J&T banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milan405 1. 11. 2023 16:03

Ahoj, snazil jsem se v Portalu najit fond Nase Cesko, jak podle nazvu, tak podle ISINu a nic. Poradite, kde muze byt chyba? Diky
Milan405
Návštěvník

Odeslat příspěvekod arkadin 2. 11. 2023 11:23

Milos píše:Ano, je to tak jak píšeš :-) Úplně nejdřív ale musíš založit běžný účet a převést na něj 1mil.Kč z jiné banky. Následně ti až půjde založit ten vklad s jednodenní výpovědní lhůtou (SÚ).

Zakládání vkladů doporučuji provádět v dopoledních hodinách (v pracovních hodinách banky), aby to proběhlo bez jednodenního zdržení. Schvalování totiž neprobíhá zcela automaticky bez zásahu člověka.

Jakym zpusobem zalozit bezny ucet tak, aby byl zdarma? Na strankach i v sazebniku je pouze ucet, kde si za vedeni uctuji 100 Kc/mesic.
arkadin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AweOne 2. 11. 2023 11:49

Milan405 píše:Ahoj, snazil jsem se v Portalu najit fond Nase Cesko, jak podle nazvu, tak podle ISINu a nic. Poradite, kde muze byt chyba? Diky

Ahoj, přes ePortal nenajdeš žádný JT fond kvalifikovaných investorů - musíš přes bankéře
AweOne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 2. 11. 2023 12:16

arkadin píše:
Milos píše:Ano, je to tak jak píšeš :-) Úplně nejdřív ale musíš založit běžný účet a převést na něj 1mil.Kč z jiné banky. Následně ti až půjde založit ten vklad s jednodenní výpovědní lhůtou (SÚ).

Zakládání vkladů doporučuji provádět v dopoledních hodinách (v pracovních hodinách banky), aby to proběhlo bez jednodenního zdržení. Schvalování totiž neprobíhá zcela automaticky bez zásahu člověka.

Jakym zpusobem zalozit bezny ucet tak, aby byl zdarma? Na strankach i v sazebniku je pouze ucet, kde si za vedeni uctuji 100 Kc/mesic.

Standardní běžný účet je zdarma, pouze Základní běžný účet je za 100Kč/měsíc. Už se to zde probíralo viewtopic.php?p=13597014#p13597014
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod lightblackfox 2. 11. 2023 20:09

Ahoj. Když chci u J&T mít jen a pouze vklady, žádné investice - znamená pro mě něco, že mi banka automaticky vytvořila "investiční portfolio"? (Vytvořila mi banka zároveň účet v CDCP nebo kde?) Mohu se toho portfolia nějak zbavit? Nebo mi stačí, abych si v ePortálu položek, které se týkají investic, prostě jen nevšímal? Děkuji.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 11. 2023 20:37

Nic to neznamená, klidně to ignoruj a oddílu INVESTICE si v ePortálu nevšímej :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tonygum 3. 11. 2023 01:03

jen rikam ze ty otazky na agresivni portfolio v investicnim porfoliu testu JnT jsou opravdu tezke.
tonygum
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 11. 2023 09:45

Moje zkušenost se zakládáním účtu:

1. ve středu 1.11. jsem využil odkazu https://onboarding.jtbank.cz/welcome/ a účet založil z domova bez jakéhokoliv problému, poslal jsem aktivační platbu 1 Kč jako okamžitou platbu, ještě ten samý den byl účet plně fukční

2. ve čtvrtek 2.11. jsem na účet poslal milión a založil si vklad s výpovědní lhůtou 1 den na stejnou částku

3. dnes je první den, kdy se mi v IB objevila možnost využít bonusovou sazbu a termíňák již od 100 000 Kč

Za mě tedy spokojenost s rychlostí a kdo chce stihnout vyšší sazby do 16.11., jistě to ještě v pohodě zvládne.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Drejkou 8. 11. 2023 16:21

Zdravím a prosím o radu. Chci si založit termíňák a nejsem ještě klientem JT. Zadal jsem si online žádost o zřízení, ale nevím jestli jsem něco neudělal špatně a jestli je to nějak napadnutelné vůči mně. Ptalo se to na zdroj příjmů peněz který budu vkládat nebo tak nějak a já tam uvedl zaměstnání, protože jsou to úspory ještě ze zaměstnání. Ale nyní jsem cca rok OSVČ. Pak mi zaslali návrh smlouvy a sazebník pro Fyzické osoby - nepodnikatelé! A tady nevím jestli něco neporuším když smlouvu potvrdím a nedám jim vědět že jsem OSVČ?
Možná brzy jako OSVČ skončím a budu opět jen zaměstnanec. Zatím jsem smlouvu nepotvrdil. Máte s tím někdo zkušenost. Předem díky.
Drejkou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 8. 11. 2023 16:53

Prosím Tě, ten název sazebníku znamená, že se jedná o účet pro normální lidi - že tam vkládáš svoje úspory, a ne účet podnikatelský, kam bys vkládal peníze, které máš zahrnuty v obchodním majetku a používáš je (a ten účet) pro svoje podnikání.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 8. 11. 2023 17:01

@Drejkou: Jestli jsi zaměstnanec nebo OSVČ a jaký máš skutečný zdroj příjmů, to se domnívám že nikdo nekontroluje.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Drejkou 9. 11. 2023 11:32

Zatím mohu potvrdit to co psal hyper9, včera jsem založil účet, tam byla jen drobná komplikace kdy to nevzalo scan občanky a musel jsem fotit telefonem. Až odpoledne jsem dokončil ověřovací platbou za 1,- a během hodiny byl účet aktivní.
Ještě večer jsem tam poslal část peněz okamžitou a část platbou do druhého dne.
Dnes ráno 1M na účtu už byl a tak jsem založil vklad s 1 denní výpovědní lhůtou dle rady zde ve vlákně. Mám ten vklad vypovědět asi až zítra že? Pak bych se rád dostal k možnosti bonusu na ten termíňák. A asi nejlepší je to pak dát rovnou na ty 2 roky, protože to moc nevypadá, že by pak sazba byla stále výhodná?
Díky a dám ještě vědět jestli naskočil bonus.
Drejkou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 11. 2023 11:47

Když vypovíš zítra, tak výp. lhůta vyprší až v pondělí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Drejkou 9. 11. 2023 11:52

Ale když to vypovím vklad hned tak mi asi nenabídnou tu bonusovou sazbu, nebo jak to je, kde to zjistím na portálu?
Díky
Drejkou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lightblackfox 10. 11. 2023 00:10

Zítra (10. 11.) si vyzkoušej založení termínovaného vkladu - nemusíš založení dokončit - měl bys už vidět úrokovou sazbu zvyšenou o bonusovou sazbu, pokud nastavíš 1 rok a více.
lightblackfox
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka