Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 11:15

Změna PIN je zdarma.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 14. 4. 2023 16:31

Uz vam prisla odmena Bank at Work za brezen?
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 4. 2023 19:04

To vyzvednutí nové karty na zvolené pobočce asi není možné, což?

Do kolikátého v měsíci lze asi tak ten účet zřídit, aby člověk bezpečně nepřišel o těch 400 Kč za první měsíc? Myslím, jak dlouho to asi trvá, než má člověk k dispozici tu kartu s PINem (kdybych zakládal řekněme na pobočce). Ty platby lze potom provést během jednoho dne, i když ještě se musí ohlídat, aby byly i zaúčtovány v daném měsíci...

Jinak teda doufám že ten PIN půjde změnit na můj i v IB nebo SB, nejen v bankomatu.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 19:29

Karta a PIN ti poštou přijdou cca. do týdne od založení účtu, takže bych účet zakládal nejpozději 20.den v měsíci. Jestli jde karta a PIN doručit na pobočku a jestli je to třeba rychlejší, to nevím.

PIN lze změnit pouze v bankomatu. Změna PINu v SB se plánuje až od června.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 4. 2023 19:52

Také jsem poněkud nepochopil, proč zasílají PIN poštou, když jde po aktivaci karty zobrazit v SB.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 19:54

Protože né každý klient používá SB :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 4. 2023 20:18

Díky. Samozřejmě PIN lze změnit asi pouze v bankomatu UniCredit, to je mi jasné.

Teď ještě koukám do ceníku na poplatkovou nestandardnost, je tam poplatek za SMS klíč - jednorázový 200 Kč a pak 1,50 Kč za každou smsku. Takže pokud je někdo ještě zvyklý autorizovat přihlašování do IB a SB a provádění plateb smskou (jako částečně já), tak mu to asi bez milosti naúčtujou, že?
Celkem by mne zajímalo, jestli je klient před tím dost vysokým poplatkem aspoň nějak varován nebo, pokud o tom neví a aktivuje si to, tak mu to prostě strhnou?

Ani bych si nebyl jist, jestli si ten jednorazový poplatek 200 Kč nenaúčtují zvlášť za IB a SB.
A potom ještě detail, jestli tu autorizační smsku budou účtovat i při pouhém přihlášení nebo jenom při potvrzování platby (jak to dělala RB).

Samozřejmě se budu snažit používat místo toho ten klíč v aplikaci, nevím, jestli se pro IB používá nějaká separátní autorizační aplikace (jako RB klíč u RB) nebo se i tam použije ta jejich základní aplikace.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 4. 2023 20:32

Na stránkách UCB jsem se dočetl, že je možné PIN změnit i ve spřátelených bankomatech (Air, KB a Moneta). Nezkoušel někdo?

Také jsem se dočetl o možnosti zobrazit PIN ke kartě v SB i IB, ale v IB tuto možnost marně hledám.

-- 14. 4. 2023 20:36 --

Milos píše:Protože né každý klient používá SB :-)

Tak tuto možnost bez použití SB mně na pobočce při zakládání účtu ani nenabízeli ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 20:39

Změna PINu ve sdílených bankomatech funguje.
PIN lze zobrazit pouze v SB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 4. 2023 20:45

U změny PINu na DK stále funguje kletba nejdříve až následující pracovní den po aktivaci karty?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 21:04

@MirekM.: Toto asi pořád platí, jelikož je to stále uvedeno v Příručce pro držitele platební karty (oddíl 6) https://www.unicreditbank.cz/content/da ... _karty.pdf

@Persbrandt: Ohledně těch poplatků za SMS klíč a SMS zprávy si přečti stránku 469 viewtopic.php?f=316&t=1078058&st=0&sk=t&sd=a&start=7020 Zatím je asi nikomu nenaúčtovali.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 14. 4. 2023 22:24

Koukám do té příručky a čtu tam v odstavci Změna PIN na straně 19: "V případě, že aktivujete kartu, lze změnu PIN provést až následující pracovní den po aktivaci." a o 2 řádky dále: "V případě, že aktivujete kartu, lze změnu PIN provést ihned po aktivaci." Tak nevím.

Jinak zakládal jsem teď účet na pobočce a byl to fakt "zážitek". Shrnul bych to do dvou vět, které sice přesně takhle úřednice neřekla, ale podle mne to dobře vystihují: "Tady máte papír, napište mi na něj telefon, mail, přihlašovací jméno, heslo (PIN) a já to nastavím. Teď mi dejte váš telefon a já vám nainstaluju a nastavím aplikaci." Telefon jsem nějak ubránil, ale bez toho papíru nechtěla pokračovat. Pokud je to běžný postup, tak už chápu, že lidé řeknou tyhle údaje komukoliv a do telefonu si cokoliv nechají nainstalovat.

K té straně 469. I u mne se rozčilovala, jak to že nemám v telefonu SIM. :-)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod area52 14. 4. 2023 22:40

Na druhou stranu - pokud je to běžný postup v UCB, tak je s podivem, že si u nich vůbec někdo účet založí. :hm :roll: :hm Alespoň oni, jako banka, by mohli mít rozum.
area52
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 4. 2023 22:49

Řekl bych, že většina lidí si u nich zakládá účet online, to je obvykle bez komplikací a bez "zážitků" :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 14. 4. 2023 23:48

Je fakt, že mi to přišlo, jako kdybych si zakládal online, akorát místo mne psala do počítače ona.

Na druhou stranu známý zakládal v jiné pobočce (v jiném městě) a tam to prý bylo bez problémů. Dokonce mu správně řekli různé informace, které mi vůbec neřekli nebo řekli špatně. Např. mi tvrdili, že pro změnu PINu karty musím opět k nim na pobočku. Také mi tvrdili, že bez smartfounu to prostě nejde, že ho mít musím a že musí mít SIM.

U tohoto nevím, jestli je to pravda, ale když jsem chtěl zrušit provázání karty s druhým "spořicím" účtem, tak prý musím počkat, až mi ta karta přijde a pak musím k nim opět přijít. To jsem chvilku rozdýchával a pak jsem je poslal do... tedy slušně jsem řekl, že v tom případě o to nestojím.
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka