Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 24. 11. 2024 13:17

MirekM. píše:V průvodním dopise k nové kartě je napsáno: stará karta přestane být funkční po 10 dnech od aktivace nové karty. V případě neaktivace nové karty přestane být stará karta funkční po 2 měsících od výroby nové karty.

Už to bude asi měsíc od aktivace nové karty a stará pořád funguje. Má někdo zkušenost po jaké době přestane skutečně fungovat?
A další otázka - co se stane v případě vrácení platby od obchodníka na už neaktivní kartu, dorazí?
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 24. 11. 2024 13:28

Se vrátí zpět obchodníkovi.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 24. 11. 2024 13:40

@mate59: Na to jsi přišel jak?

@Navstevnik123: Vrácená platba od obchodníka se v takovém případě normálně vrátí na účet, ke kterému byla vystavena ta původní karta.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod honzafr 25. 11. 2024 10:21

Včera mi opět stávkovala nová platební karta . Tentokrát nejprve odmítla bezkontaktní platbu, potom kontaktní platbu a nakonec povolila bezkontaktní platbu (v rozmezí cca 2 minut, jeden terminál). Stará (Visa) karta se chovala "normálně".

Jde někde v IB/SB zjistit, proč se platba neprovedla? Kartu mám 3 týdny, platím s ní každý den (takže ano, je aktivovaná), a tohle se stalo už podruhé (minule jsem nezkusil kontaktní platbu a raději použil kartu záložní), což je dost nezvyklé. Naposledy jsem měl podobný problém před cca 10 lety s kartou ČS a tam pomohla výměna karty.
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 11. 2024 11:14

Řešení je snadné - kašli na plast a používej Google či Apple pay, dle toho jaký máš mobil. Já také déle odolával, ale dnes už plastem neplatím v podstatě nic :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod honzafr 25. 11. 2024 11:44

@minarjo Ano, to je v plánu cca na rok 2028, až bude vypnuta 2G síť a já budu muset vyměnit svůj mobil (LG L40) co neumí 4G/5G a ani NFC. Zatím jsem se nějak nesmířil s velikostí dnešních mobilů takže to odkládám co jen lze. Navíc NFC znamená mít kvůli bezpečnosti nějak rozumně aktualizovaný systém, což se sice lepší, ale pořád to znamená víceméně jen Apple/Pixel/Fairphone a nověji i Samsung aspoň A15 (i když tam je to s hodné velkým otazníkem, přeci jen čtvrtletní aktualizace nejsou nic extra).
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod losalamos 25. 11. 2024 21:20

@honzafr nesmíš si z aktualizací dělat zas až takovou modlu. Kolem dvou měsíců a dokud chodí je v pohodě.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 11. 2024 15:31

Dneska jsem si šel založit podnikatelský účet (akce s bonusem až 12x300=3600 Kč). Ujala se mě vedoucí pobočky a všechno šlo jako po drátkách, cca za půl hodiny bylo všechno funkční včetně aplikace. :tleskani

Samozřejmě zeptal jsem se i na oblíbené téma:
- Okamžité platby budou v prvním čtvrtletí 2025
- jako první o něco dřív prý bude SEPA instant
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 28. 11. 2024 15:39

Došel email,sazbu 3,5% drží do 2.2.2025 do výše 2 mio korun.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 11. 2024 15:48

Jak už zde bylo vysvětleno v minulosti, ta sazba je individuální. 3,5% neplatí obecně. Tak pozor.
Například já mám 3%, potvrzeno v e-mailu cca před 2 hodinami.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 11. 2024 20:09

Sazba není idividuální že by každý klient měl jinou ale reálně jsou dvě sazby 3% a 3,5%. Nižší je pro účty založené dříve většinou v rámci akce 10 000Kč za založení. A 3,5% je pro ty kteří zakládaly později a tuhle akci nestihly.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 29. 11. 2024 01:55

hyper9 píše:Dneska jsem si šel založit podnikatelský účet (akce s bonusem až 12x300=3600 Kč). Ujala se mě vedoucí pobočky a všechno šlo jako po drátkách, cca za půl hodiny bylo všechno funkční včetně aplikace. :tleskani

Samozřejmě zeptal jsem se i na oblíbené téma:
- Okamžité platby budou v prvním čtvrtletí 2025
- jako první o něco dřív prý bude SEPA instant

Máš také b.ú. (FO) na stejném mobilu a stejném tlf. č.? Jde to 2 účty najednou?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 29. 11. 2024 03:20

Mám osobní i podnikatelský účet, jde to spolu úplně bez problémů na stejném telefonu/čísle. Jsou totiž 2 úplně oddělené aplikace a taky 2 oddělené internetbankingy. ;-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 2. 12. 2024 18:20

Dostali jste teď 400? Jestli mám reklamovat, nebo je to jen “typický unicredit”?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 2. 12. 2024 18:37

Ano.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka