Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod servpack 15. 10. 2021 15:17

qxdxqxdx píše:Není důvod nic rušit, jen pak oznámíš zaměstnavateli nové číslo účtu pro zasílání mzdy, pokud myslíš tu akci Bank at Work. Musíš mit ale vhodného zaměstnavatele. A nejde podle mě automaticky o firmy, které mají u UCB firemní finance, můj zaměstnavatel má bankovní účet u ČNB.

A jsi si jistý, že víš o všech produktech tvého zaměstnavatele u finančních institucí (jiný účet, firemní úvěry,...)? U nás ta nabídka přišla na email ředitele společnosti právě v souvislosti s tím firemním účtem. U dalších 2 známých to bylo přesně tak. Nabídka šla od UCB na email.

-- 15. 10. 2021 14:21 --

PULPANM píše:Díky no mohu to zkusit tak, že zadám IČO zaměstnavatele při zakládání účtu a uvidím, jestli tento účet půjde či nepůjde založit.

Proč by nešel založit? Je to standardní účet, žádný speciální. A promo kód je jen textové pole. Tam můžeš klidně napsat, že je dnes zima...
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 15. 10. 2021 16:07

PULPANM: To bych nedělal, jestli od zaměstnavatele nemáš nabídku, že je zapojen do kampaně. Účet založit půjde bez ohledu na to, jaké zadáš ičo, ale bez odměny.
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 15. 10. 2021 16:21

servpack píše:A jsi si jistý, že víš o všech produktech tvého zaměstnavatele u finančních institucí (jiný účet, firemní úvěry,...)?

Defakto je to státní organizace, pochybuji, že bude mít účet ještě jinde, když ho má u ČNB, a pochybuji, že by jí zákon vůbec dovolil zadlužit se, mohlo by pak dojít k podjatosti celé organizace.

Obrázek
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 15. 10. 2021 17:37

servpack: on je totiž osobně (momentálně používající nick qxdxqxdx) chlupatej :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 10. 2021 19:05

Fuj, čuně, že se neholí. :)

Nevím, z toho, co jsem pohledal, často (možná výhradně) jsou oslovovány právě veřejnoprávní organizace (viz např. http://www.jmskoly.cz/organizace/odbor- ... nizaci-jmk). Přijde mi, že UB především zaměstnavatele využívá jako zprostředkovatelů pro oslovení lidí, sekundárně přivítá, když si i firemní účet otevřou u ní.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 15. 10. 2021 19:06

Je to speciální kód konkrétního zaměstnavatele, který je do programu banky zařazen. Není to IČ. Kontroluje se pak, že platba přišla z jeho konkrétního účtu a odměna se počítá jen z peněz došlých z tohoto účtu.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 15. 10. 2021 19:31

No alespoň v mém případě bylo promokódem opravdu ičo Policejního prezídia.
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Delitzsch 15. 10. 2021 19:42

Oprava! Ověřil jsem ještě informaci, a ten kód je skutečně IČ. To, že mzda/plat musí jít z účtu konkrétního zaměstnavatele, je správná informace.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 15. 10. 2021 21:39

A mzda/plat musí jít z účtu konkrétního zaměstnavatele, tj. může přijít z jakékoli (české) banky?
(Změnilo se něco od 6/21? Příjem/odeslání okamžitých plateb •UniCredit Bank ne/ne)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 16. 10. 2021 03:56

No nemusí chodit mzda z účtu UCB, když mi chodí z účtu ČNB a bonus dostávám.
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod davsopl 16. 10. 2021 16:48

Chtělo by to vyzkoušet založit ten účet na IČO toho Policejního prezídia a nechat si posílat mzdu od nějakého s.r.o. :-)
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 29. 10. 2021 18:01

Byl jsem na Floře, kde mi sdělili (abych obdržel bonusová 2%), potřebují buď promo kod nebo ičo zam. (pod kterým banka najde firmu s promo kodem). Takže pro všechny to neplatí (neb ty 2% zřejmě platí zaměstnavatel a nikoli banka, případně zam. a banka po 1%.)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 29. 10. 2021 18:06

Spíš bych hádal, že ten daný zaměstnavatel indikuje žádanější klientelu (nadprůměrný příjem, menší šance ztráty zaměstnání, menší šance nespolehlivého chronického neplatiče). Např. ČSOB má podobnou nabídku pro zaměstnance jakési firmy, kde jednou z inzerovaných výhod je nabídka půjčky za inzerovanou minimální sazbu – což aspoň naznačuje, že čistě od daného zaměstnavatele nějak odvozují očekávanou úvěruschopnost (i když samozřejmě můžou nějakému rizikovému zaměstnanci půjčku odmítnout dát místo dát za vysokou sazbu, takže takový slib není až tak zavazující).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod qxdxqxdx 29. 10. 2021 18:58

Je pravda, že přes mého zaměstnavatele mi jsou nabízeny benefity od více bank, ne jen UCB.

Obrázek . Obrázek
qxdxqxdx
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 11. 2021 11:25

Škoda, na Bankt at work jsem teď koukal, ale účet jsem měl ještě před dvěma lety, takže nesplňuji podmínky. Těch 10k bych vycucnul celkem rychle :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka