J&T banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Prcek 2. 4. 2024 11:27

Můj finanční poradce mi teď radil poslat přebytečnou hotovost do J&T Bond (poslal jsem tam 100 tisíc, máme to přes Conseq). Ale víc k tomu nevím, takže to ti asi nepomůže :-).
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mimous 2. 4. 2024 13:36

Mám od podzimu 2021 J&T Money a nestěžuju si. Jo, asi bych někde pomocí ETF dosáhl vyššího výnosu, ale dluhopisy mi prostě moc neříkají. Takže tohle beru jako součást diverzifikace. Podle toho, co píše p. Kujal na webu JTIS v rámci měsíčních správ, mi dává smysl. Takže tam postupně v rámci pravidelné investice přilévám.
Navíc jsem se díky tomu dostal k jejich spořákům bez nutnosti toho, abych měl mega cash.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drabeczek 3. 4. 2024 18:39

Dotaz na termíňák u JnT, prosím vás, pokud se rozhodnu o prolongaci TV, zůstává původní sazba nebo se k tomu datu bude měnit na něco smutněji aktuálního :-) ?
drabeczek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drummond 3. 4. 2024 19:03

Aktuální v době prolongace
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 3. 4. 2024 19:24

panPeněženka píše:J&T Money nebo Bond - používáte někdo? Přemýšlím tam přelít část peněz ze spořáků, když teď úroky budou jen klesat...

Jedná se o specifický produkt, který je odlišný od ostatních konkurenčních dluhopisových fondů na trhu.

JT Money - přestože název může asociovat peněžní trh nebo nástroje blízké penězům (nízké kreditní i durační riziko), jedná se o fond kreditně vysoce rizikový. Na druhou stranu má relativně krátkou duraci. Ovšem riziko kreditní je vysoké.

JT Bond - Kreditně kupodivu ne moc odlišný od prvního, duračně rizikovější, tedy více těžící ze změny sazeb.

Obojí má však společnou jednu věc. Je to odkladiště pro skupinou emitované dluhopisy a bez investičního ratingu. Tím pádem si to často sami kotují (celkem nebezpečná situace), protože likvidita papírů bývá velmi nízká a nikdo jiný to nemá.
Z toho vyplývá, že se v rámci skupiny dluhopisových fondů jedná spíše o rizikovější produkt, jehož specifické riziko plyne i z toho, že pokud bude skupina v problémech, budou ve velkých problémech i její fondy. To u konkurence nehrozí.

-- 3. 4. 2024 20:21 --

fc70 píše:Pointa kapitálu banky (ať už akcií nebo juniorního / podřízeného dluhu) je, že bere první ztráty v jakékoli situaci, ať už je „většinová“ nebo „specifická“. Že něco je specifická situace, není argument pro nebo proti ničemu.

Zeptejte se držitelů AT1 dluhopisů Credit Suisse – dopadli na tom dokonce hůř než akcionáři, protože tak to bylo napsané a rozhodnuté.

Tohle jsou dluhy pro lidi, kteří si nejen přečtou celý prospekt, taky mu celému porozumí, a ještě si to pak spočítají. Pokud to neumíte nebo se vám nechce (což je obojí můj případ), držte se dál. A nebo teda počítejte s tím, že jste hejli v kasinu a budete pravděpodobně oškubáni, přinejlepším tak, že za podstupované riziko nedostanete adekvátní rizikovou prémii.

A kdyby tu někdo mermomocí chtěl investovat do juniorního bankovního dluhu, protože se mu to z nějakého osobního důvodu hodí do životní situace a diverzifikuje mu nějaké riziko (netuším, co by to bylo), tak ať investuje do nějakého diverzifikovaného fondu / ETF juniorního bankovního dluhu, ne do jednotlivého nediverzifikovaného CP! Za diverzifikovatelné riziko, které nediverzifikujete, v principu, nedostanete odměnu, protože ho nesete úplně zbytečně.

Pěkně napsané. A nejvíc se mi líbí to slovo psané kurzívou v první větě. Krásně vystižená nejdůležitější pointa proč takové produkty vznikají. A téměř všichni to vědomě či nevědomě přehlíží. Dokonce bohužel i někteří správci fondů.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod otoman 11. 4. 2024 11:47

Pokud ještě někdo vlastníte magnus body, je dobré je utratit do 31.12.2024, kdy klub končí.
Citace ze stránek https://www.jtbank.cz/klub-magnus:
Klub končí k 31. 12. 2024, do kdy jsou platné i nabídky v programu a získané body. Vyberte si z mnoha zajímavých benefitů od partnerů po celé České republice, na Slovensku, ale i v zahraničí a užijte si vaše body naplno.
otoman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bodyczech 11. 4. 2024 13:08

Dík za připomenutí, nějaké body tam stále mám a byla by to škoda o ně přijít...
V této souvislosti, nevíte někdo, jestli se na slovenském AGEM Computers dá částečně platit body a zbytek doplatit eury?
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 13. 4. 2024 01:49

Proč to utrácíte? Podle těch nových podmínek budou v lednu 2025 nevyčerpané body převedené na peníze a připsané na BÚ. (Je tedy potřeba ten BÚ mít.)

To mi připadá daleko lepší než nějaké neplánované utrácení, pokud tam teda nemáte spoustu peněz.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 13. 4. 2024 22:57

0,25 Kč za 1 bod?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod otoman 16. 4. 2024 09:55

fc70: Díky moc za doplnění. O tom, že se nevyužité body převedou na peníze jsem nevěděl, protože jsem nečetl nové podmínky věrnostního programu.
Jak už to kolikrát bývá u podobných věrnostních programů, mylně jsem předpokládal, že s jeho ukončením propadnou i nevyužité body.
otoman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 30. 4. 2024 08:41

:arrow: J&T Banka snižuje úrokové sazby.
Obrázek
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 15. 5. 2024 01:03

Vzhledem k tomu, že už je pro mě JT banka nějaký ten pátek neatraktivní, investovat nebudu, vkladové účty jsou na bídné úrovni, chci se v rámci konsolidace účtů této banky zbavit. Lze ukončit rámcovou smlouvu online, mejlem nebo se musí na pobočku?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 27. 5. 2024 15:01

Tak doplním info, poslal jsem emailem dotaz, že chci účty zrušit a přišla mi odpověď, že díky nulovým zůstatkům to provedou oni za mě a vypoví ze strany banky. To zní fér :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 27. 5. 2024 21:47

Dikes, to se bude casem hodit. Kez by to takhle slo vsude :)
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drabeczek 10. 7. 2024 09:41

Máte prosím někdo informaci, jestli u JnT pro vklady s výpovědní lhůtou platí stejné pravidlo, jako u termíňáku ? Tedy zůstává sazba, dokud nevypovím vklad nebo se mění v návaznosti na vyhlašování nových sazeb ? Za chvilku by bylo nejspíš dobré udržet na tom jednodenním vkladu alespoň 4,25%..
drabeczek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka