Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 2. 10. 2024 08:31

Kolik let už to běžně funguje v jiných bankách? Fakt ostuda.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 2. 10. 2024 09:05

Milos píše:Okamžité platby by mohly odstartovat na přelomu roku, upřesnil mluvčí

Řekl kterého roku?
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 10. 2024 09:25

Já věřím, že okamžité platby nejpozději v 1.Q/2025 rozjedou :-)
Milos
Inventář

Tento příspěvek byl odstraněn.
milanBrno

Odeslat příspěvekod DrumSession 9. 10. 2024 19:04

Na telefonu u ikony UCB mi svítí číslovka 5, jako nějaké info z banky. Ale proběhl jsem celé SB a nenašel žádné nové zprávy, platby. Kde mi co sdělují?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 10. 2024 20:02

Ta UniCredit už mě začíná s tím (ne)připisováním odměn z programu Ušetřete pěkně štvát. Má připisovat dvakrát měsíčně, což donedávna platilo (až na jeden půlměsíční výpadek), ale poslední dobou to je výpadek delší. Teď to vypadá, že zmeškali ne jeden, ale hned dva výplatní termíny - poslední odměnu mám vyplacenu 10. září za transakce z první poloviny srpna. Ty od druhé poloviny srpna dodnes jsou stále nevyplacené (termín výplaty druhé půlky září za odměny z druhé půlky srpna a první dekády října za odměny z první půlky září už proběhl a nic). Máte to ostatní také tak? Ono to jako nevyplacené v appce v části Ušetřete i vidím, tedy ne že by odměny "tutlali", jen se jim zasekl mechanismus výplat :(. Mám u nich cca od jara tu šikovnou odměnu na všechny známé super a hypermarkety potravin (4% z útrat, platí až do konce roku), takže částka nevyplacených odměn už je slušná.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jakoubek61 14. 10. 2024 08:42

Lze bezplatně přejít z TOP účtu zpátky na START ? Prý musím zaplatit za zrušení eurového a dolarového účtu.

Pokud to nepůjde bezplatně, nemám problém celý účet zrušit.
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 10. 2024 08:53

Když nejdříve zrušíš EUR a USD účet (výpovědní doba je 30 dnů) a až následně přejdeš z TOP účtu na START účet, tak nic platit nebudeš. Možná to jde udělat i najednou první den v měsíci, viz. viewtopic.php?p=13573752#p13573752
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lip29 14. 10. 2024 09:49

Také chci přecházet z TOP na START a už teď z toho mám osypky. Je mi jasné, že to nepůjde v UniCredit tak hladce, jak si člověk myslí, že by mohlo. :grr:

Mám nějaké zůstatky na cizoměnových účtech (USD a CAD), nejlepší asi bude to nechat na nich? Je tam ten 30 Kč poplatek za směnu a ten se strhává z toho cizoměnového účtu, takže je asi nemožné to odhadnout tak, aby mi tam zůstala nula.
Lip29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 10. 2024 10:03

Az to zprocesujes, prosim podej zde hlaseni, bude me to vyhledove take cekat.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 14. 10. 2024 11:08

Nejsem si jistý, jestli je vhodné u této banky nechávat něco na nich. :) Nenulové cizoměnové zůstatky bych vynuloval sám např. dobitím Revolutu, pokud je to napojeno na kartu (nemám, nevím).
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod obbr 14. 10. 2024 14:06

technikus píše:
Black_Smoke píše:A budou stát 7 Kč? To má být vtip?

Stejně jako u skoro všech bank, které okamžité platby zprovoznily už dříve, budou také v UniCredit bez příplatku. Chystaná změna ceníku nepočítá se zavedením speciálního poplatku. Klienti je tedy odešlou za stejných podmínek jako standardní elektronickou platbu, která je v rámci balíčků běžných účtů zdarma.

Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/46134 ... ede-i-eura

Ale mají to v novém sazebníku.

Zedna1 píše:Uz maji na webu urokove sazby platne od 1.10., vcera jsem je na to upozornoval telefonicky :-)

https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ ... oreni.html
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... 102024.pdf

Ale zde stale nic:
https://www.unicreditbank.cz/cs/ostatni ... sazby.html

Vypadá to, že zatím žádná změna. Kde jsi prosím našel tu aktuální sazbu 3,75% u Platinum?
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 10. 2024 14:44

obbr píše:Ale mají to v novém sazebníku.

To sice jo, ale zároveň v novém sazebníku mají, že u naprosté většiny účtů (osobních kont) jsou okamžité platby zdarma. Ten poplatek 7Kč za okamžitou i standardní platbu se týká jen když má člověk základní platební účet nebo hodně starý účet bez "balíčku" služeb.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 14. 10. 2024 17:16

@obbr
Platinum jsem nenasel, tak jsem natvrdo predpokladal, ze i ted (tak jako v predchzich mesicich) maji u Platinum stejnou sazbu.

Kvuli nekolika ignorantskym bankam (UCB,Oberbank,...) se nehodlam v mem prehledu zasekavat,
telefonicky jsem je upozornil, ze na webu nemaji aktualizovany urokovy listek,
oni to opravili jen napul, dale to uz neresim ...

PS:
Druhy krok mozna bude, ze jejich neaktualni/neaktualizovany produkt (Platinum) z meho prehledu vyhodim a bude klid.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod obbr 15. 10. 2024 21:48

U Platinum vidím naposled sazbu 4%.
obbr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka