Unibon měl až 6% zhodnocení

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 1. 12. 2011 21:07

Zdá se mi to podezřelé, nejdřív se dozvím, že mám přidělenu osobní bankéřku a že vše musím řešit jenom s ní, měl jsem i její fotografii v internetovém bankovnictví, pak mi ji změnili a měl jsem tam najednou jinou fotografii jiné bankéřky a teď už tam mám v IB třetí bankéřku a už mě to přetalo bavit. Já žádnou osobní bankéřku nepotřebuji, já potřebuji fungující IB a ne abych skoro všechno musel řešit přes osobní bankéřku a pokud na pobočce nebo telefonu náhodou není, tak abych se objednával na jindy nebo co. Tohle není žádná služba, to je pěknej opruz.
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir.svorba 1. 12. 2011 21:32

xls píše:Hlídat není potřeba nic, je to pojištěný. Dlouhodobě se dívám na WPB - dle mého názoru taky nic moc a bez pojištění bych na to nevsadil.

:tleskani :tleskani :-D :-D :-D

To je názor, je to pojištěný, hlídat není nic potřeba :lol: :lol:
Zajímá vás něco v oblasti financí, s čím vám můžu pomoci?
vladimir.svorba
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 12. 2011 21:40

vladimir.svorba: já s tím názorem souhlasím. V tomhle konkrétním případě. Řekněme, že bys dostal informaci, že finanční společnost která je krytá pojištěním vkladů by cca do 2 let mohla jít do kytek. Zároveň tahle společnost nabízí v současné době nejvýhodnější úrok na termínovaném vkladu na 5 let.

Možná se ti to nezdá správné, ale já v téhle situaci doporučil do toho jít i s vědomím, že firma může krachnout, právě proto, že to je kryté pojištěním na 100% vkladu do 100k E. Kdyby to pojištění bylo jiné, samozřejmě bych tam nikomu peníze uložit nedoporučil.

Teď mi řekni, proč je podle tebe tenhle přístup špatný? Podle mě se buď černý scénář nenaplní a pak jsem vydělal na úrocích, nebo se naplní a pak mě kryje pojištění, které jsem si mimochodem zaplatil. Že FPV je plněný z příspěvků zúčastněných a tedy klientů kteří vložili peníze je ti předpokládám jasné.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 1. 12. 2011 21:43

Asi tak, proste jsou nejaky podminky, tak proc jich nevyuzit. Dneska clovek vsechno musi posuzovat ku mire rizika.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 1. 12. 2011 22:04

xls píše:Hlídat není potřeba nic, je to pojištěný. Dlouhodobě se dívám na WPB - dle mého názoru taky nic moc a bez pojištění bych na to nevsadil.

Tento argument o pojištění slyším pokaždé, když se zeptám, co jiného kampelička nabízí kromě o 1 % vyššího výnosu, než v klasické bance a mnohem vyššího rizika krachu. Argument je to sám o sobě dobrý a více než podstatný, ovšem žijeme v ČR a určitě všichni víte, co znamená "záruka" ve statním podání (např. nedávná situace zdanění "garantovaných a pevně daných výkupních cen" solárníků). Takže nevím, jestli opravdu stojí za to se na to pojištění spoléhat a měnit naprosto celou investiční strategii jenom kvůli němu. Zajímalo by mě, kolik lidí by si dalo svoje peníze do kampeličky v případě, že by žádné pojištění vkladu neexistovalo, případně by bylo např. do výše 50 % vkladu, ikdyby byl úrok třeba 10 % p.a. ? ! Aby opět nešlo státu pouze o to dodat střadatelům falešnou důvěru jako v případě těch solárníků
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 1. 12. 2011 22:47

MarekVach: jenze to riziko krachu je prave vykoupeno 100% pojistenim.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 12. 2011 23:03

MarekVach: pojištění vkladů je pojištění jako koaždé jiné. Odvádí se na něj procenta z vkladů a není důvod koukat na něj jinak než třeba na havarijní pojistku.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 1. 12. 2011 23:08

S47AN + mikicz: Děkuji za Vaše reakce, ale pokud je to pojištění opravdu takové neprůstřelné, vysvětlete mi, proč mají lidé v ČR uloženo 4,2 bilionu Kč v bankách a přitom pouze nějakých 20 - 30 miliard Kč v kampeličkách ? Když podle této konstanty: pojištění FPV = 100 % jistota, je spoření v kampeličkách nepochybně mnohem výhodnější...
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 12. 2011 23:14

MarekVach: nechápu jak to spolu souvisí. To je jako ptát se proč mají lidi více pojistek v pár největších pojišťovnách než v malých. Nebo proč je v mBank mnohem méně vkladů než v ČSOB.

FPV je jen jeden a podmínky jsou stejné pro banky i družstevní záložny. Podléhají stejné kontrole ČNB, stejným zákonům i předpisům a z hlediska zákona jsou ekvivalentní.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 1. 12. 2011 23:25

Mikicz: Přiznám se, že v Unibon(u) taky nějaké peníze mám, tak snad proběhne případné vyplácení z FPV bez problémů, ikdyž z toho nemám vůbec dobrý pocit, protože se jedná o mnohem větší záložnu, než byla nedávno zkrachovalá Vojenská. Že by případné vyplacení z FPV v tomto případě trvalo max 20 dnů, o tom si už iluze nedělám vůbec žádné, v lepším případě půjde o měsíce
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 12. 2011 23:47

MarekVach: no položil bych problém jinak. Jak dlouho terminaci tam máš? Kdyžvše půjde dobře a unibon pojede dál, kdy uvidíš svoje peníze?
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 1. 12. 2011 23:53

MarekVach: nic nemuzes posuzovat z hlediska vetsiny, vetsina lidi jsou idioti (ano, je to tvrde, ale je to proste tak). Stado je holt stadem a nema s vyhodnosti cehokoliv nic spolecneho.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:06

mikicz: Mám u nich založený termínovaný vklad ATTA na 18 měsíců (bohužel již se sníženou sazbou 4,20 % p.a.), k fixaci peněz došlo 02.03.2011, čili ke dni 02.09.2012 bych měl mít peníze zpět na svém účtě, ze kterého jsem je tam odesílal.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 2. 12. 2011 00:10

MarekVach: no tak to prostě ber tak, že peníze dostaneš buď 2.9.2012 nebo dříve.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 2. 12. 2011 00:11

S474N: Kéž bys měl pravdu, v tomto případě si bohužel připadám jako naprostý idiot já sám. Do poslední chvíle jsem váhal, zda by bylo lepší uložit peníze do WPB nebo do Unibonu. WPB v té době dokonce nabízel ještě tuším asi o 0,1 % vyšší sazbu. Nakonec jsem se paradoxně rozhodl právě pro Unibon z důvodu mým zjevně idiotským úsudkem, že v Unibon(u) budou dle výročních a čtvrtletních zpráv ve větším bezpečí. No a nakonec je to přesně obráceně, Unibon krachuje, WPB zanedlouho získá bankovní licenci a stane se z ní ještě důvěryhodnější společnost.
MarekVach
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka