Unibon měl až 6% zhodnocení

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 12. 2011 00:12

MarekVach: řekl bych že to zbytečně moc pitváš. Řeka není ještě ani na dohled, takže nikdo netuší zda ji bude potřeba brodit a ty už se srtachuješ o kalhot :D
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:13

Miki: Já to tak víceméně beru, ale do té doby, než by skončilo případné insolvenční řízení (může trvat klidně půl roku), může zkrachovat ještě nějaká banka a pak by mě teprve zajímalo, co by se dělo.

-- 2. 12. 2011 00:15 --

Miki: Asi máš pravdu, život mě naučil, že je vždycky lepší se starat spíš dřív, než později. Rozhodně to nemůže být na škodu :-)
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 12. 2011 00:17

MarekVach: podle mě by se dělo jenom to, že pojištění se vyplácí v pořadí v jakém přišly žádosti, takže kdo dřív přijde, ten dřív dostane.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:18

Miki: Jestli je však pravda, že mají v nezajištěných úvěrech 90 dní po splatnosti 47 % financí, tak se pravděpodobnost krachu blíží 100 %.

-- 2. 12. 2011 00:21 --

mikicz píše:MarekVach: podle mě by se dělo jenom to, že pojištění se vyplácí v pořadí v jakém přišly žádosti, takže kdo dřív přijde, ten dřív dostane.

Tak by to logický být mělo, ale rovněž tak by mohlo dojít k nějakému lobbingu a snaze prosazení svého zájmu nějakou "silnější" skupinou.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 12. 2011 00:23

MarekVach: nevím, ale vzhledem k tomu do čeho jsou ty peníze investovány (komu jsou půjčovány) tak jsem ochoten tomu věřit. Navíc jak koukám na informace k 30.9.2011 v pohledávkách mají celkem 1,8G a z toho se selháním bezmála 1G. akže ten poměr je přes polovinu.
Zdroj: http://www.unibonsud.cz/unibon10/editac ... 110930.pdf
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod melolontha 2. 12. 2011 00:25

nepochopila jsem, jak je to s úroky. Ty FPV sice vyplácí taky, ale co když v rozhodné době byly přítomny pouze teoreticky, čili nebyly připsány?
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:26

Miki: Vím o tom, já se v těch čtvrtletních + výročních zprávách dneska hrabal aspoň hodinu, proto mi ten krach nepřipadá vůbec nereálně :-(

-- 2. 12. 2011 00:29 --

melolontha píše:nepochopila jsem, jak je to s úroky. Ty FPV sice vyplácí taky, ale co když v rozhodné době byly přítomny pouze teoreticky, čili nebyly připsány?

Já si myslím, že úroky by měly být připsány podle toho, kdy přesně bude oficiálně prohlášena insolvence.... Čili pokud byste měla termínovaný vklad s úrokem 4,00 % a ke krachu došlo půl roku po Vámi založeném vkladu, od FPV byste teoreticky měla dostat náhradu ve výši Váš_vklad + 2 % za půl roku úročení sazbou 4 % p.a.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod melolontha 2. 12. 2011 00:34

Já si myslím, že úroky by měly být připsány podle toho, kdy přesně bude oficiálně prohlášena insolvence

to zní podezřele dobře
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:38

Když jsem si spoření zakládal, tak jsem se o to intenzivně zajímal a tuším, že jsem se dočetl (možná právě na oficiální stránce FPV), že samotné vklady jsou pojištěny i včetně úroků. Takže podle mého názoru by se celá doba spoření rozpočítala na dny a v den zahájení insolvence by celková vyplacená částka činila: vklad + (počet_dní_spoření * čistý_denní_úrok_v_CZK)
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 12. 2011 00:40

zase bude Opava bez kampeličky :-D Poslední FIO to zvládlo, Unibon opustí prostory na Ostrožné ulici a zavře krám :-) A pár těch co se nechalo nalákat bude netrpělivě čekat jak v devadesátých letech :-D ..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:43

dr._lukas: Je nějaký důvod, proč by nemělo dojít k plnění FPV tak, jak bylo a je všude prezentováno ?
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod melolontha 2. 12. 2011 00:49

MarekVach: jeden TV mi končí koncem prosince 2011, v té době pravděpodobně ještě nebude u konce správní řízení plus rozklad atd. Dám vědět, jak a jestli výplata proběhla.
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:53

melolontha: Taková informace by určitě na škodu nebyla, tak děkuji předem
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 12. 2011 01:03

MarekVach píše:dr._lukas: Je nějaký důvod, proč by nemělo dojít k plnění FPV tak, jak bylo a je všude prezentováno ?

No to není, ale i tak bych ostatně nebyl nadšený čekat netrpělivě, kdo mě za parchantské podnikání pár zlodějů, kdy vyplatí peníze...

Radši 2,7% na spořícím účtu než se strachovat, komu kdejaká kampelička půjčí :-) Kdo chce moc, nemá nic :-))

Mimochodem vrátila politická strana KSČSSD už FIo bance své rozpůjčované prachy?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 01:09

dr._lukas: A počítal jste si někdy, kolik Kč / % by dělal rozdíl v takovém spoření na spořícím / termínovaném vkladu v horizontu řekněme 20 let ? Byl by to hodně znatelný rozdíl.

To netuším, ale ta pujčka dělala snad "jen" nějakých 10 M CZK, ne ? To s teď už bankou těžko nějakým způsobem zamává...

-- 2. 12. 2011 01:17 --

dr._lukas: Mimochodem 4 - 5 % p.a. se dá rovněž získat i koupí nemovitosti a jejím následném pronájmu, tak se mi to pořekadlo: "Kdo chce moc, nemá nic" sem moc nehodí. Vždyť se jedná o naprosto standartní zhodnocení konzervativní investice.
MarekVach
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka