Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 3. 2022 14:41

Co jsem asi 15x platil minuly tyden, cca 80% mi nabizeli DCC, zbylych 20% automaticky platby v PLN.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 3. 2022 06:52

tramin píše:To je zvláštní, protože jsem platil na samoobslužné pokladně v Lidlu a na displeji byla suma v PLN. Naštěstí to byla malá částka, ale i tak je to divné...

Při platbě v hospodě v Severním Irsku mi taky naúčtovali DCC. Zjistil jsem, že některé terminály dotaz na DCC zobrazí až v momentě, kdy člověk zadá PIN (a vrátí terminál obsluze, která pak odsouhlasí DCC). Takže příště počkat, až terminál ohlásí PIN OK, před tím obsluze nepředkládat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod tramin 10. 3. 2022 08:51

Jenže při platbě telefonem, nebo hodinkama to PIN nechce...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 3. 2022 20:49

Dnes se mi stala podivná věc, při platbě necelých 300Kč mobilem (GPay + debetka UCB) na samoobjednávacím panelu v restauraci Burger King v ČR mi terminál nabídl DCC s konverzí na USD :shock: Nechápu proč, karta je vydaná v ČR a před tím už jsem s ní přes mobil platil na různých místech v ČR a platby proběhly automaticky v CZK. Jinak terminál měl prohozenou volbu F1/F4 oproti zvyklostem, platba v CZK (odmítnutí konverze) byla pod volbou F1.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 3. 2022 21:08

Karta může být česká, ale Gpay token (jeho BIN) může být z celého světa, tedy klidně i americký, Google to při registraci karet do Gpay přiděluje různě. A terminál zná číslo tokenu, ne karty, a je každý to umí správně interpretovat :).
Tedy: Burger King z tvého příkladu má hloupý SW v terminálech, který nepozná že to není číslo karty ale tokenu a ten že může být odkudkoliv. Neboli u tokenů by dle jejich BIN vůbec neměl SW terminálu DCC nabízet, a když už chce vnucování DCC, tak až po online dotazu terminálu na podkladovou banku/kartu a její měnu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 30. 3. 2022 14:30

Přišla nabídka v aplikaci na 20% cashback v Albertu (max 1000Kč). Nikde ji ale v u-šetřete nevidím :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 30. 3. 2022 15:28

No v nabídce je psáno "až 20 %", asi bude mít každý jinou výši.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 30. 3. 2022 17:32

také mi to přišlo, ale mám tam 2+2% stejně jako v Georgi
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 30. 3. 2022 18:19

Já mám právě v Albertu 9% (4+2+2+1) a zajímalo by mě, za co může být těch dalších 11% :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 30. 3. 2022 19:09

Albert má vysoké marže.Např. u AirBank je teď při platbě kartou Velikonoční sleva 10% + mám další slevu 10%,taky celkem 20%/platnost ještě 27dní/+ Albert dává ty jejich body,takže vůbec nejsou škodni.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 31. 3. 2022 07:54

To je tedy dobře zašifrovaný, jak ty slevy poskytuju. :-) V u-šetřete já mám slevu 5% +2% a v AirBank 2% +2%.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod tramin 31. 3. 2022 08:14

Tak já mám 3%, manželka 2...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 31. 3. 2022 14:49

Jà mám 2+2, ale také bych chtěl vidět toho, kdo má 20. :hm
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 31. 3. 2022 17:01

Nabídka U-šetřete na slevu až 20% mi přišla e-mailem i do aplikace, nicmnéně taky mám v součtu jen 9% (2% základní sleva Albert + 2% velikonoční sleva + 4% sleva supemarkety + 1% na vše). V Airbank mám pouze 2% + 2%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod audiobullys 31. 3. 2022 20:36

Já mám v UCB i airbank (tu jsem používal u Alberta kdysi hojně )2+2 ale v George kterej jsem nikdy na nic nepoužil mám opravdu 10 a 10 procent .
A to se vztahuje na ty dárkový kupóny, kdybych si tam rok pak kupoval naky vybraný potraviny ?
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka