáno jen tím, že potřebuje nabrat vklady, aby následně mohla spustit i úvěry. Ale garance TOP3 bude vždy reflektovat pouze aktuálně nabízené spořící účty. Takže klidně do budoucna může nastat situace, že AB bude horší či nastejno s WSU A. A to ještě AB si účtuje 5 Kč za odchozí platbu.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 4. 2012 13:21

No a pak nastane to, že peníze převedu zase někde jinde.. Myslím si, že je celkem zbytečné držet Wurst, když "A" spoř. účet sjednotil..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod filip893 30. 4. 2012 13:27

Podle dr. Lukase 2,3% = 2,1% :tleskani
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 30. 4. 2012 14:06

Sakra, to abych zase hledal další banku? Příští rok v říjnu mi končí fix hypotéky takže asi ještě nějaké peníze dám v červnu zafixovat na rok.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 4. 2012 15:23

filip893: ty jsi ko**t :-D Ano nesjednotilo se to vše.. jeden či dva z pěti účtů zůstali ještě na menší sazbě :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 2. 5. 2012 17:47

Docela se divím, že se nesjednotilo všechno, takhle si v tom docela nechávají chaos. Nepřijde mi mít normální mít 5 variant spořících účtů, základem úspěchu je, aby banka byla přehledná...
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noxik 2. 5. 2012 19:55

outlier: No kdyz se podivam na nabidky velkych bank, tak mi spis prijde, ze je to naopak. Cim neprehlednejsi nabidka, tim vetsi sance, ze to zakaznik (mnohdy ani pracovnik na prepazce) nepochopi a pujde ho obrat. Jinak osobne jsem pro jednoduchost, ale v dnesnim svete....
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 5. 2012 20:00

Taky mě příjde na hlavu postavené mít 5 různých spoř. účtů :-D Ve wurstu by se měli pochlapit a sjednotit je do jednoho
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 3. 5. 2012 10:30

to je jako v mBank... ze začátku byla jednoduchá a přehledná, klienti tomu rozumněli - ale dneska? Několik variant spořících účtů, kde se ještě dá změnit úrok v závislosti na používání platební karty, chaos nad chaos...
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jichaj 7. 5. 2012 16:22

Tak jak to teda je, pokud to chapu spravne a zafixuju do toho jejich terminu (29.6.), tak po skonceni fixace bude dorovnan rozdil zpusobeny rozdilnym urocenim v dobe fixace...tedy dostanu urok 2,6% (za obdobi do 1.7.) a urok 2,3% (od 1.7.) + bonus za fixaci platny v dobe uzavreni??
Nebo plati tech 2,6 po celou dobu fixace? Pak ale nerozumim tomu pojmu "rozdíl bude dorovnán jednorázově".
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 7. 5. 2012 16:27

Platí, že částky fixované do 29.6. budou úročeny 3% (2,6+0,4). Po 1.7. ti bude měsíčně vyplácen úrok jen 2,3%. Na konci fixace ti bude vyplacena prémie 0,4%. Současně ti bude připsána částka, která dorovná dříve připsané měsíční úroky 2,3% na 2,6%.
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod jichaj 7. 5. 2012 17:10

Diky za srozumitelne vysvetleni :)
jichaj
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka