Výběr kreditní karty

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2012 14:24

prisla mi nabidka na ucast na panelove diskusi tykajici se kreditnich karet. Je to v pondeli v 16:30 v GFK na Kavcich horach a je za to tisicovka na ruku.
Bohuzel nevyhovuji profilu, mam ucet u banky, ktera je zadavatelem vyzkumu (nevim, ktera to je, spolecne s kamaradem jsme vyber omezili na mBank, Fio, Zuno), ale pokud byste mel nekdo zajem, napiste na > pavla.chalupova@gfk.com

pozn: musite byt vlastniky kreditni karty
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 26. 6. 2012 14:33

PatrikChrz: tak si mel rict, ze v tech ustavech konto nemas, ty joudo!
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2012 14:36

to, ze to vadi, se bohuzel dozvis az ex post :(
navic ja stejne nerad lzu :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 26. 6. 2012 14:47

to mu tak bude někdo věřit... zrovna jemu. zvlášť když se ho nejdřív zeptali na banky a pak ho odmítli že ji už má...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dede 26. 6. 2012 15:50

Patrik má tu smůlu, že je klientem všech tuzemských bank ,možná i části zahraničních a už je na Internetu moc profláknutej. :-D
dede
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 26. 6. 2012 15:54

a přitom je tak vděčný subjekt. za litr nejen že by diskutoval až by se potil, ale i obě kolena si provrtat nechal.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 26. 6. 2012 18:50

vklatil píše:Taky by mi hodně zajímalo jak to posuzují - žádal jsem u GE a kartu mi online zamítli bez udání důvodu. Mám stálé zaměstnání již 12 let v jedné firmě, žádné dluhy, byt ve vlastnictví, garáž ve vlastnictví. Cca 2 roky před tím jsem měl u GE spořák,kde jsem měl přes milon, kdysi i běžný účet takže měli i mojí bankovní historii. (Nikomu nic nedlužím, úvěr jsem měl cca před 10 lety u SS a byl řádně splacen)
Pak jsem žádal o CITI taky zamítnuto, tak jsem to zkusil po roce znova a to mi ji dali při přijmu 16 000Kč mi nastavili limit 12 000Kč, manželka si kartu taky udělala jak v GE tak v CITY - příjem 15 000Kč, ve firmě pracuje 2 roky a dostala limit 25 000Kč(manželka splácí úvěr ze SS tak, že by proto..?).
Teď jsem žádal u CITI o Shell kartu - přes léto by se hodilo něco ušetřit za naftu, říkal jsem si, že když už od nich kartu mám a splátky mají vždy včas tak nebude problém - žádost zamítli...

Já mám podobné zkušenosti, v březnu jsem při zakládání GE Genius Gratis hned zažádal o MoneyCard Plus na limit 10 000 Kč a žádost byla zamítnuta, koncem května mi pak z callcentra den po založení Citikonta nabízeli pod příslibem poukázek v hodnotě 900 Kč Citi Life, tak jsem se nechal namluvit a zažádal, přišla SMS, že KK byla předschválena a do týdne pak kurýr. Poté se nedělo asi 3 týdny nic, až mi pak zavolali z banky o kontrolu údajů a zda chci o KK zažádat, že do 5 dnů pak přijde buďto kreditka nebo zamítnutí a přišlo zamítnutí :-)
Nicméně mezitím jsem v dubnu žádal o KK UCB AXA Club a tu mi schválili s limitem 10 000 Kč (kolik jsem i žádal), jinak příjmy mírně nadprůměrné, hypo a překlenovací úvěr (pravda, splátky převyšují třetinu příjmů).

