Výběr kreditní karty

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 11. 2010 19:44

PatrikChrz: ůčet u RB mě už založit nepřesvědčí... a o mbank váhám mezi zrušením a zkusit tam protočit něco, jestli dají kreditku.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 11. 2010 19:47

No vida :). A jak je to s poplatky? Fakt by ta kreditka stála jen 35 kč? I goldka? Ten účet k ní musí být taky (myslím, že kdyby získala tu kreditku, že by ho zrušila, aby nemusela na něm točit obrat).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 11. 2010 19:52

tak na 6 měsíců jim kašlu...
Třetí způsob schválení je určen pouze stávajícím klientům mBANK, kteří aktivně využívají mKONTO/eMAX po dobu alespoň 6 měsíců. Podání žádosti je možné pouze z Vašeho internetového bankovnictví - část Kreditní karty – Vyplňte žádost.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 3. 11. 2010 20:16

patrik: co znamena ten tvuj termin univerzalni poplatek?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 11. 2010 20:51

Vlastně za jakoukoliv odchylku od standardu je poplatek 550 nebo 590 Kč - překročení limitu nebo pozdní splátku.
Hlavně to překročení limitu považuji za past na nepozorné klienty a tedy velmi nefér (to si jako má zapisovat útraty do notýsku ? ).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 3. 11. 2010 21:13

Jako by to některé jiné banky taky nedělaly. Pravda, Citibank je v tomto nejdražší...
http://finance.idnes.cz/byt-v-prodleni- ... 1_bank_fib
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 11. 2010 21:18

Pozdní splátky ještě beru, to se dá ohlídat bez nějakých zvláštních nároků na klienta. Ale to překročení limitu ne-e. Pokud bance vadí překročení o pár stovek, tak to nemá umožnit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 3. 11. 2010 21:32

Tak to nepřekročení nejde zajistit už z principu fungování platebních karet. Docela by mě zajímalo, jak rozšířený je to problém, že o tom stále mluvíš. Většina lidí stejně platí "klasicky" na POS terminálu u kamenného obchodníka v ČR, takže překročení limitu je pro ně velmi nereálné (i když ne nemožné).

Dokonce Dalich onehdá psal, že Citi má velmi proklientský přístup a poplatek je schopna odpustit (jasně, nárok na to není).
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 3. 11. 2010 21:39

fikyyy píše:potvrzuju ze RB dava kreditky nebo kontokorenty po 3 mesicich podle obratu, kamos co je bez prace a prisli mu prachy ze stavebka takle za 3 mesice udelal obrat preposilanim asi 6 mio a hned kontokorent na 170k a jeste goldku na tusim 140tis :)

Tak to teda nic moc, ja jsem radove na nasobcich jeho kreditu :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 11. 2010 21:43

Jenže Citi to právě umožňuje i na těch POS terminálech. Sice jen o několik set, ale o tom to právě je. Nachytat nepozorné klienty kvůli pár stovkám překročení limitu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 3. 11. 2010 22:06

Takže když někdo bude mít úvěrový limit na kartě třeba 20 000 Kč, tak klidně zaplatí kartou (např. v Datartu, Tescu, Electro Worldu atd.) LCD TV za 20 499 Kč? Tak o tom hodně pochybuju. To bude jistě online transakce, která se bude ověřovat vůči úvěrovému limitu karty. Platba neprojde.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 11. 2010 22:25

http://www.mesec.cz/clanky/na-sankcnich ... rofitovat/
Asi by bylo dobré, kdyby se k tomu vyjádřil Dalich. Někde ale psal, že o těch pár stovek to Citi právě schválně umožňuje.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 3. 11. 2010 22:26

no, ja mam tak velkej kreditni limit, ze tezko za mesic takovy prachy protocim. takze takovy starosti nemam. a jelikoz mam nastaveno 100% inkaso, tak me nejaky sankce za ruzny blbosti vubec nezajimaj ;-) . jestli ma citi poplatek 10,- nebo 1.000,- mi je jedno. a spouste dalsich taky.

kamos ma jeste vetsi limit, 600.000,- a kdyz se ptal, jestli by mu to nezvysili na 2 mega, ze by s ni chtel zaplatit auto, tak to neproslo :D ani na vyjimku
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 11. 2010 22:37

No Citina by měla umět "přebití" (jen si nejsem jist, jestli neomezené), takže 2 miliony by s ní klidně zaplatil, jen by tam musel předem nalít 1,4 mega.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dalich 3. 11. 2010 23:25

Citina umí kartu přebít neomezeně, ale stejně tam má podle typu karty bezpečnostní limit. Takže když máš kreditku s úvěrem třeba 50 000 Kč, tak ikdybys na ni narval 500 000 Kč, tak těch 500 000 Kč nezaplatíš. Musel bys to bance oznámit předem, aby povolila platbu. Ale když budeš mít limit třeba 170 000 Kč, tak těch 170 zaplatíš bez problémů. Jo a mimochodem, ty peníze, co na ně "navíc" narveš, jen tak snadno a už vůbec zadarmo nevybereš :)

Jinak Citi opravdu umí kartu pustit "do mínusu", ne moc, ale cca 300-2000 Kč. Na pokutu to stačí :), ale zase se neděste. Když přesvihnutý limit vyrovnáte do vygenerování výpisu, pokuta není. Se Citi se dá docela hodně licitovat skoro o všem. Novináři občas straší její drahostí, ale já jsem jejím klientem už pár let včetně účtu a jsem spokojený.
dalich
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka