Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 4. 2025 19:07

Unicredit bude muset od 8.4.2025 okamžité platby přijímat. Termín odesílání okamžitých plateb není známý, může to přijít hned první den anebo kdykoliv v budoucnu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 4. 4. 2025 19:18

Spíš bych to viděl na to "kdykoliv v budoucnu" :-D
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 5. 4. 2025 15:28

Po řadu let KK Axa vracela 0,5 % i na cashbacky na pokladnách, protože je nebyla schopná rozpoznat. Ideální to bylo pro Albert, kdy v u-šetrete byly navíc další 2-3 % vratky. Přišla mi obnovená nová KK MasterCard a už to zařízli. Za casback je i poplatek 19 Kč. Game Over. Která KK teď ještě vrací?
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 4. 2025 12:38

Dnes mi stara kreditka Visa uz nefungovala, pri dotazu na zustatek v bankomatu UCB to zobrazilo pouze napis DEKUJEME, a ukoncilo to akci.
Hned jsem tam strcil novou kreditku MC a ta mi uz zustatek zobrazila, ale ve Smartbance ani ta nova kreditka zobrazena neni i kdyz jsem ji dotazem na zustatek kontaktne aktivoval predpokladam. Snad ji tam po par dnech zase zobrazi, takto nemam ani jistotu, jake na ni jsou nastaveny transakcni limity.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 4. 2025 12:57

Zkouším okamžité platby ve směru do Unicredit.
V tuto chvíli to nejde, zatím to mají vypnuté.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lip29 8. 4. 2025 23:35

Peklo zamrzlo, právě jsem úspěšně otestoval okamžitou platbu do UniCredit a z UniCredit :-)
Lip29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 4. 2025 00:00

Wow. 8-D

Směr do Unicreditu: OK, funguje

Směr z Unicreditu: zkoušel jsem to poslat do různých bank, všechno selhalo. Ale aplikace to už nabízí, tak snad budou okamžité platby brzy fungovat plnohodnotně.

UPDATE: Příchozí okamžité platby vůbec nejsou vidět v transakční historii. No, mají ještě co dolaďovat.

"Aktuální zůstatek" i po přijetí okamžité platby zůstal nezměněný 0 Kč, tak to je možná důvod, proč odchozí okamžité platby selhávají. Budu pozorovat, za jak dlouho "aktuální zůstatek" zaktualizují.
Naposledy upravil hyper9 dne 9. 4. 2025 00:12, celkově upraveno 2
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lip29 9. 4. 2025 00:08

Chvíli trvalo, než se zobrazila v transakční historii, ale mám ji tam. Směrem ven jsem do zkoušel do RB a proběhlo to okamžitě. Hádám ale, že to pár dní bude ještě vychytávat mouchy, než to pojede všem na 100%.
Lip29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 4. 2025 00:17

Já jsem měl v Unicreditu původně 0 Kč. Pak jsem přijal 1 Kč z Air bank. Ale zpět už to odeslat nejde. Z toho mi vychází, že možná bude zpoždění v aktualizaci zůstatku na účtu. Zatím 15 minut a nestačí to.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 9. 4. 2025 08:21

Fakt to šlape. Zkusil jsem z RB do UCB a hned z UCB do ČSOB. A během minuty vše proběhlo.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 4. 2025 09:06

Unicredit mi zamítá úplně všechny odchozí okamžité platby, přestože mobilní aplikace je nabízí a dokonce ten přepínač je ve výchozím nastavení povolený. Dávám tomu čas, očividně to nemají ještě 100% zprovozněné.

Nefunguje odesílání ani z osobního ani z podnikatelského účtu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 9. 4. 2025 09:23

Asi to nefunguje jen u někoho. Já teď vyzkoušel odchozí i příchozí platbu a obě se provedly okamžitě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 4. 2025 09:28

Dokážu si představit, že to klientům zapínají postupně.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 4. 2025 12:36

Volal jsem na infolinku, že mi nefungují odchozí okamžité platby. Vůbec mi nedokázali pomoci, ani neuměli odeslat žádost o prověření. Požádali mě, abych udělat screenshot a přes webový formulář abych zadal reklamaci.

Aplikace má zakázáno dělat screenshoty, musel jsem tedy použít druhý telefon, nafotit to, odeslat přes https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ ... mular.html
:mrgreen:

Jo a taky říkali, že okamžité platby by měly teď už fungovat všem.
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka