Zrušení příkazu k úhradě - ČS

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Leszek 28. 1. 2010 13:10

Zdravím finanční experty.
Měl bych dotaz - podařilo se mi přes internetbanking České spořitelny omylem zadat příkaz k úhradě za službu, kterou už nechci nadále využívat. Nastavené datum splatnosti je ale až 7.2.2010, takže peníze mám stále fyzicky na účtě. Je možné tento příkaz k úhradě zrušit? A co pro to mám udělat?

Moc díky za pomoc.
Leszek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ency 28. 1. 2010 13:18

Myslím, že je potřeba zavolat na Servis24 (telefonní), přes ten netový to nikdá nešlo a oni to velmi ochotně zruší + s tím bude spojený na 98% poplateček dle sazebníku, takže se tam koukni a zjisti, jestli se to vůbec vyplatí.

Edit: Tak to vypadá, že poplatek už za to není, tak jim tam zavolej. (V den splatnosti by to mohl být už problém)
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi
Majkl má rád garáž, ale stydí se za to. :mrgreen:

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod smili_ales 28. 1. 2010 16:10

To by mě zajímalo, čistě hypoteticky, co se stane, pokud klient provede příkaz k úhradě, vygeneruje si potrvzení o přijetí transakce službou internetového bankovnictví, pošle to někomu, že platba byla provedena a nebo, že je zadán příkaz a teď to zruší? Je to běžná praxe ,že někdo pošle potrvzení o provedení příkazu k úhradě, aby se urychlilo čerpání služeb, odeslání zboží a já nevím co všechno...?

Ales
smili_ales
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 28. 1. 2010 16:24

smili_ales: to je riziko prodavajiciho, pokud posle zbozi drive, nez obdrzi platbu. V kazdem pripade se stane to, ze nedostane zaplaceno :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ency 28. 1. 2010 16:33

Tak, to potvrzení vygenerovat nejde, pokud platba ještě z účtu neodešla, ne?
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 1. 2010 18:58

Leszek: jestli nemáš kontokorent ani další platby, které by měly v termínu odejít, tak je řešením také účet vybrat do mrtě.

smili_ales: jak píši výše, pokud v době realizace příkazu není na účtu dostatek prostředků, platba se neprovede, takže jak píše S474N je to riziko prodávajícího.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod btw 29. 1. 2010 01:05

Ency píše:Tak, to potvrzení vygenerovat nejde, pokud platba ještě z účtu neodešla, ne?

Jde to. Nevím, jestli je možné potvrzení generovat i dodatečně, ale při zadávání příkazu je možné zvolit zaslání potvrzení (faxem, emailem), které přijde hned po zadání příkazu. Samotná realizace příkazu pak záleží na zůstatku, jak píše Patrik.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ency 29. 1. 2010 10:26

Jo, to je fakt, tohle jde, ale je to vlastně jen potvrzení o zadání příkazu, né o provedení ...
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Ency
Nadšenec