Převod peněz v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod beranitko 6. 2. 2010 22:51

Mám takovýto problém: mám přijmout peníze z Eurozóny, ale odesílatel je nechce poslat na můj slovenský účet. Poprosil bych vás o radu, jak co nejlevněji přijmout ty peníze a poté je odeslat na Slovensko.
Řešení bych viděl buď založit si EUR účet u nás nebo v nějaké jiné zemi jako např. Rakousku/Německu bez fyzické přítomnosti.
P.S. jsem student, možná to je výhoda pro případ zahraničí.
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 2. 2010 08:10

Nějaký důvod, proč nechce odesilatel poslat peníze na Slovensko? Je to v rámci měnové unie. Odkud odesilatel je (z jaké země)? Nejde spíš o nějaké obstrukce na téma "nigerijské dopisy" a podobně? http://www.mesec.cz/clanky/financni-pod ... internetu/ Protože nevidím žádný logický důvod, proč nechce posílat na Slovensko. Kdyby do ČR, Polska a pod. tak si řeknu, že jeho banka má zvýhodněné SEPA platby jen v rámci členů měnové unie, ale tohle mi nedává smysl.
Celkem bezproblémové je založení účtu u VR Bank Zittau, prý občas jezdí i do Prahy a mají česky mluvící bankéře.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 7. 2. 2010 09:33

beranitko: a ten odesilatel je kdo?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod beranitko 7. 2. 2010 22:13

Ten odesílatel je jedna sázková kancelář :-)
Ta žitavská by asi šla, jinak např. DKB se nedá založit tímto způsobem?
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 2. 2010 22:51

Teoreticky by ta DKB šla, ale s kolegou jsme to zkoušeli a nějak to neprošlo - bez udání důvodu :(
Jen pořád nechápu, proč nechtějí poslat peníze na Slovensko.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod beranitko 7. 2. 2010 23:09

Bohužel to taky nechápu, jedině že by museli platit něco za platby mimo země, kde mají účty.
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 7. 2. 2010 23:15

Aha, sázková kancelář... řekl bych, že je to nějaké "bezpečnostní opatření proti praní špinavých peněz" nebo tak něco.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 8. 2. 2010 08:04

Osobne nevidim rozdil v poslani platby tam ci onam, zvlaste kdyz je to v ramci EU.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ency 8. 2. 2010 10:29

A nejde vyplatit zpětně na kartu? Že bys tam eventuelně něco vložil a pak s tím vybral zbytek ...
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi
Majkl má rád garáž, ale stydí se za to. :mrgreen:

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod beranitko 8. 2. 2010 11:53

To samozřejmě jde i na MB, ale kvůli konverzi měny bych na tom dost ztratil.
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ency 8. 2. 2010 17:07

No, přece pokud je sázkový účet veden v eurech, MoneyBookers je také v Eurech, tak bych těch 1,5(?) euro za výběr přes MB na SK účet obětoval.
Tam nebude žádná měnová konverze a když to budeš chtít do českých, tak třeba přes nějakou tu devizovou společnost... že patriku ...
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 2. 2010 17:10

MB je moneybookers? Bohužel nemůžu sloužit, nemám s nimi zkušenost.
Pokud je plánován převod na CZK přes devizovou společnost tak je to fakt nejlepší poslat na účet přímo jim, to bezesporu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ency 8. 2. 2010 18:37

O jakou sázkovku jde? Ptal si se proč nechtějí poslat do SR?
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod beranitko 9. 2. 2010 16:56

Já mám MB účet v CZK, proto to tam nechci vybrat. Peníze bych rád bez konverze poslal jinam.
Jinak je to SK Betclic.
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ency 9. 2. 2010 17:17

A řekli ti proč tě nenechají vybrat?
Jak si vkládal? V tom může být problém, někdy dovolí výběr jen tím co už se vkládalo.
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Ency
Nadšenec

Další stránka