Obsluha IB ze zahraničí

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dayslypper 7. 3. 2010 13:52

Napadlo mě, jestli nejsou problémy, když pracuji s internet bankingem někde v zahraničí. Rád bych se zeptal, jak je to s doručováním potvrzovacích SMS. :shock:
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 7. 3. 2010 14:05

dayslypper: uplne stejne jako v domovske siti.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dayslypper 7. 3. 2010 14:12

Takže to je bez problémů? Kdo ty SMS platí? Banka?
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fikyyy 7. 3. 2010 14:19

me by spis zajimalo,jestli treba v anglii muzu normalne platit pres tel, tzn gsm banking? respektive, kolik tato sranda tak stoji za jeden platebni prikaz?
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 7. 3. 2010 14:37

dayslypper: podle tebe je poslání SMS na české číslo do zahraničí za jinou cenu, než když je to číslo v ČR síti?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 3. 2010 16:05

Žádný operátor u nás neúčtuje příchozí SMS v zahraničí. Už jsem se ale na diskusních fórech setkal s tím, že SMS v zahraničí jednoduše nechodily, ovšem to byly exotičtější země, než Evropa.

Pokud si chceš být funkcí IB jist, můžeš použít následující opatření:
1) v mBank si nadefinovat účty, na které budeš předpokládat převody do šablon a bez potvrzení SMS. Ideálně si tam dát i účet známého/kamaráda/někoho z rodiny, komu bys poslal v případě problémů peníze a on by to zadal pak ze svého účtu

2) u FIO si můžeš místo podepisování přes SMS zařídit JAVA aplikaci

3) na ostatních účtech si dej souhlas k inkasu ve prospěch účtu u mBank (FIO totiž neumí příkaz k inkasu), aby sis mohl peníze případně "vycucnout"
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 7. 3. 2010 17:06

Ono je to trochu složitější. Teoreticky by měli smsky chodit v zahraničí bez problémů, v praxi nefungují některé kombinace český mobilní operátor x roamingový partner. Takže je potřeba počítat s tím, že to je bez záruky.

Jako zálohu doporučuju ING konto, tam nejsou smsky potřeba a zároveň nehrozí vybílení účtu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dayslypper 8. 3. 2010 00:41

Díky.

No já mám LBBW, kde mám offline autentifikátor. Takže v nouzi bych to udělal přes LBBW.
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fikyyy 8. 3. 2010 08:09

jo, lbbw mam taky s tou vychytavkou, jak se do ni vklada primo platebni karta:)
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 3. 2010 09:28

Samozřejmě jde použít IB i v zahraničí, ale existuje i jiný způsob, který některé banky nabízejí - phone banking. Je to sice dražší alternativa (odchozí platby jsou dražší a telefonát ze zahraničí také není nejlevnější), ale v případě nutné potřeby nebo nouze, to lze použít.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 3. 2010 09:33

dayslypper píše:Díky.

No já mám LBBW, kde mám offline autentifikátor. Takže v nouzi bych to udělal přes LBBW.
To je to, co mě odrazuje od LBBW :-( . Pokud se chci připojit do IB, tak to chci udělat pouze přes jméno a heslo a nechci s sebou vláčet nějaký kalkulátor (LBBW nebo Volksbank) nebo mít někde flash disk a stahovat bezpečnostní certifikát (Komerční banka, Volksbank). Potvrzení platby jde přes SMS. A tak se opravdu mohu přihlásit kde chci a kdy chci, bez omezení HW nebo SW.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 3. 2010 09:33

Jen doplním DoubleSix - ne vždy je možné volat ze zahraničí na linky 8xx, proto je dobré si zjistit jestli nemají i klasické číslo. Ale většinou je problém jen s linkami 800. Ostatní (840, 844) by měly být v pohodě.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 3. 2010 09:35

Patrik : většina bank pro volání ze zahraničí uvádí jiné telefonní číslo.
ČSOB má např. bezplatnou linku 844 113 114, ale ze zahraničí je třeba volat buď na 495 800 101 nebo podle volby operátora na 729 933 933, 603 676 676, 776 992 992.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod jege 8. 3. 2010 12:38

DoubleSix píše:To je to, co mě odrazuje od LBBW :-( . Pokud se chci připojit do IB, tak to chci udělat pouze přes jméno a heslo a nechci s sebou vláčet nějaký kalkulátor (LBBW nebo Volksbank) ...

Tohle je humus nejvyssiho stupne a nejenze nezvysuje bezpecnost uctu, ale naopak ji prudce snizuje! Oproti treba RB, kde mam ovladani uctu pres RC + SMS + vlastni PIN, si tady musim nekde uschovat 8mistne uzivatelske jmeno, "kalkulacku", specielni kartu, PIN ke karte a mit to na ruznych mistech, aby k tomu nikdo nepovolany nemel pristup, coz je doma nebo na cestach prakticky nerealizovatelne, takze pripadny zlodej to vetsinou najde vsechno na jedne hromadce a muze vesele ovladat Vas ucet. :grr:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fikyyy 8. 3. 2010 19:44

jege: tak karta neni specialni, je to klasicka debetka k uctu,ale jinak souhlas, tahat sebou ty autentizatory viz citibank a lbbw je opruz
fikyyy
Nadšenec

Další stránka