Btw. pokud máš Citi Life, pak dle jejich VOP můžeš převést typ karty na jakýkoliv jiný bez žádosti o novou KK, třeba i Shell MC, ale nevím jestli se pak na ni bude vztahovat aktuální promo akce 10 % bonusu, nebo jenom standardního 5 %.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod pan Y. 26. 6. 2012 23:42

Rodsten píše:Já volal včera do Citi banky, jak to tedy vypadá s mou kartou, když žádost už tam je cca 3 týdny a že nemám žádné zprávy ani o schválení ani zamítnutí karty. Žádost je stále ve stavu schvalování, to jsou teda služby.... :-\

Tak já jsem podával žádost před necelými dvěma týdny, kurýr mě navštívil minulé pondělí, a včera jsem taky volal do Citi, kdeže ta karta je. Bylo mi řečeno, že žádost bylo schválena 22.6. (alespoň vím, odkdy běží lhůta pro splnění podmínek pro připsání úvodních Citi Life prémií) a že mi dojdou celkem dvě zásilky - v jedné prý bude info o schválení karty a ve druhé má být karta samotná. Před pár minutami mi navíc dorazily dva e-maily:

- Potvrzeni nastaveni elektronickeho vypisu z Vasi kreditni karty
- Potvrzeni nastaveni elektronickeho vypisu z Vaseho bezneho uctu

Tak jen doufám, že mi automaticky nezaložili i běžný účet, o který nemám zájem, a že to je jen automaticky generované potvrzení, že prostě veškeré výpisy (jak ke KK, tak k běžnému účtu, zřídím-li nějaký v budoucnosti) mi budou chodit e-mailem.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 27. 6. 2012 06:28

Info o schválení karty dorazilo pouze formou sms a do týdne došla poštou karta.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 27. 6. 2012 07:15

Kamča26: a to si nemusela nikam s kopiema dokladu?

-- 27. 6. 2012 09:09 --

pan Y. píše:GE MoneyCard Plus má věrnostní program bene+ (má ho MoneyCard Gold a Plus, nemá ho MoneCard Gratis, viz přehled). Tu aktuální akci na MoneyCard Plus ale na webu nevidím.

No taky se to snazim dohledat a nikde nic nevidim. Jinak bezne vraci 1%, coz je proti Citi mene. Nicmene je zajimavy ten bonus, o kterem hovoril refedr:
refedr píše: GE zase nabízí kreditní kartu stříbrnou GE Money Card Plus s logem vlajky ČR, kde je vejvar 750,- Kč/5měsíců + tričko zdarma.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 27. 6. 2012 08:20

Ted jsem si jeste znova pozorne precetl ty veci a az ted mi seplo, ze tech 750 Kc neni za mesic, ale za tech 5 mesicu celkem.

Vraci 5% do maximalni vyse 250 Kc a je treba platit 49 Kc mesicni poplatek, tedy:
:arrow: 250 Kc x 4 mesice = 1000 Kc
:arrow: 49 x 5 mesicu (nez se stihne vypoved) = 245 Kc

Vyvar za 5 mesicu: 1000 - 245 = 755 Kc

A kdyz si to vezmeme z druhe strany, tak je potreba utratit minimalne 5000 mesicne (tedy 20 tisic za 4 mesice), protoze 5% je prave tech 250 Kc.

Realne tedy utratime 20.000 a vytezime 755 Kc, tedy presne 3,775%. Jakoze zajimave to je, ale nejaky terno teda ne.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Kamča26 27. 6. 2012 08:49

S474N: kartu jsem objednala online a přijel za mnou do práce kurýr, který si vzal kopie dokladů
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 27. 6. 2012 09:36

Kamča26: jasne, to je bezny postup. A od odjeti kuryra to trvalo jak dlouho?

Mezitim ti jeste mela dojit SMS o tom, ze karta byla schvalena a az ti prijde, aby sis ji aktivovala v IB, ze?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Kamča26 27. 6. 2012 10:29

Bylo to docela rychlé. 4.6. přijel v poledne kurýr, za týden 11.6. přišla sms o schválení a 13.6. jsem měla ve schránce dopis s kartou.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 27. 6. 2012 10:32

A mezitim ti jeste volali, aby si upresnili nejake udaje nebo ne? Ja ted resim zadost u dvou lidi, u kazdeho to probihalo jinak a porad cekame a uz dost dlouho. V tomto smeru doslova zlata GE, ktera hned vyda docasnou kartu, takze to clovek muze pouzivat ihned.

S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka