Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mmarekkkkk 7. 7. 2022 11:38

Tak dnes zalozen terminak behem 10 minut, ale pan se predemnou trapil dlouho nez zjistili ze to nejde protoze nema na uctu prachy.. Nemluve o tom, ze nevedeli ani o tom ze mam domluvenou schuzku pres infolinku.. Kazdopadne ve smartbankingu o zalozenem terminaku zadne info, pouze odecetli prachy a dostal jsem papir o vkladu.. Taky to v aplikaci nemate viditelne?
mmarekkkkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 7. 7. 2022 11:44

Připisování úroků bude asi zajímavé :D
Jinak jsem dnes zkusmo provedl test akceschopnosti odesílání a přijímání plateb účtu Start ... kolem 08:30 hodin jsem zadal platbu do RB a do mB ... kolem 10:00 hodin bylo připsáno v cíli u obou, opačným směrem, zadána ve stejné době platba z FIO a kolem 12:30 hodin je v UCB, platba zadaná před svátky do UCB z RB (ale až kolem poledne, takže jsem neočekával žádný zázrak), připsána dnes ráno ... takže až taková tragédie to není a dá se fungovat i v režimu D+0 ... platby mezi dvěma vlastními účty v UCB skoro okamžitě ... :-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zdeňour 7. 7. 2022 11:47

Někdo tady psal že mu až druhý den po založení svítí na účtu(další)úroková sazba 5,5%.je to skutečně tak a nebo člověk doposledka neví jaký vlastně banka nakonec naúčtuje úrok protože není vidět.úroky se tedy započítávají čtvrtletně a nebo u normalniho sporaku a ne terminaku jinak. a jak je to prosím kdybych peníze přelil třeba po deseti dnech.úrok se započítá taky po čtvrtletí a nebo se přičte hned k jistině když ho vyberu celý.a jde prosím z toho spořícího účtu normálně provádět platby a nebo musim prvne prevest na bezny ucet a potom odeslat kde potrebuji.dekuji.jsem z te banky paf.vsechno je chaoticke a slozite.ale ten urok zase nabizi si zalozit ucet.jo a prosim nekdo psal ze kdyz si zalozi jeden terminak na pobocce ze uz potom jde v internetovem bankovnictvi zakladat dalsi terminaky uz bez navstevy pobocky.je to skutecne tak?diky moc
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tramin 7. 7. 2022 12:13

@Milos : musíš tam mít peníze, jinak jim systém nedovolí založit TÚ.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 7. 7. 2022 12:34

@Zdeňour: V IB já žádnou úrokovou sazbu nikde u ničeho nevidím. V UCB nikdo nic neví nebo lžou a ty máš tolik otázek. :-) Na to tady musíme sami přijít až vlastními zkušenostmi :-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod ladik1983 7. 7. 2022 12:40

Jako, tady není infolinka UCB :-D
ladik1983
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bond2 7. 7. 2022 12:46

Přes IB jsem psal, že chci 5,5 % na spořící účet.. Odepsali, že to nejde, že jsem už klient.
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... en-top.pdf

Mám cca 2 roky U-konto (27+).
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jliv 7. 7. 2022 13:06

Tak s tím připisováním úroku na spořáku až za čtvrletí mi docela dostali :-) vůbec mi nenapadlo, že to nebude každej měsíc..
jliv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod freaklk 7. 7. 2022 13:07

Pánové, jestli mohu doporučit, běžte na pobočky zakládat termíňáky, čeká tam na vás bezva úročení (více)lehce nad rámec vyhlášených sazeb!
Musíte se jen optat ;-)
Největší problém je si vybrat (doba vs úrok).
freaklk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 7. 7. 2022 13:09

Vklad dnes založený, peníze se odečetly jako "normal deposit" ale nikde ho v IB nevidím, prý nemám žádný vklad. Je to tak ok a zobrazí se až později? Nebo ho neuvidím vůbec a záleží kdo komu co při zakládání na pobočce nakliká? :)
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jenda_s 7. 7. 2022 13:22

freaklk píše:Pánové, jestli mohu doporučit, běžte na pobočky zakládat termíňáky, čeká tam na vás bezva úročení (více)lehce nad rámec vyhlášených sazeb!
Musíte se jen optat ;-)

Můžeš být konkrétnější?
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 7. 7. 2022 15:00

Tak příběh s touto bankou nabírá fascinujících obratek. Po již druhé návštěvě pobočky, účet stále nemám, on line zadané žádosti sice odblokovali, ale teď jim systém vyhodil varování, ze jsem politicky exponovana riziková osoba a nelíbí se ji můj zaměstnavatel. Mám účet asi v deseti bankách a toto se mi stalo poprvé. Tak teď pro změnu mám cekat, než si mě prověří.

Edit: tak to prověření bylo za 20 minut hotové. Úcty otevřeny, mobilní apka s úcty sparovana, aby člověk neplatil za ověřovací SMS. Na pobočce jasně označí, co je BU a co je ten SU. Úroky jsou mesicne. Připisují se na SU. Co je nad 1M uroci 0,1%. Pro případne odlifrovani peněz je tam limit na počet transakci ze SU na BU. Pro otevření TV je třeba nejprve nakrmit BU. Nelze dělat on-line, musí se na pobočku. Paní na pobočce se jevila kompetentní. Na kartě k BU mají program slevy - nějaká procenta slev na nákupy v Albertu či Globusu, je to v té appce, stačí aktivovat a platit tou jejich kartou.

Uvidime, jak to bude fungovat, ale po té počáteční hrůza, jsem měl nulová očekávání, tak teď si to trochu vylepšili. Jdu převádět peníze z RB.
Naposledy upravil drummond dne 7. 7. 2022 15:46, celkově upraveno 1
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zdeňour 7. 7. 2022 15:15

čulibrk píše:@Zdeňour: V IB já žádnou úrokovou sazbu nikde u ničeho nevidím. V UCB nikdo nic neví nebo lžou a ty máš tolik otázek. :-) Na to tady musíme sami přijít až vlastními zkušenostmi :-)

Otázek mám tolik protože z ničeho nic není jasné.Takže se v tom chaosu člověk ztrácí.a když je tedy prosím pripisovani uroku ctvrtletne jak ie to u měsíčního termináku který bych nenechal obnovit.taky budu čekat 3 mesice na urok?nevite prosim nekdo?stejne tak informaci ze kdyz si ted zridim nejaky terminak na pobocce tak dalsi uz muzu delat v aplikaci sam.nikde tady ty zasadni informace nepisou ..stejne tak vysi uroku kterym je vklad urocen.tak jak clovek muze pak mit duveru..ale ja rikas na vsechno si musime prijit sami..proc to taky delat jednoduse a srozumitelne
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod freaklk 7. 7. 2022 15:26

jenda_s píše:
freaklk píše:Pánové, jestli mohu doporučit, běžte na pobočky zakládat termíňáky, čeká tam na vás bezva úročení (více)lehce nad rámec vyhlášených sazeb!
Musíte se jen optat ;-)

Můžeš být konkrétnější?

Já dostal víc než půl procenta, možná ale záleží na bankéři, nevím.
Každopádně velmi těžké (a zároveň radostné) rozhodování kam kolik uvázat..
freaklk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TommasCZ 7. 7. 2022 15:41

Dnes jsem byl také na pobočce založit termínovaný vklad (TV) na 1 měsíc (5,8% p.a.). Vcelku bez problémů.

Vidím ho i ve Smart banking aplikaci na mobilu. Ale vypadalo to, že něco museli zakliknout nebo nastavit při zakládání TV aby to tam bylo.

Pro info můj TV platí od 8.7. do 8.8. Tedy ne do konce kalendářního měsíce jak jsem čekal.

Podle toho co se mi ukazuje ve Smartbanking aplikaci k TV mám také 0,5% (a ne 5,8 / 12). Vidím tam částku úroku před zdaněním. Asi se to zaokrouhluje na desetinu pro měsíční?
TommasCZ
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka