od miguelas 18. 4. 2012 21:07
Unicredit už nikdy více. Zakládal jsem kdysi v Ostravě Mozaiku (budou to tak 3 roky), na pobočce v centru mi bankéřka sdělila, že nic založit nemohu, že na mé jméno a rodné číslo již u banky jiný klient stále k dnešnímu dni provozuje aktivní účet. Že to prošetří a dají vědět. Vědět nedali. Po konzultacích s kolegy (sám jsem se tomu bránil ale dotlačili mně k tomu) podáno oznámení na PČR Vítkovice... vedli to tam pod "krádeží identity"... se to vysvětlilo a banka na jejich naléhání zjistila, že se jedná o chybné údaje, které v jejich systému zůstaly nějakým způsobem "viset" poté, co před hodně lety jsem byl klientem v Nonstopbank, která skončila. Na pobočce jsem tehdy žádnou smlouvu první den nepodepsal, přišel jsem tam později a o účet již raději zájem neměl, jaké však bylo mé udivení, když všechny dokumenty byly už schváleny, účet aktivní a jako omluva token bez poplatků.
Oznámení tedy staženo, rok jsem byl klientem banky, nevydržel jsem to a po zvýšení Mozaiky (pokud si vzpomínám) na 119 Kč jsem konto po roce zrušil. Jediné pozitivum bylo, že na rozdíl například od Poštovní spořitelny zrušení v UCB trvalo maximálně 5 minut bez jakýchkoli obstrukcí.