Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 12. 2024 08:49

tak to u mne už 4. prosince.
A 12. prosince první splátka z 6 x 500 Kč odměny za založení účtu
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 12. 2024 11:28

Zdravím, kdo máte bú u UCB, můžete potvrdit, jestli aktuálně nabízí okamžité platby případně jestli se dají zajistit za poplatek?

Díky
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 12. 2024 12:04

UCB aktuálně nenabízí okamžité platby v CZK, ještě ani nejsou v seznamu účastníků okamžitých plateb https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... platby.pdf. Vedoucí pobočky říkala, že se to spustí v 1. čtvrtletí 2025.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 12. 2024 12:19

Ok díky za info, nemám tam účet ale potřeboval jsem to vidět
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod robertopp 19. 12. 2024 12:31

Aktualne im funguju EUR okamzite platby ale iba na prijem.
robertopp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod retron 19. 12. 2024 13:10

D+0 funguje cca do 14 hod.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 19. 12. 2024 20:34

Takže UniCredit nás vyzývá a nutí, abysme z karty Visa prešli na novou kartu MasterCard. Taky mi už poštou prišla, samozrejme jsem o ni nijak nestál. Účastním se ale akce s bonusem 400 Kč měsíčně za 3 platby kartou (kvůli tomu ten účet nakonec mám, nárok na bonus mám mít cca do dubna 2025) a tak jsem ostražitý ohledně výměny karty. V appce mi to psalo, že moje stávající karta Visa bude zrušena už za pár dní (zrovna takhle krátce před Vánoci, fakt super).

Chci se ale zeptat těch , kdo si novou kartu MC aktivovali už před nějakou dobou, už máte prokazatelnou osobní zkušenost, že výměna té karty neměla žádný vliv na výplatu toho bonusu 400 Kč , že je bonus připisován i za platby tou novou kartou? A pro zajímavost nevíte, jak je to v tom přelomovém měsíci, kdy se nová karta aktivuje? Pro nárok na bonus se počítá součet plateb oběma kartami nebo jak?

A jinak není žádný problém, když si novou kartu MC aktivuju až po avizovaném datu zrušení staré karty Visa? Půjde to stejně aktivovat, nezablokuje se to nějak trvale apod.?
A naopak když novou zaktivuju ještě za platnosti staré, tak jak dlouho ta stará ještě bude aktivní, jak dlouhý může být ten souběh obou?
PIN tedy zůstává stejný, jako jsem měl na staré? Nějaký jiný háček, třeba při aktivaci té nové, hlavně s ohledem na ten bonus, z té výměny karet nevyplývá? díky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hlander 19. 12. 2024 20:41

Žádný háček není, bonus normálně pokračuje. Je úplně jedno, jakou kartou se platí, počítá se součet. PIN jsem myslím neměnil. Mám dojem, že zůstal stejný. Celkově bych z toho nedělal drama, je to nepodstatná technikálie. :-)
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 19. 12. 2024 20:52

prostě trochu váhám, jestli tu novou kartu aktivovat hned, abych to měl z krku, nebo s tím počkat až to bude skutečně nutné, abych si přílišným spěchem zbytečně nenaběhl. Jako hlavní banku to nemám. jinak jestli karta asociace Visa nebo MC, to je mi jedno.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 19. 12. 2024 21:07

V průvodním dopisu píšou, že původní karta přestane platit 10 dnů od aktivace nové karty.
Pokud si neaktivuješ novou kartu, tak za 2 měsíce od výroby nové karty bude stará karta automaticky zrušena. Takže s aktivací nové karty bych zbytečně neotálel, nic tím neriskuješ, PIN zůstává stejný.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 19. 12. 2024 21:21

no mě trochu vystrašilo, že ve zprávě v aplikaci mi to píše "na aktivaci nové karty máte čas do 20.12.24".
Ale kdykoli později to přece můžu taky aktivovat, ne (pravda, asi ne třeba až za půl roku), jenom do té doby nebudu mít platnou kartu UCB, chápu to správně?
Takže jak cituje Miloš z těch podmínek, že by u mne nová karta byla vyrobena 2 měsíce před datem 20.12.24? (přišla mi podle mne asi před 14 dny).
Takže zítra 20.12. někdy před půlnocí mi stará karta zřejmě bude definitivně deaktivována, bez ohledu na to, jestli si do té doby zaktivuju tu novou kartu nebo ne?

-- 19. 12. 2024 21:31 --

pardon, možná ještě takhle se zeptám: z hlediska nároku na bonus neriskuju nic ani řekněme jedno- nebo dvouměsíčním otálením s aktivací té nové karty? (podle toho, jestli se zítra 20.12. ta stará karta opravdu zruší)
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 19. 12. 2024 21:41

Osobně si myslím, že zítra se ti stará karta nezruší, tu informaci v appce bych bral s rezervou.
Nicméně místo spousty otázek si jednoduše aktivuj novou kartu v SB (klidně hned teď) a budeš mít klid :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 12. 2024 00:58

Taky nechápu, novou MC jsem v appce aktivoval a přidal do Google pay hned v den co přišla, pak plast odložil do šuplíku, starý Visa plast jsem rozstříhal a vyhodil, za těch cca 10 dní i zmizela stará z appky, žádný problém, který bych musel zbytečně řešit. Banky své karty za pro ně levnější mění určitě ne poprvé ani naposledy.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.novak888 20. 12. 2024 08:53

Nevím jaký máš tarif. Ale jen si dej pozor na souběh dvou platných karet, abys je neměl obě aktivní ve dvou měsících, např. v prosinci a částečně i v lednu, než se VISA karta zruší. Páč bys pak mohl platit poplatek za druhou vydanou aktivní kartu. Aspoň tak mi to bylo řečeno na infolince.
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 20. 12. 2024 09:55

Takový poplatek v případě hromadné výměny VISA za MC určitě nehrozí, naprostá většina lidí bude mít určitou dobu současně aktivní obě karty. Nesmíš věřit úplně všemu, co ti řeknou na infolinkách :-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka