od Persbrandt 19. 12. 2024 20:34
Takže UniCredit nás vyzývá a nutí, abysme z karty Visa prešli na novou kartu MasterCard. Taky mi už poštou prišla, samozrejme jsem o ni nijak nestál. Účastním se ale akce s bonusem 400 Kč měsíčně za 3 platby kartou (kvůli tomu ten účet nakonec mám, nárok na bonus mám mít cca do dubna 2025) a tak jsem ostražitý ohledně výměny karty. V appce mi to psalo, že moje stávající karta Visa bude zrušena už za pár dní (zrovna takhle krátce před Vánoci, fakt super).
Chci se ale zeptat těch , kdo si novou kartu MC aktivovali už před nějakou dobou, už máte prokazatelnou osobní zkušenost, že výměna té karty neměla žádný vliv na výplatu toho bonusu 400 Kč , že je bonus připisován i za platby tou novou kartou? A pro zajímavost nevíte, jak je to v tom přelomovém měsíci, kdy se nová karta aktivuje? Pro nárok na bonus se počítá součet plateb oběma kartami nebo jak?
A jinak není žádný problém, když si novou kartu MC aktivuju až po avizovaném datu zrušení staré karty Visa? Půjde to stejně aktivovat, nezablokuje se to nějak trvale apod.?
A naopak když novou zaktivuju ještě za platnosti staré, tak jak dlouho ta stará ještě bude aktivní, jak dlouhý může být ten souběh obou?
PIN tedy zůstává stejný, jako jsem měl na staré? Nějaký jiný háček, třeba při aktivaci té nové, hlavně s ohledem na ten bonus, z té výměny karet nevyplývá? díky