Mikroplatba do USA

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2009 15:17

Clo a daně na bankovky? :D

Na poště sice mají občas kecy, že zásilka musí být proclena (v Praze na Plzeňské), ale pobočka je povinna přijmout balík / dopis i tak s tou hrozbou, že se může stát, že jí celnící vrátí (což u bankovek nehrozí).

Posílal jsem takhle na opravu i hodinky do Švýcarska a přestože ženské u přepážky dost brblaly, nikdy se nestalo, že by hodinky celníci někdy vrátili.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod capellen 18. 8. 2009 16:22

Dík za dobrý tip se zde přítomnými klienty HSBC! Já bohužel spolupráci s HSBC vzdal začátkem roku, ale v USA mi zůstala kreditka. Vzhledem k tomu, že jde o převod v rámci HSBC, prosím případné klienty, kteří by mi byli ochotni pomoct, aby se mi ozvali. Krom času pro vyplnění převodního příkazu by je celá transakce nic nestála, patřičný obnos bych přímo v dolarech složil na jejich USD účet v HSBC (i s malým bonusem za pomoc :D ). Moc by mi to pomohlo, pro těch pár drobných nestojí za to najímat devizového obchodníka ani obnovovat zrušený účet v ČR. Díky moc!
capellen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod traveller 19. 8. 2009 09:03

Patrik: No podle mě cenné psaní do USA nejde vůbec poslat. Jenom cenný balík. Já bych 8 USD poslal normální doporučenou poštou, která je automaticky pojištěná na 809 Kč.
traveller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod capellen 24. 8. 2009 19:26

Díky za doporučení i nabídky pomoci. Nakonec jsem zvolil Paypay. Celkem mě poslání 10USD přišlo na 200CZK vč. konverze, poplatku za zahraniční platbu i převodu na bankovní účet v USA. Myslím, že je to v dané situaci bezkonkurenční. Díky všem!
capellen
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod capellen 25. 8. 2009 23:23

Ještě dodám: převod z mBank na Paypay 1 den, převod z Paypay do USA 1 den. Celá anabáze (převod - nabití Paypay účtu - doručení na účet v zahraniční bance) trvala 2 pracovní dny. Doporučuji všem!
capellen
Mírně pokročilý

Předchozí stránka