Bankomaty Turecko

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 1. 2010 22:28

Ahoj, rád bych se zeptal jestli byl někdo v min. roce na dovolené v Turecko v oblasti města SIDE a jestli tam byl bankomat?
Díky
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 1. 2010 10:54

Já jsem byl v Alanya (asi 3 hodiny jízdy od Antalya) a bankomaty byly na každém rohu. Navíc většinou víceměnové - vydávaly TRL, EUR, USD a GBP. Některé i všechny čtyři měny. Kromě pouličních prodejců bylo možné zaplatit kartou snad všude.

Jeden takový jsem si i vyfotil

http://img44.imageshack.us/i/bankomat.jpg/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 20. 1. 2010 08:21

Děkuji Patriku.... a jinak koukám, toto vlákno čte spousta lidí, ale nepřispěje... To tam ještě nikdo nikdy nebyl?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 1. 2010 10:20

No já se tam dostal taky vlastně náhodou. Já jsem spíše na luxusnější dovolené a vzdálené destinace (většinou nad 9 hodin letu), ale rodiče chtěli někam jet a takovou dobu letadlem letět nechtěli.

Musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapen infrastrukturou. Měl jsem představu "turecké hospodářství", ale přitom to bylo, jako bych byl v jakémkoliv jihoevropském městě. Super a hypermarkety, dokonce jsem nakoupil i v tureckém Metru (u nás se jmenuje Makro) :D.

Pravda, služby v hotelu byly poněkud chudší, než jsem zvyklý, ale zase za ty prachy :D Jinak obchodníci brali i EUR a USD. Dokonce jsem v USD zaplatil i vstupenku na jednu památku (a výhodněji, než kdybych vyměnil v bance).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod btw 29. 1. 2010 01:25

Určitě bude. V SIDE jsem nebyl, ale projel jsem Turecko autem od východu na západ a bankomaty byly v každé "vesnici".
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý