Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 6. 6. 2025 20:16

Takový limit pro platby kartou je pro mě nová a překvapující informace :shock:
Při dosažení toho limitu ti přišlo nějaké oznámení, nebo jak jsi to zjistil?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod stram 6. 6. 2025 20:26

Nepřišlo nic, prostě platím a platím a při platbě číslo 16 :-) mi na webu platební brány skočila červená, že platba neprošla a klasické oznámení o zamítnuté platbě, a díky tomu začalo pátrání a Uni to má i přímo na webu, že doporučený limit pro platbu je 15

https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ ... itstandard
Přílohy
limit.jpg
stram
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 6. 2025 21:07

@stram, že ty chceš vyhrát 5000 Kč v té jejich nové soutěži, tak se snažíš maximalizovat počty plateb kartou? :). Já narozdíl od Miloše o tomto limitu max. 15 plateb denně vím, to tak mají ve výchozím nastavení dlouhodobě - asi proto UCB v podmínkách té soutěže nemusela dávat měsíční strop na počet plateb (tak jako Air Bank max 100 plateb u své podobné soutěže), protože to zajišťuje (aby někdo nedělal stovky plateb) tento implicitní denní limit 15 plateb.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 6. 6. 2025 21:38

Jelikož je ten denní limit počtu plateb jen "doporučený", tak by neměl být problém ho přes infolinku změnit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod nikko 6. 6. 2025 21:40

minarjo píše:@stram, že ty chceš vyhrát 5000 Kč v té jejich nové soutěži, tak se snažíš maximalizovat počty plateb kartou? :)...

V soutěži se vyhrává losováním, nevyhrává se podle největšího počtu plateb.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stram 6. 6. 2025 22:25

Jasně, že snažím :-) ale chtěl jsem splnit jen těch 20 povinných pro účast, nejsem "magor" abych klikal celou noc :-D Ale narazil jsem na limit tak budu muset platit ještě zítra.
A ti skutečně zapálení můžou plnit cíl každý den
stram
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 6. 2025 09:46

@nikko:
Znovu si přečti pravidla, je tam, že KAŽDÁ VAŠE PLATBA se losování účastní. Takže věřím tomu, že hodně lidí odsud jich bude chtít mít co nejvíc, pro maximalizaci pravděpodobnosti výhry, tedy s větším zápalem než @stram. Limitaci na 100 plateb za měsíc jako u Air Bank soutěže zde bohužel (myslím bohužel pro ně) UCB neudělala.

Jinak ano, samosebou že na Infolince či osobně ten limit počtu denních plateb kartou zvýšit půjde, ale kdo by se s tím otravoval? Já osobně tedy po telefonu či osobně už dlouho nic nevyřizoval, nejen u bank. Co nejde online či písemně, to je otrava.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod P_H_ 7. 6. 2025 11:19

Milos píše:Jelikož je ten denní limit počtu plateb jen "doporučený", tak by neměl být problém ho přes infolinku změnit.

Když se to řešilo posledně, bylo to možné jen osobně na pobočce a za kilo
https://www.mesec.cz/aktuality/10x-a-do ... -poplatek/
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 6. 2025 11:24

Píšou tam, že to jde i telefonicky: "Telefonicky lze počet bezhotovostních transakcí kartou UCB navýšit na max. 20 denně". Jinak ten článek je z roku 2020, od té doby se počty plateb změnily (z 10 na 15) a předpokládám, že se změnil/zrušil i ten poplatek.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod P_H_ 7. 6. 2025 11:30

Úplně to nevypadá, v ceníku v části Debetní karty mají.
Změna limitu čerpání ke kartě 100 Kč 2)
2) Neplatí pro karty zapojené do U konta PREMIUM a změnu limitu ke kartě u Dětského konta a Dětského účtu.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nikko 7. 6. 2025 18:54

@minarjo: Díky za upozornění. Nejsem si jist, jestli zvýšení počtu plateb má smysl - vyhrává 100 klientů, ale banka má v Česku cca 440 000 aktivních klientů.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 7. 6. 2025 20:47

A přitom to vypadalo tak nadějně... :nenapadne
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod stram 7. 6. 2025 20:56

Zase ale je otázkou co znamená aktivní klient a kolik z těch skutečně aktivních udělá alespoň 20 plateb. Spousta lidí zaplatí o víkendu nákup v týdnu něco malého a tím to končí, hlavně u starší generace. Mladí, aktivní asi často nebudou mít UCB jako hlavní babku. Necháme se prekvapit
stram
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lip29 7. 6. 2025 22:54

Jenom pro info, limit na platby kartou jde nastavit i neomezený. Kdysi dávno jsem se spálil takto v zahraničí, kdy banka měla nastavený jako výchozí limit u všech 10 plateb kartou denně, tak jsem pak na pobočce ten limit rušil, resp. nastavil jako neomezený. Je to teda už nějaký ten pátek, kdy jsem UniCredit používal jako hlavní banku a dát ten limit 10 plateb denně nebyl problém, hlavně na dovolené.
Lip29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Perrund 16. 6. 2025 15:06

Unicredit je jedna z mála bánk, ktoré som ešte nikdy nemal. Len prvé dve som zakladal na pobočke, Volksbank (Prima) a VÚB. Ostatné všetko z mobilu (najjednoduchšie bolo Erste a 365). Tak som si povedal, prečo neskúsiť aj Unicredit? A všetko šlo ako po masle až po bod "prosím počkajte, vytvára sa zmluvná dokumentácia". Tri minúty točiace sa koliesko a potom "proces sa nepodarilo dokončiť, zavolajte". Skúsil som to dvakrát. Takže gratulujem Unicredit, prvá banka, kde sa mi nepodarilo otvoriť účet z mobilu.
Perrund
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka