Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod eur.martin 21. 1. 2025 21:51

Napsal jsem dotaz na UniCredit Bank. Volala mi paní z UniCredit Bank, že nyní je prioritou migrace karet, následně okamžité SEPA platby a poté okamžité platby v CZK. Přibližný termín je konec června 2025. Samozřejmě nic oficiálně nechtěla říci, jen že mám sledovat novinky. :-)
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 1. 2025 09:19

Stve me limit 50k u aplikace UCB. Je mozne treba pres bankere nejak navyssit limit posilani penez?
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod culti 23. 1. 2025 11:59

Kde v apce najdu tu uhlíkovou stopu? V minulosti jsem to tam myslím viděl, ale teď to nemůžu najít.
Děkuji
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod losalamos 23. 1. 2025 12:56

Menu - Přehled uhlíkové stopy.
Yebu jim na to. Nevím za co mi to počítají. Platím rodičům obědy a v listopadu tam byl drobný doplatek rodičům za plyn. Ať se jdou bodnout. Prý 70 kg. Měsíc předtím téměř 60kg a útrata cca 3000,- za obědy.
Zvrácenost nejhrubšího zrna. Možná nějaký ekopošuk nebo vykojená lesana to uvítá. Potom chudáci jejich děti.

edit: jéšmará sorry. já asi o koze. Tohle platí pro RB. Nikoliv pro Unicredit.
Naposledy upravil losalamos dne 23. 1. 2025 13:15, celkově upraveno 8
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 23. 1. 2025 13:00

Nic takového tam nemám (iPhone). Je možné, že je to jen na Androidu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 23. 1. 2025 13:35

Unicredit o tom uvažuje a plánuje, jak bylo uvedeno v článku, kde si na to lidi stěžovali u RB
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod culti 23. 1. 2025 14:32

Já mám právě takové tušení, že UCB to tam už kdysi v nějaké podobě měli. Ale je možné, že už to stáhli.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 23. 1. 2025 14:59

Další banky zatím podobnou funkci nenabízejí. Ale některé o něčem podobném minimálně uvažují. „V současné době to nemáme, zavedení nevylučujeme,“ řekl Novinkám Petr Plocek z UniCredit Bank.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod mate59 23. 1. 2025 15:47

ripper6 píše:Stve me limit 50k u aplikace UCB. Je mozne treba pres bankere nejak navyssit limit posilani penez?

V apce jde nastavit limit max 500 000, v IB max 5 mio.Nastavili mi to při zakládání účtu.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 23. 1. 2025 16:12

Ve vedlejším vlákně někdo píše toto:
Lip29 píše:UniCredit to má v aplikaci už x let, pravda, na zapnutí/vypnutí uživatelem, RB to tam prostě implementovala napevno, ale nikoho nenutila se do těch grafů dívat.

Takže UCB to zřejmě měla jako první.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 1. 2025 19:27

mate59 píše:
ripper6 píše:Stve me limit 50k u aplikace UCB. Je mozne treba pres bankere nejak navyssit limit posilani penez?

V apce jde nastavit limit max 500 000, v IB max 5 mio.Nastavili mi to při zakládání účtu.

Limit pro transakce lze jednoduše změnit v IB (2mil. pro IB, 2mil. pro SB). Případně můžeš napsat bankéři a on ti limity změní. Změnit by to mělo jít i telefonicky přes infolinku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lip29 24. 1. 2025 00:10

culti píše:Ve vedlejším vlákně někdo píše toto:
Lip29 píše:UniCredit to má v aplikaci už x let, pravda, na zapnutí/vypnutí uživatelem, RB to tam prostě implementovala napevno, ale nikoho nenutila se do těch grafů dívat.

Takže UCB to zřejmě měla jako první.

Aplikace pro iOS. Po přihlášení jdu do Nastavení - Moje oznámení - Ekologie a tam jsou na zapnutí možnosti Uhlíková stopa a eko tipy a Spotřeba energií.

Jak reálně to funguje nevím, nikdy jsem to zapnuté neměl, protože mě to nějak netankovalo. Hned jsem si ale vzpomněl, že jsem to při vrtání se v aplikaci už zahlédl kdysi dávno.
Lip29
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 24. 1. 2025 00:17

Dík, tohle bych nikdy nedokázal najít.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 24. 1. 2025 23:15

Lip29: Díky moc za nasměrování. V Androidu jsem to taky našel. Já věděl, že jsem to tam už kdysi viděl při zakládání účtu a to už pár let bude.
Pan Plocek z UCB asi není plně informován.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 27. 1. 2025 18:24

u nově vyměněné karty, kterou jsem poctivě aktivoval po doručení, ale nepoužil, přišla nyní nabídka na až 50 Kč na kafe za jakoukoliv platbu kartou (obchodník, online).
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka