Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bugr virbl 9. 4. 2025 13:50

Co se tu ve vlákně UniCredit a MBank poslední týden řeší mě jen utvrzuje, že si tyto dva domy musím nezbytně sjednat a ihned v mé bankovní hierarchii zařadit hodně vysoko :tleskani

Co prosím nabízí za jedinečný benefit vyjma U-šetřete event. MBank Světkarty, která v současnosti tak jedinečná ovšem již není?

Založil jste je někdo z jiného důvodu a mimo proběhlé akviziční marketingové akce nebo důvodu výhodnější úvěrové sazby?
< Raiffeisenbank 500 Kč za založení účtu nad rámec probíhající akce
< Česka spořitelna 1200 Kč za založeni a 4 platby kartou v měsíci
< T212 akcie v hodnotě až 100 EUR za reg.
< Patria kód 1000 - klikni na můj nick vlevo
< REVOLUT v profilu
bugr virbl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 4. 2025 13:58

Dopoledne mně OP fungovaly obousměrně (PB a Moneta).
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod cz01 9. 4. 2025 15:15

bugr virbl píše:Co se tu ve vlákně UniCredit a MBank poslední týden řeší mě jen utvrzuje, že si tyto dva domy musím nezbytně sjednat a ihned v mé bankovní hierarchii zařadit hodně vysoko :tleskani

Co prosím nabízí za jedinečný benefit vyjma U-šetřete event. MBank Světkarty, která v současnosti tak jedinečná ovšem již není?

Založil jste je někdo z jiného důvodu a mimo proběhlé akviziční marketingové akce nebo důvodu výhodnější úvěrové sazby?

Myslím si, že hlavně u Unicredit bonusy za založení a možná částečně i u mBank, ale s ní se podle mě dá žít. Relativně slušné kreditky, dobrá karta svět do zahraničí, ted už i zdarma okamžité platby. Řada věcí je tam nedotažená, ale dá se narozdíl od Unicredit :D
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jisy 9. 4. 2025 16:00

Dnes před polednem jsem zkusil OP z Unicredit (přes IB). Platba do RB proběhla okamžitě a v pořádku (včetně zaúčtování), při pokusu o platbu do AirB jsem ale dostal zprávu "Airbank nepodporuje okamžité platby" .
Šlo jen o malé testovací platby v řádu stokorun.
Víc bank jsem nezkoušel.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 9. 4. 2025 16:27

Po otevreni SB je tam vyskakovaci informace "Okamzite platby jsou tu".

Strucne:
Ode dneska (9.4.) lze posilat okamzite platby do 1 milionu a i prijimat (i v EUR).
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 9. 4. 2025 17:03

jisy píše:Dnes před polednem jsem zkusil OP z Unicredit (přes IB). Platba do RB proběhla okamžitě a v pořádku (včetně zaúčtování), při pokusu o platbu do AirB jsem ale dostal zprávu "Airbank nepodporuje okamžité platby" .
Šlo jen o malé testovací platby v řádu stokorun.
Víc bank jsem nezkoušel.

Asi se jednalo o nějaký dočasný technický výpadek na straně Airbank. Já teď provedl okamžitou platbu do Airbank zcela bez problému.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 4. 2025 18:13

Zkusil jsem prevod na T212(sberny ucet v UCB), jiz v CSOB SB je aktivni zatrzitko okamzite platby(predtim nebylo), penize pripsany do T212 cca po hodine po odeslani po 17h.

-- 9. 4. 2025 18:47 --

Druhy pokus, odeslano 18:20, na T212 pripsano 18:40 :tleskani
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod intfo 9. 4. 2025 19:26

Platba z UCB do RB prošla jako okamžitá a byla ihned připsána. Při pokusu o platbu z UCB do Fio píše v UCB, že banka příjemce okamžité platby nepodporuje, takže to tak nebude ani odesláno. A opravdu odesláno jako okamžitá není. Přitom když pošlu z RB do Fio, tak proběhne jako okamžitá a je hned připsáno.
Takže místo platby z UCB do Fio je nutno pro okamžité připsání využít prostředníka ve formě třeba RB, tak se na místo dostane okamžitě. No, má to mouchy.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nikko 10. 4. 2025 04:41

Včera dopoledne jsem z FIO odeslal okamžitou platbu do Unicredit a pak z Unicredit do FIO také okamžitou platbu a úplně bez problémů.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 10. 4. 2025 10:17

22 hodin po zadání reklamace (nefukční okamžité platby na osobním i na podnikatelském účtu) přišlo e-mailové potvrzení. Super. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 4. 2025 18:39

Premium UCB DK je multiměnová, tedy k Premium účtům v CZK, EUR i USD?

Pokud budu mít na Premium účtu UCB v EUR dostatečný zůstatek, vyberu z některých bankomatů na Slovensku EUR bez DCC a poplatku za výběr?

Mám zkušenosti ve slovenských bankomatech jen s kartou Revolut a DK k EUR účtu v Monetě, např. bankomaty VUB nebo Prima banky.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 10. 4. 2025 20:36

Co si vzpomínám, tak debetní karty UCB nebyly implicitně nastaveny na platbu z více účtů (snad kromě těch aktuálně poskytovaných balíků Start/Open/Top, kde je karta napojena automaticky ke dvěma běžným účtům v Kč), ale je nutno si to nechat nastavit dle dispozic - podepisuje se k tomu lejstro s nastavením karty, kde je jednoznačně uvedeno k jakým účtům je karta připojena a jaký účet je primární - tohle nastavení lze udělat jen na pobočce, je to těžký old school.

Akorát banka žádný "Premium účet v EUR" neposkytuje - k vybraným balíkům poskytuje vedení jednoho účtu v cizí měně bez poplatku (u Top je to jeden v EUR a jeden v USD) a vše ostatní se řídí dle standardního sazebníku (čili všechny příchozí a odchozí platby v Kč a SEPA platby v rámci banky a z jiných bank á 7 Kč).

Poplatky za výběr vyplývají z hlavního účtu, tedy bez poplatku banky, ale je třeba zvážit poplatky provozovatele bankomatu, které jsou už poměrně obvyklé, nabídka DCC také (karta bude vypadat podle BINu jako korunová).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 4. 2025 20:45

Dík za informace, nepřesně jsem se vyjádřil, BÚ EUR v rámci balíku TOP s premium DK. DK mám napojenu na oba BÚ v CZK balíku TOP - prakticky ověřeno, na BÚ EUR účet balíku TOP ale netuším, doposud jsem BÚ EUR nepoužíval.

EDIT: vidím položky v sazebníku 7 Kč za odchozí a příchozí platby v CZK do/z jiné banky, ale u těchto položek žádné 7 Kč ani na jednom účtu v CZK balíku TOP nevidím.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod libol 12. 4. 2025 09:26

Pomalu se chystám na ukončení UCB (za 400 ji zkousnu, ale zadarmo to bude drahé). Zkoušel to někdo přes mobilitu z jiné banky?
Předpokládám, že přes mobilitu by měly jít zrušit oba účty - i ten "spořící" je oficiálně běžný.
Nebude problém s kartou k účtům? Proto se ptám dopředu, kdyby ji bylo třeba řešit mimo.
Díky
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 12. 4. 2025 13:56

Jj v červnu v rodině vyprší bonus 400 Kč po 2 letech a chci to ukončit. Jaký je aktuálně nejlepší vzdálený způsob? Mobilita a předtím vynulovat účet? Nebo nesouhlas se změnou podmínek, až zase něco bude? Díky
cz01
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka