Nový účet - studen, VŠ, paypal

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 3. 2010 17:56

Fio: neumi internetove platby, zpoplatnene vybery z bankomatu
Postziro: velke poplatky za vyrizeni cehokoliv na pobocce
anonymni

Odeslat příspěvekod josh.viklef 3. 3. 2010 18:00

Jj. taky si rikam, ze jich mam uz moc... ale kdyz oni davaj banky cimdal tim vic vyhod- jako ted AXA ma kurzy podle VISA. :-) a to jeste nevim s cim prijdou jiny banky.
Cili cim vic uctu, tim vic sluzeb muzes ziskat ;-)
josh.viklef
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 3. 2010 18:01

konstruktiwa: FIO samozřejmě uní internetové platby. Akorát si musíš připlatit za jinou kartu, než základní maestro zdarma.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod mike.jt 3. 3. 2010 18:34

mikicz píše:konstruktiwa: FIO samozřejmě uní internetové platby. Akorát si musíš připlatit za jinou kartu, než základní maestro zdarma.

jj ale to už zase není účet zadarmo !

Já fakt nevim, ideální účet asi fakt není .... takže je nejlepší alternativa postžiro zdarma a všechno řešit přes net ( hlavně ne na pobočku ) nebo FIO s tim že si koupim lepší kartu ?
mike.jt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 3. 2010 18:37

mike.jt: myslet si, že dostanu ideál zadarmo je hodně naivní, nemyslíš?
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod mike.jt 3. 3. 2010 18:41

Naděje umírá poslední :D za zkoušku to stojí .... Škoda že myšlenky open source a GNU do bankovnictví zatím nepronikly ....
mike.jt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 3. 2010 18:49

mike.jt: nebude to tím, že na založení banky musíš mít 500M CZK, narozdíl od toho, že na napsání dobré aplikace potřebuješ "jenom" znalosti?
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod fikyyy 3. 3. 2010 18:55

mike.jt píše:to jsem ještě nepřemejšlel o možnosti mít dva účty, nejsou dva účty na tak malého človíčka jako já moc ?

zeptej se Patrika, ten jich ma asi 16 :D :D
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mike.jt 3. 3. 2010 19:00

jen tak btw, napadá vás krom FIO a spořitelny ještě nějaká možnost, rád bych měl tři tipy na hlubší rozbor.
mike.jt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 3. 2010 19:47

mike.jt píše:jen tak btw, napadá vás krom FIO a spořitelny ještě nějaká možnost, rád bych měl tři tipy na hlubší rozbor.

studentsky ucty u GE money bank, CSOB, Ceské sporitelny.
anonymni

Odeslat příspěvekod mike.jt 3. 3. 2010 21:18

jj díky ověřim si to ....
mike.jt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 3. 2010 22:52

S474N píše:No hlavne tady nepadlo, ze v pripade plateb kartou od mBank jsou pripocitany konverzni poplatky - nejvetsi svinstvo. Znovu opakuji, na mBank zapomen!

Klid. Za euro se konverzni poplatky nepripocitavaji a on chce navic platit pres PayPal, ktery automaticky prevadi na koruny a z karty stahuje castku v korunach.

mBank neni vubec spatna volba, treba ja osobne u ni mam ucet uz asi 2 roky, k uctu kartu se 3 vybery mesicne zdarma, kreditku a zatim mne to stalo 0,- Kc.
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 4. 3. 2010 07:57

p0etrik: klid? A uz ses nekdy dival na ten "kurzovni listek" od PayPal? To snad vychazi pomalu draz nez ty konverzni poplatky u mBank!

Znovu opakuji, mBank je bankovni zumpou a radim se ji vyhnout - v pripade jakychkoliv problemu okamzite delaji mrtvou rybu a nemaji zajem cokoliv resit.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dayslypper 4. 3. 2010 13:05

S474N píše:Studentskym kontum se vyhni, zbytecne bys ziskal blbe navyky do budoucna a potom se i dost lidem nechce menit ucty.

S474N píše:p0etrik: klid? A uz ses nekdy dival na ten "kurzovni listek" od PayPal? To snad vychazi pomalu draz nez ty konverzni poplatky u mBank!

Znovu opakuji, mBank je bankovni zumpou a radim se ji vyhnout - v pripade jakychkoliv problemu okamzite delaji mrtvou rybu a nemaji zajem cokoliv resit.

Sdílím tyto názory, avšak, za normálních okolností "když se teda nic nestane" je mBank skutečně výhodná až na ty platby v cizí měně (PayPal). Tedy v případě kombinace dvou účtů bych ji do pytle rozhodně neházel.

V případě, že chceš i často platit na internetu, pak právě řešení pomocí kombinace 2 účtů mohu jen doporučit. Hlavně kvůli bezpečnosti - jednu katu mít na výběry a druhou na PayPal apod.

Když si teď spočítám účty, které mám, vč. spořicích, tak jich bude též přes 10.
Účty mám v mBank, LBBW, PS, FIO, RB (v minulosti KB a ČSOB studentské), tedy jsem celkem ostřílený. Já sám jsem končící student a před časem jsem řešil totožnou věc jako zakladatel tohoto tématu, když jsem chtěl něco výhodnějšího na PayPal než mBank.

V podstatě jsem se ZDE snažil co nejobjektivněji sepsat všechny mé zkušenosti, doporučuji kapitolu 1.1 Běžné účty. (Můžete přispět i ostatní, od toho to je wikikniha)

U čeho jsem v současnosti skončil?
I když mám mnoho účtů u výše zmíněných bank, tak nyní v podstatě využívám pouze 2 běžné účty + 1 spořicí. Za zbytek nic neplatí, krom toho, že někde je nutnost min. zůstatku. Tedy nejvíc využívám:

mBank mKonto na veškeré operace v CZK (příkazy, inkasa, výběry z bankomatu)
LBBW 5 za 50 na platby přes PayPal
LBBW Spořicí účet na shromažďování volných prostředků

Doporučuji mít na běžných účtech jen nezbytné množství financí, nutné k pokrytí palateb a inkas a případně nějakou tu rezervu pro možnost okamžitého výběru z bankomatu, nebo platbu kartou. Průměrný zůstatek na běžných účtech nemívám vyšší než 5000,- Zbytek ženu na spořicí účet.
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mike.jt 4. 3. 2010 13:12

tak tohle je slovo do pranice, tohle je přesně to co jsem potřeboval a chtěl slyšet. Děkuji moc, LBBW určitě ověřim .... vypadá to asi že se konečně muj problém vyřešil .......
mike.jt
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka