Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 19. 7. 2022 18:38

já to mám na 80%. V podstatě jen to, co bylo povinné. Bankéř se mi ptal na plat - to mi přišlo, že by asi být uvedeno nemuselo, ale říkal, že to tam musí zadat, tak jsem mu to řekl a nechtěl se s ním dohadovat.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ladik1983 19. 7. 2022 18:39

iglooo píše:Na běžném, protože z něj se berou pro termínpvaný vklad. Když budou na "spořicím", tak je v aplikaci převedeš ny běžný. :-)

Omyl, druhý účet "Další" je taky běžný, nikoli spořicí, takže je jedno, kde ty peníze máš

A vůbec nechápu proč není mezi vlastními účty okamžitý převod, ale jen od 6-19 v pracovní dny, to je hodně trapný
ladik1983
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 7. 2022 18:43

Díky ale jak tak čtu vlákno Unicredit bank, tak snad lépe nezakládat
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 7. 2022 18:54

@culti: Já jsem do kolonky plat uvedl 1Kč, aby ten údaj nebyl prázdný ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 19. 7. 2022 19:32

no, já zakládal na pobočce, tak jsem raději řekl nějakou reálnou sumu :-)
Vlastně se mi, teď si vzpomínám, ještě ptal v jakém oboru pracuju. Nevím, k čemu jsou tyhle informace bance důležité, ale je fakt, že třeba při zakládání HB chtěli i přímo uvést zaměstnavatele. Každá banka je holt jinak zvědavá.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod čulibrk 19. 7. 2022 20:04

Tak jsem pomáhal známému založit účet online START s 12 vstupenkama do Cinestaru. Potvrzuji, je to porod, to focení dokladů bylo nutno provádět pouze ve svislé poloze mobilu a mobil na výšku, řidičák to nevzalo, pouze pas. Ale člověku to udělá radost, když vyhraje tuhle bitvu. :-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 7. 2022 07:53

Musim zde pochvalit UCB a bankere :)
Psal jsem email bankeri, ze vidim v IB u sve Visa Gold kreditky v Premium kontu, stale placene pojisteni ze 35, dal ze mi banka vratila jen poplatek za kartu 120czk a kde mam 70czk za to pojisteni, se kterym jsem nesouhlasil.

Prisla odpoved primo od bankere, ze reklamace podal dve a ze mam pockat.
Dnes napsal ze vraceny penize i za pojisteni zpet a ze ted by vse melo byt v poradku.
Takze kladne hodnotim ze se k tomu postavil celem, sel to resit a banka ze vratila vse na kk zpet :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod faun1 20. 7. 2022 08:18

Nějak jsem se v tom ztratil. Takže pro jistotu oba účty start jsou úročeny 5.5?
Díky
faun1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 20. 7. 2022 08:31

Úrok 5,5% je pouze na tom druhém účtu, označeném jako "START (Další)"
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 20. 7. 2022 08:54

iglooo píše:Na běžném, protože z něj se berou pro termínpvaný vklad. Když budou na "spořicím", tak je v aplikaci převedeš ny běžný. :-)

Mě to převedli ze spořícího :-))
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bond2 20. 7. 2022 09:28

drummond píše:Mohu mít prosbu na ty, kteří si poté, co založili fyzicky na pobočce jeden TV, úspěšně zakládali další TV v internetbankingu, jak na to šli.

Mám dva TV, jeden jednorázový na rok a jeden revolvingový na měsíc.

U obou vídim v možnostech variantu "Nový termínovaný vklad", avšak po rozbalení z toho moc moudrý nejsem.

Jasně, vyberu účet, ze kterého budu peníze čerpat, ale tím jasné věci končí a nastává již jen zmatení.

Pokud nevyberu žádný z vlastních termínovaných vkladů, nejde žádost odeslat, ale já nechci vkládat na ty dva stávající, chci nový, třetí. Dost to nechápu.

Období (týden/měsíc/rok apod.) je jasné, a pak nastává další zmatení v kolence "prodloužení", kde se nabízí buď fixace nebo prodloužení. WTF, co to je?

Částka je jasná, ty data jsou rovněž trochu matoucí, přeci si nemohu já sám vyírat datum ukončení, to by mělo generovt automaticky, dle data založení.

Mám obavu, že funkcí "Nový TV" mohu modifikovat pouze stávající TV. Pokud chci skutečně úplně nový TV, hodí mě to na odkaz sjednejte si schůzku na pobočce, grrrrr.

Jakýkoliv insight někoho, kdo si tím prošel uvítám.

Vyberu z kterého. Kam mi nabídne jen jednu možnost. Období je jasné.
- Prodloužení: Fixace = nebude obnoven (vyplacení po skončení na běžný účet), Prodloužení = Automatická obnova (zrušení nutné na pobočce)
- Reinvestice úroku má smyl zaškrtnout jen při "Prodloužení" = Prodloužení
- Zbytek jsou nesmyly, které není nutné vyplňovat, jako že budu chtít při obnově navýšit/snížit..

vypočítat ... a vidíš výsledek. Souhlas s podmínkami a potvrdíš přes mobilní aplikaci. TV je hned aktivní...

Dal jsem si ted něco na měsíc na 5,8 %. Je to samozřejmě bez "ředitelského bonusu" :'(
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 20. 7. 2022 10:32

Včera se na účet připsala druhá odměna 500 Kč za energie. Zobrazila se ale zpětně o pět položek níže v měsíci červen. Když dám zobrazit v PDF, tak se v mezi červnovými obraty ukazuje datum připsání této položky 19.7. :D U této banky by mě asi podobné přehmaty neměly překvapit že?
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 20. 7. 2022 11:08

Díky za info. Mně by tento měsíc měla připsat 1. odměna za SIPO. Na dotaz v IB mi napsali, že to připisují do 20.dne následujícího měsíce. Tak zítra podám reklamaci.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod lukaszv 20. 7. 2022 17:12

Když si založím termíňák v pátek, bude se mi úročit už od víkendu nebo až v pondělí?
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iglooo 20. 7. 2022 17:43

Není-li mezi Bankou a Klientem dohodnuto jinak, platí sjednaná úroková sazba od prvního do předposledního dne délky trvání termínovaného vkladu včetně.
iglooo
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka