Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 20. 11. 2024 01:28

Ano, později se platba objevila. Je to hodně amatérské a když si chce člověk udělat přehled plateb / potřebuje data z banky dostat jinam, může takto několik plateb opomenout skrz jejich dočasnou neviditelnost. Inu UCB :roll:
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 11. 2024 10:55

Díky Milošovi jsem se dozvěděl o bonusu až 3600 Kč při založení podnikatelského účtu:
https://www.unicreditbank.cz/cs/podnika ... ena-k-uctu

Podmínky:
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... 112024.pdf

Nový klient – fyzická osoba podnikající nebo právnická osoba, s výjimkou Zaměstnanců a pracovníků poboček UniCredit Bank Expres, která neměla v minulosti s Bankou žádný smluvní vztah nebo je bývalým klientem, ale v uplynulých 12 kalendářních měsících před začátkem Kampaně nebyla majitelem žádného účtu určeného k výkonu podnikatelské činnosti v Bance, a zároveň si v Období trvání Kampaně zřídí nový Podnikatelský účet / Účet s odměnou

Tyhle právnické formulace se mi někdy špatně čtou. Já to chápu tak, že když mám aktivní osobní účet, tak na odměnu není nárok.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 20. 11. 2024 11:17

Chápu to tak, že když si aktivní osobní účet zrušíš, tak se staneš bývalým klientem a nárok mít budeš, protože jsi v posledních 12 měsících neměl účet určený k výkonu podnikatelské činnosti. Podmínka je totiž nemít žádný smluvní vztah NEBO být bývalý klient a nemít v posledních 12 měsících podnikatelský účet.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 11. 2024 11:29

Souhlas. Na osobním účtu mám pořád ještě měsíční bonus 400 Kč, ten zrušit nemůžu. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 20. 11. 2024 11:48

Já měl dříve 7% TV a později 3% cashback na rok, který mi při rušení účtů prodloužili na další rok. Teď už nemám nic z toho a tak je nejspíš dobrý čas na další rušení účtů :-)) Jen se mi moc nechce jít zakládat na pobočku... založení dle dřívějších zkušeností odhaduju na x hodin, několik návštěv a následně několik reklamací. Skrz poplatky nebo nutnost plnit podmínky po prvním roce se mi na podnikatelském účtů líbí jen ta odměna.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2024 11:51

Fyzická osoba a fyzická osoba podnikající jsou pro UCB dva různí klienti. Vlastnictví osobního účtu proto nevadí pro získání odměny za založení podnikatelského účtu. Toto mi v říjnu řekli na infolince a potvrdila i bankéřka na pobočce při zakládání podnikatelského účtu.

Jinak se připravte na to, že založení podnikatelského účtu není otázka pár minut, bankéřka na to potřebovala hodinu času (v tomto mezičase jsem si šel zařídit jiné věci) a pak ještě půl hodiny, kdy se tisklo a podepisovalo několik papírů a instalovala a nastavovala aplikace v mobilu. UCB má totiž zvlášť appku pro soukromý účet a zvlášť appku pro podnikatelský účet.

BTW založení podnikatelského účtu v KB trvalo půl hodiny, včetně jeho přidání do appky KB+. Nicméně bankéř říkal, že u mě šlo všechno hladce, u některých klientů se musí čekat třeba až do druhého dne na schválení a některým podnikatelům účet vůbec neschválí a nezaloží.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 11. 2024 13:57

Díky Miloši za sdílení zkušeností. To budou těžce vydělané peníze. :mrgreen:

Založení podnikatelského účtu v KB neprošlo online, pak asi 45 minut na pobočce, hodně úkonů. Pak mě poslal bankéř domů s tím, že se čeká na schválení. Následně během dne jsme to ještě dodělávali po telefonu se schválováním v KB klíči.

Založení podnikatelského účtu v mBank bylo easy, on-line. Jenom jsem si předtím musel udělat ještě jednu žádost o aktualizaci údajů.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 21. 11. 2024 12:11

UCB má hlavně tu apku plnou chyb, právě my do aplikace přišla zpráva že mi posílají nově vyrobenou MC kartu na výměnu za Visu a že mi do 10.12 dorazí. Kartu mám již tři týdny doma :mrgreen:
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 21. 11. 2024 12:32

Toto není ani tak chyba appky, ale chyba systému UCB, který generuje notifikace.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hlander 21. 11. 2024 15:11

Mně už to přišlo několikrát a to už s novou MC kartou dávno platím. Chybička se vloudila opakovaně.
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 11. 2024 17:59

To je normální, notifikace o odměnách Ušetřete také chodí někdy týden před, někdy týden po skutečném připsání :D.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod TheSubways 22. 11. 2024 11:07

Chápu správně, že pro získání odměny 300 Kč každý měsíc za založení podnikatelského účtu stačí, že zašlu jednou měsíčně na tento účet 20 000 Kč z jiného mého účtu u jiné banky a peníze po připsání okamžitě přepošlu zpět z Unicredit ven (tj. nezůstanou v Unicredit ani přes noc)?
TheSubways
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mate59 22. 11. 2024 14:59

Nemusí zůstat,můžeš hned odposlat zpět.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 23. 11. 2024 19:42

Tak nevím, asi špatně rozumím termínu "plánovaná odstávka". Když jsem se chtěl ráno přihlásit, psalo to, že probíhá plánovaná odstávka a ať to zkusím ve 14:00. Ve 14:01 to psalo, že probíhá plánovaná odstávka, ať to zkusím v 18:00 a teď to píše opět o plánované odstávce a čase 20:00.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2024 20:00

Odstávka plánovaně začala, ale je vidět, že její ukončení se neplánovaně protáhlo :D
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka