J&T banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Michal.Krsik 22. 6. 2016 10:33

sice blbý dotaz, ale u JT je samozřejmě pojištění 100000 EUR, že?
Michal.Krsik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 6. 2016 10:45

Samozřejmě, je to "obyčejná" banka s bankovní licencí.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Michal.Krsik 22. 6. 2016 10:53

Rámcovku sice mám, ale ještě jsem nezakládal termíňák, jak na to?
Michal.Krsik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomason87 22. 6. 2016 13:58

je potřeba poslat peníze na sběrný účet. doporučuji se s podmínkami přeci jen trochu seznámit...
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 22. 6. 2016 17:40

Číslo sběr. účtu na roční TV je 2012200/5800 a jak VS dáš číslo rámc. smlouvy.Meilem ti dojde potvrzení o založení.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bond2 22. 6. 2016 20:03

Neboj, taky jsem měl před cca 7 lety obavy. Ted mi třeba v polovině období vyplatili vklad (bez úroků), když jsem o to zažádal - přesně podle podmínek. IB nic moc, ale jinak solidní na rozdíl od ostatních bank.
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pivinecek 29. 6. 2016 18:12

prodám 1183 magnus bodů, cena 200 kč, pište PM nebo na mail servisserver@seznam.cz
K dispozici zaměstnanecké slevy na Samsung
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ski1961 30. 6. 2016 13:58

No, dalo se to čekat :
https://www.jtbank.cz/info/snizeni-saze ... tent=link3

Jen mě zklamali tím, jak to nyní oznamují. Co si pamatuji, tak jejich plusem bylo, že to vždy oznamovali měsíc dopředu. Již minulé snížení, které bylo před pár měsíci, pokud si dobře pamatuji,tak to snížili skoro ze dne na den. Ted se laskavě polepšili a dali tomu aspoň 7 dnů :-)
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarekVach 30. 6. 2016 15:07

A co tě na tom zklamalo ? Za těchhle podmínek by si tam peníze uložil stejně jen hlupák. Nejen za těch nových, ale i za těch původních.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 07Petr 30. 6. 2016 18:24

@MarekVach Tak kam ukládáš peníze ty?
07Petr
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarekVach 30. 6. 2016 18:49

Mám je na vkladech v bankách a družstevních záložnách s úroky všude 4,00-5,00 % p.a. Než, abych ukládal za takový nesmysl, to radši koupím nějaký akciový index nebo jednotlivé akcie a diverzifikuji portfolio a výnosový potenciál bude mnohonásobně vyšší. Rovněž ta varianta koupit byt a pronajímat se mi už jeví rozumnější volbou i v této době, kdy si netroufám tvrdit, jestli nemovitosti nejsou už předražené. A i samotný zlato by v průměru mělo dlouhodobě vynášet spíš víc. Ukládání za takové nesmyslné sazby by měla být až ta uplně poslední varianta. Já osobně bych se pod sazbu 3 % p.a. čistého na vkladech nikdy neuchýlil.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomason87 30. 6. 2016 20:40

Ono taky hodně závisí na inflaci. Reálně může být 1% s 0,4% inflací lepší než 5 % s 5,5% inflací.
Myslím, že období let 2010-2015 bylo svým způsobem výjimečné, protože reálný výnos byl díky nízké inflaci docela slušný. Dříve sice byly ještě vyšší úroky, ale požrala je inflace. Dlouhodobě je asi pravděpodobný a žádoucí stav, kdy prostředky na vkladech reálně neprodělávají, ale ani nevydělávají. Více bych od vkladů nečekal, na zisk jsou jiné (riskantnější) instrumenty.
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarekVach 30. 6. 2016 21:21

S tím ne tak uplně souhlasím. Nedávná doba (jak zmiňujete roky 2010-2015) nám byly jasným důkazem toho, že úrokové sazby a inflace spolu prakticky vůbec nijak nesouvisí, ač by se tak na první pohled zdálo. V roce 2010 bylo možné uzavřít termínovaný vklad v Unibonu za 6 % p.a. a inflace byla prakticky nula... Ale i banky, J&T dávala 5 % p.a. na 5 let + ještě dovolenou k tomu. Teď je sice možné uzavřít termíňák s nadinflačním výnosem také, ale těch současných 1,40 % p.a. (1,19 % p.a. čistého), respektive budoucích 1,10 % p.a. (0,935 % p.a.) už inflaci v daném horizontu spíše nepokryje. Trochu se divím, že opět nestoupá zájem o spoření v družstevních záložnách, kde je možné získat o 2 % čistého roční výnos vyšší, než v bance, což myslím, že může dostatečně kompenzovat riziko ztráty povinného členského vkladu, ale drtivá většina lidí se této alternativy nedotkne, respektive o ní ani neuvažuje. Těm pak fakt nelze doporučit nic jiného, než ať se prospoří až k chudobě. Lepších alternativ je ale spousta, třeba akcie dlouhodobě vynáší okolo 6 % p.a., ale do toho by nikdo z těch spořílků nešel už tuplem. Pokud má někdo zájem alespoň udržet hodnotu (krok s inflací) v dlouhodobém horizontu, tak by pro něj mohlo být řešením i zlato. Rovněž byt pro pronájem bude zcela určitě v čase více výnosný a to i v případě koupě takového bytu v nevhodnou dobu. Pro mě je lepší varianta, než tyhle mizerné úroky na bankovním trhu asi všechno.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomason87 1. 7. 2016 10:42

Za sebe bych do záložny peníze nedal. Od TV vkladu čekám na prvním maximální jistotu (jakkoliv je těžko dosažitelná) a tu mi záložna za současných podmínek neposkytne. Riziko, že skončí některá ze záložen v horizontu několika let, je poměrně vysoká. Jak říkám, pokud mi TV pokryje dlouhodobě inflaci, splnil moje potřeby. A jak uvádíte, vyšší zisky mohu realizovat třeba v akciích, kde je riziko součástí hry, nikoliv důsledkem nedokonalosti systému a regulace (tedy rozkradení záložny).
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarekVach 1. 7. 2016 11:34

V tom je právě ten problém a to morální dilema, které řeší většina lidí. Nikdo nebere termínovaný vklad v družstevní záložně jako něco mezi termínovaným vkladem v bance a akciemi. Přitom při tom vkladu v družstevní záložně neriskuje člověk víc, než těch 10 % ztráty. V akciích může přijít o vše, tam není žádná maximální hodnota, jak moc se investice může propadnout. Je potřeba ty družstevní záložny brát jako takovou alternativu ke všemu ostatnímu. Zcela určitě se jedná už o jiný produkt, než jsou termínované vklady v bankách, ale svoje místo na trhu podle mě stále mají.
MarekVach
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka