Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lip29 20. 12. 2024 11:38

Infolinka v téhle chráněné dílně je dost irelevantní zdroj informací z mé zkušenosti, a ne jedné bohužel.

Náhodou nemá někdo informaci, kdy plánují začít s výměnou KK na Mastercard? Držím si u nich už jen KK kvůli platbám v cizině, o mnoho lepší kurzy jako Raiffeisen.
Lip29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod losalamos 20. 12. 2024 21:32

Nechal jsem se trochu vycukat, zatím mě to stálo dvě kila.

Avizovaná karta mi nepřišla, dávno jsem prošvihl termín, kdy jsem se měl ozvat (dal jsem jim šanci). Původní karta ještě platí.
Stavil jsem se na pobočce ve snaze situaci dořešit. Dle interních záznamů prý kartu posílali v říjnu! dodnes nebyla ani doručena, ani se jim nevrátila do Prahy.
Prý si můžu kartu aktivovat a vložit do GPay. To jsem nechtěl, když se fyzický nosič někde tak dlouho toulá. Na otázku možnosti zneužití, pokud ji aktivuji a má ji někdo cizí včetně CVV kódu na pobočce nedokázali odpovědět.
Tak prý ji zablokujeme a necháme vystavit novou. Nojo, než jsem se vrátil domů, čumím jako puk, v bankovnictví mám stržená ta dvě kila za zablokování karty. Nedoručené, neaktivované. To mi hlava v předvánočním shonu nebere.

Doufám, že jsem vás páni kolegové diskutéři a dámy kolegyně diskutérky aspoň trošku v tom současném shonu pobavil.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 12. 2024 22:07

Ten poplatek bych vyreklamoval s odůvodněním ztracené nedodané karty a věřím, že ti ho proklientsky vrátí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 12. 2024 22:10

No, zábava za 200 Kč, bratia by povedali: to nie je boh vie čo. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod EmPí 21. 12. 2024 08:30

losalamos píše:Prý si můžu kartu aktivovat a vložit do GPay. To jsem nechtěl, když se fyzický nosič někde tak dlouho toulá. Na otázku možnosti zneužití, pokud ji aktivuji a má ji někdo cizí včetně CVV kódu na pobočce nedokázali odpovědět.

Bezva, tito pracovníci Unicredit by zasloužili extra vánoční odměnu ... Kartu zásadně aktivovat teprve po jejím fyzickém doručení, nikdy dříve a natož když se řeší její nedoručení.
Něco jiného je zřejmě nahrání do peněženky, co lze pravděpodobně provést bez její aktivace. Pokud by tomu tak ale nebylo a bylo by nutné kartu aktivovat před doručením, tak jsou nejen v Unicredit magoři a ponoukají klienty k rizikovému chování :-))
https://www.rb.cz/podpora/platebni-karty/aktivace-karty
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 12. 2024 10:47

A to některé karty chodí aktivované (možná chodily, protože si vzpomínám jen na HB).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2024 11:07

Přidat neaktivovanou kartu do peněženky Google/Apple Pay u některých bank jde, u UCB to myslím nejde.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 23. 12. 2024 13:24

Taky mi dali ultimátum do 20.12. že musím aktivovat novou MC kartu. Neudělal jsem.
Teď se dívám do IB a Visa stále aktivní a MC neaktivní. Takže ono to nebude tak horký. Visu nechám doběhnout a MC aktivuju až to budu opravdu nutné. Na co mít aktivní kartu ve šrajtofli, když ji nepoužívám :-)
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod losalamos 23. 12. 2024 15:54

Reklamace k nedoručené kartě a strženému poplatku podána přes web, do 30 minut vyřízeno, poplatek vrácen na účet.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 12. 2024 17:34

Jj, člověk si nesmí nechat kálet na hlavu a musí se umět ozvat :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 12. 2024 20:36

culti píše:Taky mi dali ultimátum do 20.12. že musím aktivovat novou MC kartu. Neudělal jsem.
Teď se dívám do IB a Visa stále aktivní a MC neaktivní. Takže ono to nebude tak horký. Visu nechám doběhnout a MC aktivuju až to budu opravdu nutné. Na co mít aktivní kartu ve šrajtofli, když ji nepoužívám :-)

Na co ve šrajtofli, do šuplíku se takových aktivovaných karet vejde. :-) Zbytečně si komplikuješ život.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 12. 2024 07:48

Vida, UCB si s poslední letošní tradiční odměnou 400 Kč za 3+ platby kartou pospíšila, připsáno už teď.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 12. 2024 11:08

Tak bonusové úroky připsali dokonce již minulý týden
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 28. 12. 2024 11:30

Dnes připisovali i odměnu za založení podnikatelského účtu + měsíční obrat 20000Kč. Obdržel jsem prvních 300Kč, dalších jedenáct měsíčních odměn 300Kč mám před sebou :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 12. 2024 11:40

@Milos: V kterém měsíci jsi zakládal podnikatelský účet?
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka