Výběr kreditní karty

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 11. 2010 09:52

vpe: citibank nechci. a mbank mi nestojí za to, abych tam kouzlil s přeposíláním. kreditku v zásadě na nic nepotřebuju, jenom občas mívám záchvaty toho, že uvažuju o založení nějaké. A protože to chci jako rezervu a pro občasné placení přes net, tak chci takovou, která při nepoužívání nebude nic stát.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 12. 11. 2010 11:47

mikicz : kreditky úplně zdarma, bez omezení obratem, ... jsou pouze 3 :
- CitiBank - Master Card
- mBank - Visa
- GE - Master Card (Moneycard Gratis)

Pak existuje ještě Visa Extra od Rajfky, kde nic neplatíš, ale pokud kartu použiješ, platíš 25Kč měsíčně za vedení úvěrového účtu.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod QeeBee 12. 11. 2010 11:52

Mám kreditku TRUMF od Cetelemu (Mastercard). Poplatek za správu a vedení úvěrového účtu je 49 CZK, maximální bonus který lze získat zpět je 150 CZK (při obratu 10 000 CZK). Bezúročné období je 50 dní. Stav konta lze zjisti online na jejich webu. Úrok nevím, využívám bezplatné období. Jako výhodu vidím možnost si zdarma aktivovat virtuální platební kartu ke stávajícímu uvěrovému účtu. Funguje to tak, že když chci někde platit online, tak si nechám přes web Cetelemu poslat údaje k platební kartě na základě částky a měny (ccv a datum platnosti se pro každou platbu generuje znovu, číslo karty je konstatní) na mobilní telefon (sms přijde prakticky okamžitě). Nemůže tedy dojít k zneužití karty, čerpaná částka samozřejmě zvyšuje obrat na účtu ==> z dané platby dostane zpět bonus.
QeeBee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 11. 2010 14:18

QeeBee: mezi požadovanými dokumenty je potvrzení příjmu...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 12. 11. 2010 15:53

mikicz: obavam se, ze to co chces nemuze z principu veci existovat. Chces ze vseho to nejlepsi a bez dokladani prijmu a zadarmo.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 11. 2010 16:04

S474N: no nejlepší... v principu by mi stačila kreditka mBank s limitem cca 30k. Ale oba víme, jaká je pravděpodobnost jí dostat a to i s potvrzením příjmů, natož bez něj...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 11. 2010 16:28

No já kreditku mBank na potvrzení příjmů dostal. Dokonce bych jí dostal i bez toho potvrzení (měl jsem předschválenou na 80 000 Kč), ale když já chtěl zlatou :D, tak mám 150 000 Kč.
Tak 3 měsíce protahuj přes účet u mBank nějaké finance a měl bys dostat minimálně předschválenou (teda snad to nezrušili, už mBank tolik nesleduji. Po "velké srpnové revoluci" už mi nějak nemá co nabídnout. Když mi přijde výpis, splatím kreditku (mám velmi malý obrat, většinou neudělám ani ty dva tisíce, abych měl výběr z bankomatu zdarma) a víc jí nepoužívám).
Naopak mi nyní přišla nabídka na půjčku 100 000 Kč od Poštovní spořitelny (rodiče potřebovali párkrát vybrat z jejich spořáku, tak jsem to "protáhl" přes PS a hnedle jsem "bonitní klient" :D ).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 12. 11. 2010 16:49

mikicz: tak tam tech par mesicu ty love protoc a voni ti ji daj.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 11. 2010 18:04

S474N: a proč bych to dělal? maximálně až budu v ostravě tak se můýu stavit na kiosku co mi nabídnou a když nic, tak holt zůstnau u hotovosti a cizích kreditek na nenadálé nutné platby.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 11. 2010 18:20

Tak "protažení" peněz 3 měsíce za sebou tě nic nestojí, ne? Pořád lepší, než za kreditku platit.
Samozřejmě to můžeš udělat jako já a nechat si jí vydat na základě potvrzení o výši příjmů, ale znamená to zbytečná lejstra, to mě tahle varianta přijde méně opruzující.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 11. 2010 20:09

PatrikChrz: až na to, že píšou že na základě obratů za 6 měsíců... a tak dlouho se mi čekat nechce. Potvrzení příjmů bych si musel sám vystavit a díky optimalizaci by v něm bylo něco, na základě čeho bych dostal kulový a ne kreditku...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 11. 2010 06:33

aha. No tak 6 měsíců, no. Vždyť jde jen o "prohnání" těch peněz, neříkej, že se ti na běžném účtu něco navíc neválí, co nemůžeš 3 dny postrádat.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 16. 11. 2010 14:53

2 dny, ne? Ukazuje mBanka prescoring, kolik Vam event. da na kreditku?

Videl jsem to u RB, zobrazila se myslimze casove omezena nabidka (Spotrebak, kreditka, povol.debet) na (nikoliv mem) uctu...

Kdyz budu prijimat vyplatu (20000,-) do mBanky, od tama ji 2 trvalakama posilat pryc, kolik od asi tak po 6 mesicich dostanu nabidku kreditky? >:-( Znate finty na zvyseni bonity?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 11. 2010 15:00

V mBank se ti to ukaze, kdyz se snazis vyplnit zadost - je tam nabidka predschvalena/dle obratu/dle prijmu
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fikyyy 29. 12. 2010 11:20

tak v Homecreditu sem se ptal na postup pri zruseni uverove karty, pani se ptala proc chci kartu zrusit, tak sem rekl, ze ma vyhodnejsi nabidku nez 2,2 pm, no pry ze mi to teda na rok snizi na 0,99 pm, tak sem to vzal :)
fikyyy
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka