vklatil píše:Taky by mi hodně zajímalo jak to posuzují - žádal jsem u GE a kartu mi online zamítli bez udání důvodu. Mám stálé zaměstnání již 12 let v jedné firmě, žádné dluhy, byt ve vlastnictví, garáž ve vlastnictví. Cca 2 roky před tím jsem měl u GE spořák,kde jsem měl přes milon, kdysi i běžný účet takže měli i mojí bankovní historii. (Nikomu nic nedlužím, úvěr jsem měl cca před 10 lety u SS a byl řádně splacen)
Pak jsem žádal o CITI taky zamítnuto, tak jsem to zkusil po roce znova a to mi ji dali při přijmu 16 000Kč mi nastavili limit 12 000Kč, manželka si kartu taky udělala jak v GE tak v CITY - příjem 15 000Kč, ve firmě pracuje 2 roky a dostala limit 25 000Kč(manželka splácí úvěr ze SS tak, že by proto..?).
Teď jsem žádal u CITI o Shell kartu - přes léto by se hodilo něco ušetřit za naftu, říkal jsem si, že když už od nich kartu mám a splátky mají vždy včas tak nebude problém - žádost zamítli...
Já mám podobné zkušenosti, v březnu jsem při zakládání GE Genius Gratis hned zažádal o MoneyCard Plus na limit 10 000 Kč a žádost byla zamítnuta, koncem května mi pak z callcentra den po založení Citikonta nabízeli pod příslibem poukázek v hodnotě 900 Kč Citi Life, tak jsem se nechal namluvit a zažádal, přišla SMS, že KK byla předschválena a do týdne pak kurýr. Poté se nedělo asi 3 týdny nic, až mi pak zavolali z banky o kontrolu údajů a zda chci o KK zažádat, že do 5 dnů pak přijde buďto kreditka nebo zamítnutí a přišlo zamítnutí

Nicméně mezitím jsem v dubnu žádal o KK UCB AXA Club a tu mi schválili s limitem 10 000 Kč (kolik jsem i žádal), jinak příjmy mírně nadprůměrné, hypo a překlenovací úvěr (pravda, splátky převyšují třetinu příjmů).
Btw. pokud máš Citi Life, pak dle jejich VOP můžeš převést typ karty na jakýkoliv jiný bez žádosti o novou KK, třeba i Shell MC, ale nevím jestli se pak na ni bude vztahovat aktuální promo akce 10 % bonusu, nebo jenom standardního 5 %.