Mikroplatba do USA

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod capellen 18. 8. 2009 12:16

Potřeboval bych provést úhradu US$8,80 na účet do USA. Máte nějaký tip, aby poslání nebylo dražší než samotná úhrada? Díky předem za info!
capellen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 12:46

Pokud má jít opravdu o klasickou platbu na účet, tak asi REOL - platba do zahraničí 100 Kč, ale bacha, jde o typ platby SHA, příjemce bude hradit poplatky své banky (které mohou, ale nemusí být). Pokud si chceš být jist, tak jedině platbu typu OUR, tam je lepší WallichFx, ten za to chce 600 Kč. WallichFx ale nemá zájem o jednorázové smlouvy, pokud chceš, mohl bys to udělat na mojí.

Pak je tu ještě PayPay (neplést s PayPal) - ten umožňuje platbu šekem. Ještě se můžu zkusit zeptat známého, co má účet v USA, kolik by za to chtěl.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod traveller 18. 8. 2009 12:59

Ten známý jsem já ;-) . Bohužel jsem do 31.8. mimo ČR a navíc mi jak na potvoru došly šeky. Čekám na nové (měly by dorazit do konce týdne) a pokud to počká do září, můžeme se pak domluvit.
traveller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 13:05

traveller - já jsem myslel to převést v rámci USA běžným vnitrostátním bankovním převodem, ale vím, že to tam není tak úplná sranda jako převody v rámci země v Evropě
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod traveller 18. 8. 2009 13:19

To nejde jako u nás - funguje to jen v rámci jedné banky a to ještě ne u každé. Tam se posílají šeky nebo Money Orders - převody z účtu na účet u různých bank jsou velmi drahé (cca 20 USD za odchozí a příchozí platby). Proto je tam tak oblíbený PayPal - kdyby měli převody zdarma nebo za pár korun jako u nás, nikdo by PP neřešil...
traveller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 13:22

Hm, nějaké takové povědomí jsem měl. Leda by capellen napsal, co je to za banku. Třeba bude mít štěstí a bude to ta samá co máš ty :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod capellen 18. 8. 2009 13:56

Díky za tipy i nabízenou pomoc. Jde o HSBC... Těch pár dolarů bych nejraději zaplatil hotově a teď mi přišel výpis s nadepsanou obálkou a formulářem na přiložené peníze posílané poštou... Máte s tím někdo zkušenost? To by asi bylo nejrychlejší, ne? Jen pro zajímavost: potřeboval jsem provést platbu u anglické firmy na internetu, a českou CITI kreditku mi to ne a ne vzít...
capellen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 14:12

Poslat peníze v obálce poštou? To je také samozřejmě možné - doporučuji službu "cenné psaní", za 10 Kč koupíš na poště speciální plastovou obálku, za poštovné dáš do 100 Kč (dle váhy, doporučuji tam dát raději 9 USD než mince). Pojistné je 3 Kč za každých započatých 1000 Kč hodnoty. Takže pojistit nejmíň na těch 1000 Kč, kdyby se to ztratilo (mě se ztratilo už asi 5 zásilek). :mrgreen:

Jinak HSBC má Dallich, třeba se domluvíte :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dalich 18. 8. 2009 14:17

Mohu poslat peníze z HSBC (CZK), Privatbanky (EUR) nebo Banco Popolare (CZK), vše bude stát 100 Kč. Nic levnějšího nemám :-) Ale za 5 USD to jde, ne? ;) Když tak napiš do SZ.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S474N 18. 8. 2009 14:20

PatrikChrz: jak docilit te ztraty?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod memorix 18. 8. 2009 14:26

Docilovani ztraty by byl pojistny podvod, nebo ne?
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 14:27

S474N: to bohužel nevím, kdybych to věděl, tak zásilky pojistím výš, takhle to bylo jen na celé tisícikoruny nahoru :(, ale i tak z toho pár korun bylo :D.
A těch ztrát bylo docela dost - pět kusů z několika desítek poslaných. Ve firmě se nám ztratil i balík pojištěný na 50 000 Kč. Česká pošta byla naším velmi důležitým odběratelem :D, nemohli jsme si stěžovat. Na rozdíl od jiných společností bez problémů platila.
To za vykradenou zásilku od FedExu jsme nedostali ani ň, za zboží, které PPLka zašantročila před Vánocemi a nalezla až po Novém roce taky nic (vánoční trh v háji :( ). A v UPSce mají zase neschopné celní deklaranty - za dva dny přepraví zásilku přes celou Evropu, ale týden jí vyclívají, prostě služba - hadr. Proforma faktura je pro ně nepřekonatelný problém, ale náš speditér na Ruzyni s tím potíže neměl.
Jo, Česká pošta je proti konkurentům ještě zlatá - jen prostě člověk nesmí šetřit 12 Kč na pojištění balíku na 30 tisíc :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 18. 8. 2009 14:34

a pojistuje to sama Ceska Posta? Nebo to pojistuje jejim jmenem nekdo jiny? Prece jenom je to statnmi podnik, ze...operuje s penezi nas vsech.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 14:46

No, nějakou smlouvu s pojišťovnou (pojišťovnami) má, ale jestli se vztahuje na ztráty všeobecně, nebo jen na některé rizika (živelné události, nehoda, loupež), netuším.
Ohledně té smlouvy s pojišťovnou vím, protože na stížnost, proč nám nedoručují zásilky s vysokou udanou cenou (v podání České pošty to byly zásilky nad 50 000 Kč, přestože je schopna pojistit až do milionu) jsem dostal odpověď, že pojišťovna povoluje v 1 autě max. určitou hodnotu a tato zásilka se tam "vyjímečně" nevešla. No po několika stížnostech u naší firmy posunuli tuto hranici někam ke sto tisícům (v Karlových Varech až na dvě stě tisíc), ale výš jsme se nedostali :(
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod traveller 18. 8. 2009 15:11

PatrikChrz píše:Poslat peníze v obálce poštou? To je také samozřejmě možné - doporučuji službu "cenné psaní", za 10 Kč koupíš na poště speciální plastovou obálku, za poštovné dáš do 100 Kč (dle váhy, doporučuji tam dát raději 9 USD než mince).

Platí to i při posílání do USA? V EU nevidím problém, ale US? Nebude příchozí zásilka podléhat clu a dani (v USA)? No a nebude se muset u nás deklarovat obsah?
traveller
Kolemjdoucí

Další stránka