Převod peněz v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod beranitko 9. 2. 2010 17:34

V tomhle problém není, dokonce jsem tak už před nějakou dobou vybíral, ale teď se prostě ten IBAN nedá zadat do jejich formuláře, který má pro ostatní země než několik vybraných, obsahujícího asi 34 znaků. Když jsem jim psal, odpověděli, ať zvolím jiný způsob výběru.
No mrknu se po DE/AUT účtech a když nic nenajdu, tak si otevřu devizový u nás, snad za přijetí plaby nebudou chtít tisícovku :)
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 2. 2010 17:42

Jestli to budeš chtít přeměňovat tak jako tak na CZK, tak určitě na účet devizové společnosti. Příjem peněz zdarma a lepší kurz než v bance.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod beranitko 9. 2. 2010 17:55

Zkusím to, snad nebude problém to, že identifikátor té platby bude pravděpodobně částka, protože jak koukám na výpis ze slovenské banky, kam před půl rokem ještě posílali, tak tam je pouze nějaké ID, co mi nic neříká. Mimochodem, posílali to z EARTHPORT PLC SEG, takže se jim třeba nechce už platit za zprostředkování a mají své účty v pár zemích. Aspoň tohle by to vysvětlovalo.
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beranitko 9. 2. 2010 20:10

Ještě mě napadlo tohle: Nevíte náhodou, co když ty peníze přijmu na CZ účet u FIO? (Mám na mysli český IBAN, ne měnu)
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 2. 2010 20:20

Poslední Dalichovy pokusy dopadly tak, že platba byla odmítnuta a vrácena (s příslušným poplatkem) zpět.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dalich 9. 2. 2010 23:07

PatrikChrz píše:Poslední Dalichovy pokusy dopadly tak, že platba byla odmítnuta a vrácena (s příslušným poplatkem) zpět.

Ne, to se stalo právě při poslání na SK účet :) Na CZ účet to normálně přišlo, ale Fio už chybu opravila a účtuje tam poplatek.

Ještě je tu jedna finta: Poslat na jakýkoli účet, co nemá BIC (třeba v mBank, AXA, záložny apod.) a úvést BIC ČSOB. Projde to. Anebo třetí varianta, poslat mi to na účet a já to pak přepošlu kamkoli (zadara). Více do SZ.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beranitko 10. 2. 2010 12:43

Vyřešeno, nakonec jsem zvolil VR Bank Zittau.
beranitko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod M2M 15. 2. 2010 20:40

nechci zakládat nové téma, tak se zeptám v tomto:
mám kartu mbank a pojedem do německa, co je lepší převést si koruny na eura zde v čechách nebo platit kartou v německu a nebo vybírat eura v německém bankomatu? Kde je lepší kurz?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 2. 2010 20:51

Oproti valutovému kurzu v bance - vybírat z bankomatu.
Oproti kurzu v dobrých směnárnách - vyměnit zde v ČR.
http://finance.idnes.cz/test-smenaren-e ... viteze_sev
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod qsubt 23. 2. 2012 15:24

trochu off-topic, ale nechtel jsem zakladat nove vlakno
mel bych par laickych dotazu - vim ze tu asi budou poruznu zodpovezene ale nedohledam je nijak lehce:(

1.) prevody eur mezi euro-uctama v ceskych bankach jsou povazovane jako za "prijata/odeslana zahranicni platba"?

2.) kdyz budu mit v jedne a te same bance ucet v CZK a ucet v EUR... tak kdyz si prevedu z CZK -> EUR penize tak se mne automaticky zmeni na eura dle kurzovniku banky? nebo tak to nefunguje?
2a) pokud funguje, plati v tomto pripade kurz DEVIZY PRODEJ, ze?
2b) pokud plati 2a prabdepodobne plati i naopak EUR -> CZK a DEVIZY NAKUP, ze?

3.) existuje nejaka nebankovni "prevodarna" pro fyzicke osoby, na sumy kolem 15-20 tisic Kc, ale aby to fungovalo online...
--
to by bylo prozatim vsechno.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 2. 2012 15:59

ad 1) pokud je to mezi různými bankami (např. z ČSOB do Komerčky), tak ano. Pokud je to v rámci banky, tak má banka zpravidla zvýhodněný ceník, někdy je to zdarma, někdy jako platba v rámci ČR, někdy to stojí o něco více

2) přesně tak

3) jasně. Já používám nejvíce Akcentu (hlavně platby do Polska) a Easychange (pouze europlatby). A mám i výrazně menší platby. Většina mých plateb se pohybuje kolem 20 EUR (známý kupuje na eBay vláčky, nebo pár set PLN - nákupy na Allegru).

Easychange nedávno přišla se službou, kdy není ani třeba uzavírat rámcovou smlouvu - www.europlatba.cz. Akcenta ji přijede (zdarma) uzavřít až domů. Když mi přes SZ pošleš tvoje jméno, příjmení, telefon a e-mail, můžu tě doporučit. Když uděláš požadovaný obrat během 2 měsíců, dostanu pětikilo. Když ho neuděláš, dostanu houby s octem :). Pro tebe je to prašť jako uhoď, můžeš si sjednat i bez doporučení, podmínky budeš mít stejné.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod qsubt 23. 2. 2012 19:55

dekuju za reakci

doinformovaval jsem se, dana instituce defaulnte pouziva pro prepocet kurzy z http://www.oanda.com/ takze si usetrim slozitosti, vyjde to zhruba "šul nul"

pri vyberu penez VISA kartou se ale eura na koruny meni asi az na urovni me banky dle jejich kurzovniku, ze?
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod CZ4R 15. 9. 2012 12:01

mate nekdo zkusenosti s Akcentou a s jejim novym cenikem? Potrebuju poslat cca 500 liber, coz vzdy drive bylo za 60 Kc pres OLB, ale podle novyho ceniku bych si mel priplatit dalsich 300 Kc za "Příplatek za jednotlivou platbu menší než 1 000 EUR (nebo ekvivalent v jiné měně)"... to uz je lepsi posilat penize pres banku nez s timto novym cenikem, ne?
CZ4R
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 9. 2012 13:12

Ano, také jsem byl touto změnou nemile překvapen (rereroval jsem o tom zde http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-z ... ch-plateb/ ).

Nyní není nezajímavá FIO banka s poplatkem 250 Kč i když kurzy bude mít horší.
Pak možná Fortissimo (www.devizy.cz), které chtějí za platbu do ekvivalentu 4000 € poplatek 4€. Za uzavření smlouvy ale zaplatíš další 4€, ale to je jen jednorázově, smlouva je "na věčné časy". Kdysi jsem je používal, to ale měli ještě převody v PLN zdarma bez omezení částky, co jsem se k nim dal, tak to vydrželi jen několik měsíců :). Už jsem si říkal, jestli se k nim zase nevrátit, ale dostal jsem nabídku od kamaráda, že mi potřebné PLN kdyžtak převede :)

Pak můžeš zkusit ještě jiné obchodníky. Divíšek (www.deviza.cz), s těmi jsem měl zkušenost z práce, SAB (veřejný ceník mají na prd, ale prý se dá dost smlouvat), pokud jsi firma tak www.citfin.cz. Pak jsem ještě narazil na Accredi (ti chtějí za převod 129 Kč), ale o těch vůbec nic nevím, jen že existují, odzvěděl jsem se o nich náhodou.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod CZ4R 15. 9. 2012 20:16

v tom pripade je tedy asi jasnou volbou zalozeni plus uctu u ZUNO, ktera nabizi odchozi SEPA platby v EU zdarma. Nebo mi i zde neco unika?
CZ4R
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka