Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 7. 1. 2025 18:00

Změna je prostě život a MC jim holt nabídli lepší podmínky (nižší ceny) než VISA.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lip29 7. 1. 2025 18:02

Jo, to měnili debetky na Visu, po tom, co je v zimě 2015/2016 měnili z Visy na Mastercard :-) Teď to teda berou od podlahy a po výměně debetek na MC přišly na řadu i kreditky, celá skupina UniCredit přechází na Mastercard. ČS zase přešla kompletně na Visu. Přijde mi, že je málo bank, kde si člověk může vybrat, od jaké asociace preferuje kartu. UniCredit je ale extrém v tom, že všechny klienty jednou za 5 let přehodí na jednu asociaci, aby je pak přehodila zase zpět :-D
Lip29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr.D 7. 1. 2025 18:16

Tak dělají to samý co my. Taky cestujeme od banky k bance za lepším...
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 1. 2025 19:40

Mozna ze prevydani karty z Visy na MC je pro banku zdarma, ale z Visy na Visu za poplatek. Z MC na Visu zdarma, ale z MC na MC za poplatek. Karty maji platnost 5 let, tak to po 5 letech meni.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Dr.D 7. 1. 2025 19:47

Tak takhle to asi nefunguje :-) Ale možná nějaký přestupní bonusy budou, odpovědní pracovníci banky třeba pojedou na "školení" do exotiky apod. :-)
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod losalamos 8. 1. 2025 10:46

No a v globálním pohledu, když tak vezmeš zpět několik otoček tam a zpět, těžko odhadnout, zda na takové akci banka samotná něco získá, nebo naopak prodělá. Ještě by se do toho dal započíst nějaký pohled na ekologii a tak ... ale to si netroufám už vůbec :D
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod VVNP 8. 1. 2025 14:44

Minimálně prodělala dalšího zákazníka. Kdysi jsem ji měl jako hlavní banku, ale po těchto otočkách (zrušení Miles and More, ukončení Mastercardu - kdy jsem využíval napojení na EUR účet), jsem ji měl ve stavu klinické smrti a před koncem roku jsem ten účet zrušil...
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lip29 8. 1. 2025 15:03

Nedivím se. Ono to fakt nevypadá dobře, když tak velká banka skáče od jedné asociace k druhé. Chápu, když se jedna banka rozhodne jen pro jednu asociaci, jako třeba ČS, která měla Visy i MC a pak začala vydávat jen Visy. Ale takto přeskakovat.. jsou to komedianti.
Lip29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 8. 1. 2025 15:04

Já jsem svého času přes ně točil dost peněž a taky používal MC navázanou na EUR účet. Od té doby, co to převedli na Visu, jsem to měl pár let v zásuvce a pak celé zrušil. Tahle banka je za trest.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod eur.martin 21. 1. 2025 10:47

Zná někdo přesné datum, kdy UniCredit zavede okamžité platby v ČR? Mohou to být i interní informace, například od zaměstnanců banky. :-) :idea:
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 1. 2025 11:16

21.05.2034
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 21. 1. 2025 12:07

drkarel se mýlí. Já mám informaci, že to bude 25. 5. 2034
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 1. 2025 12:26

Jo, sorry, spletl jsem si to s narozeninama ženy. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 1. 2025 12:54

Trochu OT, nicméně letos vstupilo do platnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 2024/886 pro banky v eurozóně upravující okamžité SEPA platby (SCT Inst), část nařízení již nabyla platnosti v lednu a banky v eurozóně musí přijmout okamžitou SEPA platbu, stejně tak pokud je umí odesílat, nesmí být účtovaný vyšší poplatek, než za standardní SEPA platbu (využívala to např. N26, která u základního plánu účtovala 1 € za SCT Inst - dnes je takový převod již bez "přirážky"). Poslední bankou, u které jsem ani neočekával, že by něco podobného dokázala zavést byla UniCredit Bank (aspoň slovenská pobočka), ale k ménu překvapení, když jsem minule odesílal do této banky platbu, přišla jako instantní. Samozřejmě odchozí SCT Inst ještě neumí, ale to zatím ani nemusí - čas má do října, kdy se začne uplatňovat část nařízení i na odchozí platby.

Pak začíná dvouleté přechodné období, po jehož uplynutí se nařízení rozšíří na všechny banky v členských zemích, i mimo eurozónu a v roce 2027 bude muset i každá česká banka zpracovávat okamžité platby v eurech...

Je tedy celkem reálné, že UniCredit Bank pravděpodobně zavede okamžíté platby v eurech dříve, než v korunách. :lol:

https://www.ey.com/cs_cz/insights/finan ... -roku-2024
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 21. 1. 2025 13:33

Na přelomu roku, prý... https://www.penize.cz/osobni-ucty/46134 ... ede-i-eura
Raději neřekli, kterého roku se to týká.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka