J&T banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod panPeněženka 27. 4. 2022 09:55

Zdravím, na podzim jsem jim psal, jestli to lze takto změnit, prý nelze, člověk to prý musí vypovědět a založit nový. Já to tedy dělal z 33denního na 3měsíční. Takže je to nejjednodušší cesta!

Když jsem zadal výpověď a čekal cca těch 33 dnů, tak mi částka poté přišla i s úroky za všechny ty dny ve výpovědi. Takže předpokládám, že to se úročí všude i tak! ;-)
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 27. 4. 2022 10:05

Zdeňour: ten účet na který to chceš po výpovědi převést musí samozřejmě v době výpovědi již existovat.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zdeňour 27. 4. 2022 10:53

A1rh- :žádný jiný spořící účet založen nemám tak to bude určitě tím že to není kam převést.To mě nenapadlo.Každopádně díky všem za reakci :)
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mimous 28. 4. 2022 11:34

Ahoj, měl bych dotaz k fondu J&T Perspektiva ISIN: CZ0008473592

V bankovnictví je možné vytvořit nákupní příkaz pro tento fond, ale podle tohoto pdf z jejich webu to vypadá, že už to nikomu nenakoupí a maximálně je možné své podíly prodat?

https://www.jtbank.cz/file/38848/Harmonogram_provedeni_a_vyporadani_obchodu_s_fondy_kolekt._investovani_nabizenych_skupinou_J_T.pdf
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PeterKC 28. 4. 2022 17:44

Je to otevřený podílový fond, nemá tedy nijak omezen počet podílů nebo podílníků, takže nevidím důvod, proč by ten jeho nákup JT banka nezprostředkovala.
Chápej, byli by sami proti sobě, dle KIID je tam vstupák max. 3% a výstupní poplatek max. 2% z objemu nákupu/prodeje, celkové loňské TER pak 2,14%, jsi si fakt jistý, že to chceš?
Myslím, že JT banka má platformu fondů třetích stran a na ní i nízkonákladové indexové fondy Amundi a Fidelity s TER okolo 0,3%, což je mnohem lepší alternativa a nemusíš přitom ani změnit zprostředkovatele.
Ještě to uvaž, ale jít by to mělo.
PeterKC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mimous 29. 4. 2022 13:58

Díky, není to pro mě. Já sám jsem čuměl, jak je to drahé, ale to si dotyčný moc nedal rozmluvit. Jen že k jiným fondům již přišla zpráva o tom, že byl pokyn zpracován a tady u toho ne. Tak mě právě zarazilo, když jsem našel to odkazované pdf, že by tam mohla být nějaká zrada.
EDIT: Tak to trvalo týden a nakonec nákup proběhl.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foo.bar.doe 2. 5. 2022 14:56

Ahojte, mohol by sa niekto, kto si založil nedávno (napríklad za posledné dva mesiace) online rámcovú zmluvu a účet u JTbank (CZ) pozrieť na svoju zmluvu a overiť platnosť elektronického podpisu - certifikátu (je to vidieť napríklad v acrobat readeri)? Moja zmluva bola zo strany banky podpísaná expirovaným (a teda už neplatným?) certifikátom. Máte to tak aj ostatní?
foo.bar.doe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2022 15:43

Máš to podepsané certifikátem platným do 24.1.2022?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod foo.bar.doe 2. 5. 2022 15:56

Áno, presne tak, platnosť do 24.1.2022. Na infolinke sa mi k tomu zatiaľ nevedeli vyjadriť. Zmluvu som zakladal a overoval korunovou platbou cca pred 14dňami.
foo.bar.doe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2022 16:06

Jedná se o technickou chybu na straně banky. Tento certifikát používali v roce 2021 a asi ho ve svých systémech zapomněli pro rok 2022 nahradit novým certifikátem. Nicméně i tak je tvoje smlouva platná :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 9. 5. 2022 09:38

padlo tu dříve že J&T reaguje na změny úrokových sazeb. Jsem zvědav jestli zvednou, než mi doběhne výpověď.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod mimous 9. 5. 2022 09:52

Přišlo mi, že to zvyšovali vždy, když od posledně proběhlo navýšení o procento. Takže teď asi ještě nic.

Vy, kdo využíváte ten vkladový účet s limitem milion, jak to přesně funguje?
Chápu, že je třeba tam nejdřív vyskládat ten milion. Jak to pak funguje, když po nějaké době potřebujete část vybrat? Musíte to zrušit celé, nebo už je tím po jednom dni splněna podmínka a už můžete kdykoliv zakládat vklad od koruny?
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 9. 5. 2022 09:56

teď ještě otázka, jestli by se případné zvýšení úrokové sazby týkalo i peněz ve výpovědi, nebo to mají nějak ošetřené (tak nastudované to nemám).

-- 9. 5. 2022 10:58 --

mimous: nejdřív je potřeba založit cokoliv s 1 mil. Až máš splněno tak min. zůstatek na 1D vkladu není určen, na 33D vkladu je min. 100k.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 9. 5. 2022 10:24

mimous píše:Vy, kdo využíváte ten vkladový účet s limitem milion, jak to přesně funguje?
Chápu, že je třeba tam nejdřív vyskládat ten milion. Jak to pak funguje, když po nějaké době potřebujete část vybrat? Musíte to zrušit celé, nebo už je tím po jednom dni splněna podmínka a už můžete kdykoliv zakládat vklad od koruny?

Ano, pro první založení vkladového účtu musíš mít na běžném účtu minimálně 1milion. Následně můžeš část peněz vybrat (vypovědět část vkladu), vkladový účet ti bude fungovat normálně dál a můžeš na něj kdykoliv převádět další peníze bez nějakého minimálního limitu nebo vybírat další část peněz. Pokud vybereš celý zůstatek a ukončíš vklad, tak se vkladový účet zruší a následně si budeš muset založit nový vkladový účet s novým číslem. V případě 1-denního vkladového účtu už není nutné splnit žádný minimální limit, v případě 33-denního vkladového účtu je minimální limit 100tisíc Kč, tak jak už uvedl @A1rh-.

Edit: U toho minimálního limitu 33-denního vkladu mi vypadlo slovo "tisíc", myslel jsem 100tisíc Kč, napsal jsem jen 100 Kč :roll: Dodatečně jsem to tedy opravil :-)
Naposledy upravil Milos dne 9. 5. 2022 11:33, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 9. 5. 2022 10:52

100k = 100 tisíc Kč
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka