Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 3998156654 6. 5. 2025 15:08

Maxbanku nemám, takže ta pro mě padá. Zbývá tedy jenom RB, kde je to ale nejisté s inkasem. No já snad budu muset zůstat u té UCB :hm :-| Myslel jsem, že je tahle funkce již běžnější.
3998156654
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 6. 5. 2025 19:12

Takové funkce se u SÚ naopak stávají čím dál tím méně běžnými. Však spousta bank má SÚ, ze kterých ani nejde odeslat přímá platba do jiné banky a vše musí jít přes BÚ. SÚ u UCB je v tomto ohledu výjimečný, je to ale proto, že je to vlastně BÚ a nikoliv SÚ :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 6. 5. 2025 19:54

Regulace totiž nutí banky k tomu, aby spořák přestal být úročený pružně podle potřeb banky. Tak se brání tím, že to vlastně nejsou platební účty atd.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod 3998156654 12. 5. 2025 12:52

Dostal jsem odpověď z RB, jak je to s těmi trvalými platbami a inkasem v kombinaci s inteligentním spořením.

...v případě Inteligentního spoření majitel účtu volí frekvenci, s kterou budou zůstatky na bežném účtu kontrolovány (denně/ týdně/ měsíčně/ příp. s jinou frekvencí). Doporučuji tedy Vámi zmiňované situace ošetřit tímto způsobem.
Automaticky k realizaci plateb bez dostatečného zůstatku na běžném účtu nedojde.
Inteligentní spoření lze řešit jednoduše v bankovnictví - prokliknete účet - Další detaily - Inteligentní spoření.

Tohle tedy ideální náhrada za spořící účet UCB není :hm
3998156654
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr.novak888 21. 5. 2025 11:56

Placení do ciziny bude levnější, přišlo mi od UCB, viz níže.
Chystáme něco velkého: přímo ze svého korunového účtu budete už brzy moci online posílat platby téměř ve stovce zahraničních měn. Ano, to je asi 5× větší výběr, než běžně na trhu najdete. Proč se Vám to může hodit?

Při zahraničních platbách se peníze obvykle smění na dolary nebo na eura a pak teprve třeba na rupie, bahty nebo jinou exotickou měnu, což znamená dva převody, které oba něco stojí. Vás ale díky naší novince čeká pokaždé jen jeden převod – z korun rovnou na cílovou měnu. Takže když hodně posíláte peníze do zahraničí nebo tam trávíte víc času, můžete výrazně ušetřit. Jakmile bude služba připravena, dáme Vám samozřejmě vědět.
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr.novak888 22. 5. 2025 12:56

Přišly už někomu v průběhu května úroky z Extra bonusové sazby (0,5 %) za měsíc duben? Veškeré podmínky jsem splnil, avšak zatím přišly úroky pouze ze Základní sazby (0,25 %) a Bonusové sazby (2,25 %) za měsíc duben.
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Torns 22. 5. 2025 15:21

Přišel mi úrok z bonusové a extra bonusové dohromady. Přišlo mi 11x víc bonusu než základu, což odpovídá
2,75/0,25. Kdyby přišel jen bonus a ne extra bonus, bylo by to jen 9x víc 2,25/0,25.

Z podmínek akce pro existující účty to není úplně jasné, že to tak má být:
čistý úrok z Bonusové sazby a Bonusové sazby Extra bude připsán na Účet na spoření nejpozději poslední den kalendářního měsíce následujícího po měsíci, ve kterém nárok na bonusové sazby vznikl …

https://www.unicreditbank.cz/content/da ... CZ_v03.pdf

Z podmínek akce pro nové účty už je to jasnější:
Čistý úrok z Bonusové sazby Extra je v případě vzniku nároku na Bonusovou sazbu Extra za daný měsíc Bankou připsán na Účtu na spoření nejpozději poslední den následujícího kalendářního měsíce spolu s čistým úrokem z Bonusové sazby …

https://www.unicreditbank.cz/content/da ... 052025.pdf

Předpokládám, že úrok vyplácejí všem stejně.
Torns
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 22. 5. 2025 16:24

Mě dnes přišel jen bonusový úrok. Extra bonus ani základ nikde.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Torns 22. 5. 2025 17:47

Základ chodí na konci toho kterého měsíce, za duben mi přišel 30.4.
Torns
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 22. 5. 2025 18:19

V tom případě mi chybí extra úrok. Posílal jsem rovných 20tis tam a zpět ale bonusová sazba vychází bez něj.

Už to někdo zkoušel reklamovat?
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod MrJohnT 23. 5. 2025 13:31

Mně taky chybi extra urok. 20 000 kc jsem poslal z jiné banky. Ale jeste neni konec mesice, tak pockam a pak zajdu do banky to kdyztat resit.
MrJohnT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mate59 23. 5. 2025 15:00

Dyť to posílají až na konci měsíce.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Torns 23. 5. 2025 15:54

Bonusový úrok posílají halabala. Poslední 3 měsíce mi přišel: 21., 16., 13.
Torns
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mate59 26. 5. 2025 15:11

Úrok 3% včetně bonusů zůstává stejný do 30.6.2025.Do 2 mega při splnění podmínek.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 26. 5. 2025 17:42

No ještě aby ten extra bonus 0,5% aspoň přišel. U mě zatím jen bonusová sazba ale standartní úrok a extra bonus nikde.
peter23p
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka