Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 3. 8. 2023 09:06

Kam se připisuje to jedno procento cashback za výměnu kreditky? Na účet kreditky, nebo na běžný účet?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 3. 8. 2023 09:28

Jedno procento cashback po výměně kreditky se připisuje na účet kreditky.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 3. 8. 2023 09:29

Carismatico píše:Dobrý den,

Mám dotaz, pokud se z Unicredit odešle platba ve standardním režimu s připsáním na účet jiné banky do druhého dne, jde mezitím platba stornovat? Ptám se z důvodu, že jsem prodával věc a na místě mi byla odeslána platba z účtu. Mám i potvrzení, ovšem dnes je druhý den a platba zatím nikde. Jde mi o to, zda dotyčný platbu poté nestornoval. Děkuji.

Do jaké banky šla ta platba z UCB a v kolik hodin byla provedena? Některé banky nepřipisují platby hned ráno, ale až později.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 3. 8. 2023 09:34

@Carismatico - taky bych řekl, že ještě chvíli může trvat, než ti tvoje banka platbu připíše na účet. Nicméně pro příště bych hledal možnost platby okamžitým převodem (pro obě strany prodávající/kupující, jistota je jistota). Jestli se dá taková platba v UCB stornovat nevím, nechci spekulovat. Zavolal bych na UCB linku.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 3. 8. 2023 17:59

Taky jsem banku oslovil o TV 6,2%,uvidím, co odpoví.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 6. 8. 2023 09:34

divné, včera 1 platba v rakouské Bille přes gpay UniCredit debetkou - ok, platba v rezervacích, zůstatek ponížen.
Druhá platba na automat. benzínce Avanti, v gpay vše ok, platba zobrazena (nejdřív blokováno 100 E pak skutečná platba), ale v UniCredit nemám ani dnes zůstatek ponížen a nic v rezervacích. Toto přece je vždy online.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 6. 8. 2023 11:11

přitom potvrzení autorizace karetní transakce do mailu přišlo
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 8. 2023 16:31

Vítej v Itálii :). Toto co v jiných bankách je samozřejmostí, tak v UCB není online, myslím ty automatické služby jako nápojové automaty či benzínky a tím vytvoření a pak následná úprava blokace směrem dolů, kdy je nejprve blokována nějaká suma (strop automatu typicky dle nejdražší položky, nebo u pumpy tebou zvolená částka na stojanu pumpy) a pak ponížena dle reality. V UCB k tomu ponížení dojde až při zaúčtování, takže počkej tak cca do úterý až středy, pak to snad bude vše ok. Pokud tedy nejde o případ jako u mě už dvakrát (opět samoobsluha, nápojové automaty), kdy platba (její blokace) po týdnu zcela zmizela, zůstatek byl uvolněn a byla zaúčtována v jednom případě až za měsíc a pár dní a ve druhém vůbec ne (už to je v tomto případě přes dva měsíce). Itálie je Itálie, ale vlivem této nedokonalosti se na tom evidentně dá i vydělat, u mě tedy zatím jen 14 Kč za tu dva měsíce nezaúčtovanou platbu :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 6. 8. 2023 18:10

to by bylo fajn, ale obávám se že 45 Eur bude časem někde nějaké účetní chybět :)
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod zoul 7. 8. 2023 07:55

Tak jsem na začátku prázdnin zrušil na pobočce účet TOP včetně těch EUR a USD účtů a přešel na START. Podepsal milion papírů a ono světe div se to neklaplo.
Na dovolené na mě vybaflo, že mě účtují nějaké poplatky, tak sem juknul a nejenom, že ty EUR a USD účty pořád v apce vidím, ale jsou v mínusu.
To mě vytočilo a volal jsem tam.
Tak to Vám to asi na pobočce na Dobříši (nějaký pán) nějak špatně zrušil, no říkám, že mě to rušila nějaká slečna v Benešově, hm tak to tam máme nějak špatně evidované.
Kua co to je? Tento týden zajedu na nějakou pobočku a ruším vše neb to je banda idiotů!
Jenda
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, Dell Inspiron 17, Nikon D3100
zoul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marvy 7. 8. 2023 10:53

Jak muzu mit srpen bez odmen,mi pise SB, kdyz sem s kartou normalne platil a posledni odmeny sem dostal 27.7.za nakupy,v apce za srpen mi neni zapocitany zadny nakup do odmen a jsou jiz nektere zauctovane, dalsi zatim rezervovane.a vratky pisi bude vyplaceno nic
Naposledy upravil marvy dne 7. 8. 2023 12:03, celkově upraveno 1
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 7. 8. 2023 11:00

zoul píše:Kua co to je? Tento týden zajedu na nějakou pobočku a ruším vše neb to je banda idiotů!
Jenda

Co bys od nich čekal. Od téhle nesmyslné banky je třeba utéct, žádné odměny ani vyšší úroky za to nestojí.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 7. 8. 2023 11:14

@outlier
Nesouhlasim.
Myslim, ze ta rekordni odmena 10 000 Kc (400 Kc mesicne za 3 platby kartou po dobu 25 mesicu) za to stoji.

PS: Ale jinak souhlasim, ze UCB je asi nejhorsi banka v CR.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 8. 2023 14:50

@zoul:
U Italů zcela běžné, že se zrušení účtu nepovede napoprvé, dva roky zpět jsem také na pobočku musel kvůli rušení dvakrát, naštěstí jsem si tehdy v online bankovnictví včas všiml, že po měsíci účet existuje, i když mělo být zavřeno s výpovědí jen 14 dní. Takže znova téže pobočka, tam velká porada asi tří pracovníků :) a pak zadání zrušení jinak/v jiném systému a to už klaplo. Beru takové věci u nich jako standardní, stejně jako ty problémy s (ne)zaúčtováním některých plateb kartou, které jsem zde už zmiňoval.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 7. 8. 2023 14:57

A1rh- píše:divné, včera 1 platba v rakouské Bille přes gpay UniCredit debetkou - ok, platba v rezervacích, zůstatek ponížen.
Druhá platba na automat. benzínce Avanti, v gpay vše ok, platba zobrazena (nejdřív blokováno 100 E pak skutečná platba), ale v UniCredit nemám ani dnes zůstatek ponížen a nic v rezervacích. Toto přece je vždy online.

objevilo se v pohybech a zůstatku až dnes v pondělí, současně se zaúčtováním kurzem 24,2982 Kč/Eur, blokace byla v kurzu cca 24,235, (což není žádný VISA kurz z posledních dnů).
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka