Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod EmPí 29. 8. 2024 18:28

A tihle kašpaři lákaj na lepší sazbu, když si tam přesunete 100k nebo více podle jejich interních pravidel ... Jsem zvědav, jesli budou zpětně také řešit ten bonusový úrok za červen, který nestandardně připsali v polovině července, když nyní rovnali květen a červenec ...
Na bordel v Triniti to nemá, ale jsou také velmi nestandardní, holt ty italské kořeny ...
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 31. 8. 2024 14:15

V podminkach akce 400 Kc po dobu 25 mesicu maji uvedeny min. 3 realizovane platby mesicne. Pocita se platba dle datumu provedeni platby nebo datumu zauctovani platby do daneho mesice?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod DrumSession 31. 8. 2024 15:44

NE, započítavají podle zaúčtování, tj. až 3-5 dnů, klasická "offline metoda", pokud zaplatíš dens v sobotu 31.8., tak ještě ve středu ti tam bude běhat ten "úkon" s kudlou v zádech !! (jak praví klasik) než ho konečně připíšou.
(Pokud je to poprvé, tak bys dnešní platby možná ukecal na helplince příští týden, ale závsí to na bodré vůli banky, zkus to, je to 50/50...)

Ha !! poslal bych si dnes do UCB těch 100 kKč, ale je sobota a banka nemumí okamžité platby. Takže jsem se nekvalifikoval na těch 4,0% na UCB spořícím účtu, neumím splnit ty podmínky a tak MUSÍM jít o banku dále :hm

(o 2 min později) ... a jsem jinde, šlo to hladce 8-D 8-D
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 31. 8. 2024 16:20

Za srpen mam v zauctovanych splneno Vcera jsem spachal nekolik plateb a nebyl jsem si jisty, jestli se zapocitaji pro vratku 400 Kc jeste do srpna nebo az do zari.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mate59 31. 8. 2024 16:47

Do srpna.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 31. 8. 2024 17:02

Přesně tak, rozhodující je datum provedení platby, nikoliv datum zaúčtování platby.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 31. 8. 2024 17:09

Přiznám se, že můj mužský mozek je spokojený, když nemusí řešit nadbytečnosti, proto tyhle platby dělám hned v počátku nového měsíce.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 31. 8. 2024 20:49

To já také, jen jsem včera utrácel dárek 400 Kč. :-)

-- 31. 8. 2024 22:25 --

Jen mám zafixované v paměti, možná chybně, že u některých bank započítavají platby kartou na lízátka až po zaúčtování v daném měsíci.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Zedna1 1. 9. 2024 01:48

UCB ma od 1.9. urok 4% (0.4+3.6%) do 2 milionu Kc, ale jen pro ucty zalozene od 1.9. s garanci do 31.10.

Jake jsou sazby tech predchozich/stavajicich uctu na webu nikde nemaji ...
EDIT: anebo to mozna mysli tak, ze stavajici ucty/klienti maji od 1.9. jen zakladni sazbu 0.4% bez te bonusove (3.6%)?

https://www.unicreditbank.cz/content/da ... 092024.pdf

zmeny jsou i u Platinum:
https://www.unicreditbank.cz/cs/ostatni ... nky.html#1
https://www.unicreditbank.cz/content/da ... atinum.pdf
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DrumSession 1. 9. 2024 08:39

ANO - oprava výše, je to dle dat. provedení platby (ale zúčtují to poměrně za dlouho za 3-5 dní)
Ale bylo to tak a silné negace přetrvávají dlouho...

Vše jen pro nové klienty. Na starší s.ú. žádné info, až ve čtvrtek odpoledne vypustili ve výděsu nové podm. a na info na starší účty jaksi zapomněli.

Bonusovou sazbu (+3,6% k základní sazbě 0,4%) lze získat v případě 3 transakcí kartou měsíčně.
Aktivní využívání Běžného účtu – provedení alespoň 3 plateb kartou měsíčně realizovaných u obchodníků či na internetu prostřednictvím debetní karty, která je vydána k Běžnému účtu. Rozhodné je datum provedení transakce, nikoliv datum zaúčtování transakce na Běžný účet. Do plateb kartou se nezapočítávají hotovostní operace, tj. výběry a vklady hotovosti kartou z bankomatů a dále převody peněz na účty digitálních peněženek (např. Revolut aj.)
Ale stále nabízejí... Aktuálně můžete získat šestiměsíční termínovaný vklad kombinovaný s jednorázovou investicí do fondů DUET PLUS s garantovaným výnosem 7 % p. a.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2024 11:45

@Zedna1: Pro stávající klienty pro období 2.9.-30.9.2024 platí sazba 3,5% (základní úroková sazba 0,35% + bonusová sazba 3,15%. Tuto informaci rozesílali e-mailem.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 1. 9. 2024 13:07

@Milos
Dik, doplnil jsem kompletni zmeny UCB od 1.9. do meho prehledu sporicich uctu.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod losalamos 1. 9. 2024 15:56

MirekM. píše:V podminkach akce 400 Kc po dobu 25 mesicu maji uvedeny min. 3 realizovane platby mesicne. Pocita se platba dle datumu provedeni platby nebo datumu zauctovani platby do daneho mesice?

Počítá se dle data provedení.

-- 1. 9. 2024 16:57 --

DrumSession píše:NE, započítavají podle zaúčtování, tj. až 3-5 dnů, klasická "offline metoda", pokud zaplatíš dens v sobotu 31.8., tak ještě ve středu ti tam bude běhat ten "úkon" s kudlou v zádech !! (jak praví klasik) než ho konečně připíšou.
(Pokud je to poprvé, tak bys dnešní platby možná ukecal na helplince příští týden, ale závsí to na bodré vůli banky, zkus to, je to 50/50...)

Ha !! poslal bych si dnes do UCB těch 100 kKč, ale je sobota a banka nemumí okamžité platby. Takže jsem se nekvalifikoval na těch 4,0% na UCB spořícím účtu, neumím splnit ty podmínky a tak MUSÍM jít o banku dále :hm

(o 2 min později) ... a jsem jinde, šlo to hladce 8-D 8-D

To není pravda, nedávno jsem s nimi na tohle téma vedl diskuzi. Viz předchozí příspěvěk - počítá se dle data provedení platby...
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2024 16:09

Však @DrumSession dnes v 9:39 své původní tvrzení opravil :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 1. 9. 2024 17:13

Já tam poslal 1 mio již v pátek,podmínku pro přiznání úroku jsem splnil.Zítra mi končí v Creditas TV,pošlu tam 2. meloun.Škoda, že nemají OP.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka